Suplementacja na redukcji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zwiększ białkow w diecie do 2,3g/kg mc, jeśli nie jesteś w stanie uzupełnić go z jedzenia kup odżywkę. BCAA będzie też pomocne jeśli ćwiczysz intensywnie oraz zrobiłeś dużo mięśnia na masie.
Mój DT #BedeBestia http://www.fabrykasily.pl/topic/115291-dt-bedebestia-street-workout
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie ma sensu bardziej bym celowal w termogeniki..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pierwsze pytanie to dieta, jeżeli jest dopieszczona i systematycznie trzymana to w ogóle można myśleć o suplementacji. Druga sprawa to staż treningowy, jak długo ćwiczysz?
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobrze zrozumiałem, że wyjściowa to 2500? Bo ciężko mi wywnioskować z tego co napisałeś.
Napisano Ponad rok temu
A ja z Twoim BF bym jechał na sucho, tzn.: trening + cardio (najlepiej HIIT i Tabata), regeneracja i odpowiednia micha, z wyrzuceniem zbędnych węgli, dorzuceniem białka i deficytem kcal na poziomie -500. Jak masz ochotę to możesz się pobawić np. w ketozę, albo IF. A jak nie, to standardowo, dieta optymalna - 5 posiłków dziennie, głownie kurczak, ryby, warzywa, woda. Dopiero jak zauważysz stagnację to bym dalej działał. Kreatyna, moim zdaniem dobra jest w każdym momencie, czy to redukcja czy masa. Jeśli chodzi o bcaa, to też dobry pomysł, na pewno wspomogą anty katabolizm oraz regenerację.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stagnację nalezy rozumieć jako brak efektywności. Przykładowo, zjedziesz do 2000 kcal i tłuszcz nie będzie juz schodził tak imponująco jak wcześniej. Wówczas zaobserwujesz, że jesz mało a organizm nie reaguje na niski bilans. Wówczas warto wrzucić spalacz do wzrostu intensywności działania metabolizmu.
Co do krety i BCAA to polecam. Dobra ochrona dla mięśni.