Witam
Cwicze juz od początku roku ale efektów brak.
Na pocątku (przez jakies 4 miesiące) cwiczylem 3 razy w tygodniu i zawsze moje cwiczenia wyglądały następijąca:
- pompki
- pompki odwrotne na krawędzi stolu (triceps)
- przysiady
- podciągnięcia na krawędzi stołu
- brzuszki.
Wszystkiego robiłem zazwyczaj po 5 serii, ilość powtórzeń była sukcesywnie zwiększana. Przerwy międzi powtórzeniami trwały 1 minutę (jak nie dawałem rady to zwiększałem przerwę do 1,5 minuty).
Aktualnie ćwiczę 2 razy w tygodniu (czasami 3).
W poniedziałek cwicze klatkę (rozpinki, podciąganie i pompki) oraz triceps (3 cwiczenia) i brzuszki. W środę czwicze nogi (przysiady, wykroki i martwy ciąg) i bicepc (też 3 cwiczenia). Cwicze w zasadzie bez przerw (tylko na zapisanie wyników i ewentualne uzupełnienie płynów). Wygląda to mniej więcej tak:
Cwiczenie na klatkę, cwiczenie na triceps, cwiczenie na klatkę, cwiczenie na tricepc, itd. Jeżeli chodzi o dietę to staram się jeść dużo węglowodanów i białka (otręby owsiane na mleku, jajecznica, kurczak z ryżem, schabowy z ziemniakami, pieczywo pełnoziarniste, owoce i warzywa...)
Oczywiście jak widać cwicze w domu.
Mam 186 cm wzrostu i 67 kg wagi (33 lata).
Chciałbym wiedzieć czy może w moim sposobie cwiczenia jest cos nie tak. Może powinienem cwiczyć z określonymi przerwami i nie na przemian (klatka-triceps i nogi-biceps) tylko najpierw tylko klatka, pozniej tylko triceps...
Jak byłem mlodszy też próbowałem cwiczyc ale efekt był taki sam.
Z góry dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam
Brak efektów ćwiczeń
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No trening nie najlepszy, tak czy inaczej stawiałbym że główny problem leży w diecie.
Co do treningu prosto i skutecznie: http://forum-kultury...yli-jak-zacząć/
Napisano Ponad rok temu
Witam na forum.
Według mnie trening słaby.
Mam rozumieć, że stawiałeś na trening z ciężarem własnego ciała ?
Zaczynaj zawsze od podciągań, najpierw wykonaj na klasycznym drążku ile dasz rady, mogą to być
klasyczne podciągnięcia lub tzn negatywy, wyskakujesz i schodzisz w dół jak najwolniej. następnie przejdź
to podciągnięć na krawędzi (dobijasz). następnie pompki na poręczy. I dopiero wtedy przechodzisz na
klasyczne pompki (masz 3 podstawowe rozstawy rąk diamond push ups/ szerokość barków/ szerokie),
jeżeli nie możesz wykonać klasycznej pompki wykonuj z kolan, pompki w podporze tyłem możesz
zostawić. Na koniec dodaj izometrię, obstawiam, że na drążku już nie dasz radę, więc możesz robić na
krawędzi stołu, podciągasz się i trzymasz w tej pozycji maksymalną ilość czasu (nie schodzisz w dół).
Pozdrawiam.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobrze sprawdza się Cooking spray jako zamiennik oleju.
Sam stosuje.
Zapraszam na mój fanpage
Napisano Ponad rok temu
Moze nie jestem specjalista ale powiem ci tak jak mi kazdy trener mowil - rob trening tak zebys nie mogl uniesc reki. Patrzac na twoj plan moge smialo powoedziec, ze jest to bardziej dla rozruszania miesni. Polecam wykonywanie cwiczen wolniej, wiecej, jak sie da to obciazyc i miesnie zaczna ci sie zaokraglac i utwardzac. Mi pomoglo, pozdrawiam. A i jak jesz jajecznice czesto to nie za bardzo polecam jako skladnik diety, cholesterol to jej skutek uboczny, bo tluszcz z patelni sie z nia miesza, a z tego co patrzylem po internecie same jajko nie jest tluste, wiec omijac tluszcz. I chcialbym Cie zachecic do uprawiania street workoutu. Poczytaj sobie o tym w internecie, a efekty przyjda po miesiacu ciezkiej pracy.
Tłuszcz nie jest zły. Ba jest on niezbędny do poprawnego funkcjonowania organizmu, nawet na dietach wysokowęglowodanowych
Napisano Ponad rok temu
kolejny, żywieniowy bełkot, który wszyscy. powtarzają a nikt nie zastanowi się czy to prawda,..
człowiek, jest organizmem Tluszczowo, białkowym...
Każda, ludzka komórka, do prawidłowego, funkcionowania, potrzebuje, tłuszczu..
wszystkie ludzkie organy, po za Woda, składają się z tłuszczu.
i białek..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(,, Homocysteiny) to Homocysteina, uszkadza naczynia krwionośne, nie holesterol... !!
Napisano Ponad rok temu
Super Haroldek, że o tym piszesz.
Tak samo ja uważam, że nie ziemniaki tłuczą tylko masło i panierka na mięsie, które jest
spożywane razem z ziemniakami.
Ja w dużym stopniu zamieniłem pieczywo na wafle ryżowe i powiem samopoczucie super.
Zapraszam na mój fanpage