Skocz do zawartości

Zdjęcie

Redukcja z brzucha.

• Zaloguj siÄ™, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

Boyka322
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • PomógÅ‚: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Redukcja z brzucha.

Waga 77.5kg
Wzrost 181cm
Wiek 18

Mam pewien problem. Staram się od dawna wykuć na brzuchu solidnie wyglądający 6pack.
Czuje że mam cos nie tak z dietą ponieważ kostki czuć, górę brzucha już widać dobrze ale środek i dół nie za bardzo, plus jeszcze na boczkach biodrach widzę że coś zostało.. Czy moglibyście mi powiedzieć jak to zrobić.? Jak doprowadzić do satysfakcjonujących efektów.? Jak ułożyć sobie dietę.?

• 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
  • PomógÅ‚: 174
388
Wyśmienita
  • PÅ‚eć:Mężczyzna
  • Staż [miesiÄ…ce]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciÄ…g [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Re: Redukcja z brzucha.

Mięśnie brzucha wzmocnisz i zwiększysz ich rozmiar dzięki odpowiedniemu treningowi. Natomiast dieta redukcyjna, czyli z deficytem kalorycznym, pozwoli Ci na ich odsłonięcie.

• 0

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ

waleriaem
  • Użytkownik
  • Pip
  • 32 postów
2
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na odsłonięcie mięśni możesz też podziałać ze spalaczem tłuszczu. Sama biorę Trizer i widziałam na forum już kilka wątków na ten temat to możesz zerknąć. Działa dobrze. Dużą zaletą dla mnie jest to, że hamuje apetyt dzięki temu łatwo ograniczyć spożywanie kalorii w ciągu dnia. Mimo, że jestem na diecie to nie męczę się na niej, nie chodzę non stop głodna i rozdrażniona.

• 0

Matylda
  • Użytkownik
  • Pip
  • 10 postów
0
Neutralna
  • PÅ‚eć:Kobieta

Napisano Ponad rok temu

JA też się Trizeruję:) dopiero 6 tygodni ale juz widać efekty a przyznać muszę, że najbardziej kłopotliwą częścią mojego ciała jest właśnie brzuch - 3 porody robią swoje. Na razie 7 kilo w dół, codziennie duuużo brzuszków i mam nadzieję, że niedługo i u mnie jakieś mięśnie będzie wreszcie widać :)

• 0

filipka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów
2
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

JA też się Trizeruję :) dopiero 6 tygodni ale juz widać efekty a przyznać muszę, że najbardziej kłopotliwą częścią mojego ciała jest właśnie brzuch - 3 porody robią swoje. Na razie 7 kilo w dół, codziennie duuużo brzuszków i mam nadzieję, że niedługo i u mnie jakieś mięśnie będzie wreszcie widać :)

No to widzÄ™, że jest tu maÅ‚y fanklub Trizera. Siedem kilogramów to super efekt. Trzymasz jakÄ…Å› dietÄ™? Ograniczasz coÅ› sobie? Oprócz brzuszków pojawia siÄ™ u Ciebie jeszcze jakaÅ› aktywność? Wiesz, że robiÄ…c brzuszki powinnaÅ› wykonywać różne rodzaje, a nie wyłącznie te klasyczne. Angażuj do ich wykonywania jak najwiÄ™kszÄ… ilość mięśni. Polecam też robienie deski. DziaÅ‚a nie tylko na brzuch, ale też na ramiona i plecy. Na poczÄ…tku mięśnie rÄ…k mi drżaÅ‚y i nie mogÅ‚am wytrzymać kilkunastu sekund, a teraz już ponad minutÄ™ bez problemu dajÄ™ radÄ™. 

• 0

Matylda
  • Użytkownik
  • Pip
  • 10 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No to widzÄ™, że jest tu maÅ‚y fanklub Trizera. Siedem kilogramów to super efekt. Trzymasz jakÄ…Å› dietÄ™? Ograniczasz coÅ› sobie? Oprócz brzuszków pojawia siÄ™ u Ciebie jeszcze jakaÅ› aktywność? Wiesz, że robiÄ…c brzuszki powinnaÅ› wykonywać różne rodzaje, a nie wyłącznie te klasyczne. Angażuj do ich wykonywania jak najwiÄ™kszÄ… ilość mięśni. Polecam też robienie deski. DziaÅ‚a nie tylko na brzuch, ale też na ramiona i plecy. Na poczÄ…tku mięśnie rÄ…k mi drżaÅ‚y i nie mogÅ‚am wytrzymać kilkunastu sekund, a teraz już ponad minutÄ™ bez problemu dajÄ™ radÄ™. 

