Witaj.
Na moje oko również nie masz 20-25 % tkanki tłuszczowej.
Poszperaj w internecie, jest wiele kalkulatorów, wzorów jak obliczyć poziom tkanki tłuszczowej.
Co do brzucha - dolna część brzucha jest bardzo trudna do wyrobienia, także tym aż tak bardzo się nie przejmuj.
Możesz zwiększyć intensywność ćwiczeń na dolny odcinek brzucha.
Jeżeli Twoim kolejnym celem jest robienie masy mięśniowej to możesz zacząć od teraz.
Dodaj 300-500 kcal do obecnego stanu.
P.S. Swoją drogą wrzuć tutaj swoją obecną dietę, może coś się znajdzie do poprawki
Hmm to w takim razie moze 16-19 % ? przynajmniej na tym zdjeciu tak wyglada
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
(Chcialbym wiedziec tak na oko ile mam a tak dokladniej to postaram sie pozniej cos wykombinowac)
Co do masy jak narazie chcialbym jeszcze troche zmniejszyc % tkanki tluszczowej
Tutaj jest mniej wiecej jak wyglada moja dieta, nawet nie wypelnilem ostatnich 200 kcal bo jak wczesniej pisalem nie nadazam nawet jesc tego co mam wpisane w diete (chodzi o te 300-500 kcal). Dziwne bo jak bylem na masie od 59 kg do 70 kg to spokojnie ponad 3000 kcal wlatywalo. Mam nadzieje ze tak tez bedzie tym razem a jak nie to moze sie zainwestuje w gainerek
Dieta : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A tutaj moje cwiczenia ktore wykonuje 2-3 razy w tyogdniu
Allahy 12-10-8
Russian twist 20-20-20 (z 4 KG ciezarkiem)
U noszenie nog w zwisie +/- 15-10-8
Crunches 20-20
Unoszenie nog lezac 20
oraz interwaly na rowerku 30 min 2 razy w tygodniu (nie wiem szczerze czy interwaly pomagaja bardziej na wyrobienie brzucha (szczegolnie dolnej czesci) niz cwiczenia na brzuch)
Jezeli moglbys mi cos doradzic do diety "cokolwiek" to prosze smialo pisac.
Użytkownik kuba3118 edytował ten post Ponad rok temu