Hejo :)  a no, efekt caÅ‚kiem spoko, ale ja mam łącznie jakieÅ› 20 kilo do zrzucenia. WÅ‚aÅ›ciwie jak mi spadnie i 25 to też bÄ™dzie ok:) Co do diety, to dostaÅ‚am razem z Trizerem - po wypeÅ‚nieniu dość obszernej ankiety, uÅ‚ożona przez dietetyka. 

Nie wiem czy mogę to nazwać ograniczeniem, bo ja tak naprawdę jem praktycznie wszystko, ale korzsytam z przepisów zawartych w diecie. Wybrałam sobie opcję z 3 posiłkami, więc są dość kaloryczne, nie jestem głodna :)

Co do brzuszków, nie jest to moja jedyna aktywność fizyczna - chodzę na zumbę, dodatkowo ćwiczę z Ewką Chodakowską i jeżdżę sporo na rowerze, neistety wciaż głównie stacjonarnym. Deski nie robiłam, ale dzięki za ćwiczeniową inspirację bo pewno wykorzystam, chociaż zapewne będzie trudno :)

• 0

nikross
  • Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hejo :)  a no, efekt caÅ‚kiem spoko, ale ja mam łącznie jakieÅ› 20 kilo do zrzucenia. WÅ‚aÅ›ciwie jak mi spadnie i 25 to też bÄ™dzie ok:) Co do diety, to dostaÅ‚am razem z Trizerem - po wypeÅ‚nieniu dość obszernej ankiety, uÅ‚ożona przez dietetyka. 

Nie wiem czy mogę to nazwać ograniczeniem, bo ja tak naprawdę jem praktycznie wszystko, ale korzsytam z przepisów zawartych w diecie. Wybrałam sobie opcję z 3 posiłkami, więc są dość kaloryczne, nie jestem głodna :)

Co do brzuszków, nie jest to moja jedyna aktywność fizyczna - chodzę na zumbę, dodatkowo ćwiczę z Ewką Chodakowską i jeżdżę sporo na rowerze, neistety wciaż głównie stacjonarnym. Deski nie robiłam, ale dzięki za ćwiczeniową inspirację bo pewno wykorzystam, chociaż zapewne będzie trudno :)

Na początku i tak łatwiej chudnąć. U mnie niestety waga stoi. Włączyłam do swojego życia aktywność, ale waga nie drgnęła. Jedyne, co to zważyłam, że mam bardziej napiętą skórę. Czytałam, że to pewnie wina mojego metabolizmu, który zwolnił. Na rozruszanie go mam w planach picie wody z cytryną i zakup właśnie Trizera, bo czytałam, że podkręca metabolizm. Zauważyłaś to u siebie jakoś? Myślisz, że utrata kilogramów to zasługa diety czy połączenia diety z tabletkami?

• 0

judykow
  • Użytkownik
  • Pip
  • 16 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Robiłam deskę. Na początku nie mogłam wytrzymać 15sekund. Tak wiem, wstyd. Dopiero z czasem udało mi się przedłużyć ten czas do 2 minut. Nadal ćwiczę zgodnie z wyzwaniem plankowym, które spróbuję przejść całe. W ostatnim dniu trzeba wytrzymać 5 minut. Ciekawe czy mi się uda. Na stronie www.trizer.pl jest napisane, że działa na metabolizm, więc powinno Ci pomóc. Tym bardziej, że ten spalacz pomaga utrzymać dietę i usuwa zbędną wodę z organizmu. Sama czekam do następnej wypłaty. Zależy mi na otrzymaniu diety.

• 0

Matylda
  • Użytkownik
  • Pip
  • 10 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na początku i tak łatwiej chudnąć. U mnie niestety waga stoi. Włączyłam do swojego życia aktywność, ale waga nie drgnęła. Jedyne, co to zważyłam, że mam bardziej napiętą skórę. Czytałam, że to pewnie wina mojego metabolizmu, który zwolnił. Na rozruszanie go mam w planach picie wody z cytryną i zakup właśnie Trizera, bo czytałam, że podkręca metabolizm. Zauważyłaś to u siebie jakoś? Myślisz, że utrata kilogramów to zasługa diety czy połączenia diety z tabletkami?

Na bank,. Jestem o tym przekonana. Efekt jest naprawdÄ™ dobry . ja wczeÅ›niej niby zawsze dziaÅ‚aÅ‚am po omacku, ale jednak trzymaÅ‚am siÄ™ okreslonej iloÅ›ci kcal no i nie łączyÅ‚am tego, czego łączyć nie można. Waga leciaÅ‚a w dół- ale nie tak systematycznie i nie aż tyle. 

WodÄ™ z cytrynÄ… tez pijÄ™:) codziennie rano , szklankÄ™, ciepłą :) i to pewno tak wszystko razem wziÄ™te :) Powiem Tobie, że u mnie z tÄ… przemianÄ… materii też różnie byÅ‚o. Po tygodniu mniej wiÄ™cej siÄ™ to zmieniÅ‚o. I TAK, naprawdÄ™ uważam, że to połączenie diety, tej wody z cytrynÄ…, ruchu i Trizera tak dziaÅ‚a. 

judykow mnie też głównie ta dieta pokusiÅ‚a. Bo suplementy to wiadomo- zawsze jako dodatek. No ale naprawdÄ™ nie żaÅ‚ujÄ™, że siÄ™ skusiÅ‚am. I Tobie też polecam :)

• 0

nikross
  • Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

TAK, naprawdÄ™ uważam, że to połączenie diety, tej wody z cytrynÄ…, ruchu i Trizera tak dziaÅ‚a. 

Czyli takie działanie kompleksowe. Atakujesz z każdej strony, więc nie może się nie udać. Myślę, że jeśli wytrwasz w diecie, ćwiczeniach i będziesz kontynuowała przyjmowanie Trizera to osiągniesz sukces. Wyglądasz mi na osobę zdeterminowaną do działania. Takie osoby właśnie osiągają to, czego pragną. Co Cię aż tak motywuje do tego, żeby się odchudzić? Masz jakiś konkretny cel?

• 0

matyjudo
  • Użytkownik
  • 7 postów
0
Neutralna
  • PÅ‚eć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Genialnie sprawdzają się zwłaszcza Plany Treningowe.

Odpowiednie trening i dieta, z regeneracją i planem działają doskonale. <3

Użytkownik matyjudo edytował ten post Ponad rok temu

• 0

ines
  • Użytkownik
  • Pip
  • 32 postów
2
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Genialnie sprawdzają się zwłaszcza Plany Treningowe.

Odpowiednie trening i dieta, z regeneracją i planem działają doskonale. <3

Bez ćwiczeÅ„ na pewno nie osiÄ…gniemy satysfakcjonujÄ…cych nas efektów. Dlatego zawsze warto mieć jakiÅ› plan treningowy. Możemy go sami uÅ‚ożyć albo z pomocÄ… trenera personalnego. Ważne tylko by pamiÄ™tać o kilku podstawowych punktach. Musimy wybrać rodzaj ćwiczeÅ„, jakie chcemy wykonywać, ich intensywnoÅ›ci, czasu trwania treningu i jego czÄ™stotliwoÅ›ci.  OczywiÅ›cie nie można zapominać o takich prostych elementach jak rozgrzewka i rozciÄ…ganie.  Mieć wszystko rozpisane jak w przypadku diety. Z doÅ›wiadczenia wiem, że majÄ…c rozpisane krok po kroku, co robić danego dnia i co jeść (tak jak w przypadku diety od Trizera) o wiele Å‚atwiej mi trzymać siÄ™ planu odchudzania niż jak z dnia na dzieÅ„ wymyÅ›lam, co bÄ™dÄ™ robiÅ‚a i co jadÅ‚a.

• 0

filipka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 28 postów
2
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tylko, że taki plan treningowy powinien być na miesiÄ…c albo na dwa. Po takim czasie wzrasta kondycja i musimy, co jakiÅ› czas modyfikować trening, by dalej byÅ‚ dla nas wyzwaniem, a po drugie, ciaÅ‚o po jakimÅ› okresie przyzwyczaja siÄ™ do ćwiczeÅ„ i nie sÄ… już one tak skuteczne. Tak samo w przypadku diety. Dlatego dieta od Trizera jest na miesiÄ…c. W kolejnym miesiÄ…cu jest już zmodyfikowana. Wszystko to by osiÄ…gnąć lepsze efekty. 

• 0