Witam zakupiłem kreatynę , białko i węglowodany , jak to wszystko ułożyć/wymieszać by było dobrze ?( mogę wszystko razem , przed treningiem i po treningu ?) , chodzi mi o trening na masę . Pozdrawiam
Kreatyna , Białko , Węglowodany
Napisano Ponad rok temu
Czekaj mam rozumieć że kupiłeś coś i teraz się pytasz jak stosować?? proponuję skupić się na diecie a nie na suplementacji...
Ale odpowiem na Twoje pytanie..
Kreatyna 1g na 10 kg masy ciała 2 porcje przed o po treningu
Białko i węgle tam gdzie masz braki w diecie po treningu jak najbardziej możesz
Możesz stosować jednocześnie te 3 suplementy
Ale pamiętaj jeśli nie masz diety to te suplementy nic nie dadzą tak jakbyś wyrzucił pieniądze na śmietnik.
Użytkownik KazekPB edytował ten post Ponad rok temu
"Nie ważne kim byłeś liczy się to kim jesteś a najważniejszym jest kim będziesz jutro"
Zapraszam do Polubienia Strony - Filmy/Muzyka/Motywacja/Treningi/Dieta
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Wiem o tym , chodziło mi wyłącznie kiedy i jak to brać , dieta jest już przygotowana i ja stosuję Dzięki
A coś o diecie , jesteś w stanie coś doradzić jak podam Ci tutaj co kiedy gdzie i jak biorę? Czy jesteś słaby w te klocki ?
Użytkownik dawidexx12 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A coś takiego jak ZMA , warte to ceny ? i Czy to jest bardzo potrzebne dla osób ćwiczących czy tylko dodatek ...
Napisano Ponad rok temu
Wiem o tym , chodziło mi wyłącznie kiedy i jak to brać , dieta jest już przygotowana i ja stosuję Dzięki
A coś o diecie , jesteś w stanie coś doradzić jak podam Ci tutaj co kiedy gdzie i jak biorę? Czy jesteś słaby w te klocki ?
Przede wszystkim nie określiłeś celu jaki chcesz osiągnąć: zbudowanie masy czy redukcja tkanki tłuszczowej ? Bez tego ciężko cokolwiek doradzić czy pomóc.
Co więcej - dieta to kwestia bardzo indywidualna dlatego najlepiej jeżeli sam ją ułożysz. Sam znasz swoje możliwości czasowe/finansowe oraz ulubione smaki co oznacza, że tylko Ty tak naprawdę jesteś w stanie ułożyć idealnie dopasowany jadłospis. Polecam zaglądnąć do działu dieta na naszym forum, gdzie znajdziesz mnóstwo cennych informacji na temat różnych systemów żywieniowych.
A coś takiego jak ZMA , warte to ceny ? i Czy to jest bardzo potrzebne dla osób ćwiczących czy tylko dodatek ...
Osobiście rekomendowałbym zakup solidnych witamin oraz osobno cynku i magnezu.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Jak najbardziej masa , zapomniałem się sorry .
Dietę mam ułożoną mniej więcej . Z kreatyna białkiem węglami mam tak :
W DNT :
białko+ węgle+kreatyna z rana jako uzupełnienie diety
i gdzieś około 16 znów białko i węgle
W DT :
białko + węgle z rana jako uzupełnienie diety znów
przed treningiem kreatyna + węgle
po treningu kreatyna + białko .
Moje pytanie brzmi czy to dobre " połączenie " , jeśli macie jakieś sugestie , propozycje bardzo chętnie się poradzę mądrzejszych . Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ok to było głupie ... Mógłbyś mi trochę pomóc jak to ułożyć żeby to w miarę jakoś wyglądało ?
Wiem że zapytaszo diete :-) Powiem na wstępie , tak jest dieta i ją stosuję .
Pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
Owszem możesz brać rano białko przed śniadaniem. Ja brałem rano przed śniadaniem później owsianka i o 20 ostatnia pora na białko. A węgle są zbędne jeżeli masz dobrze dopiętą dietę przynajmniej ja nie brałem nigdy. A co do kreatyny to bierz rano 15/20 minut przed śniadaniem i po treningu a w dzień nietreningowy bierz tylko przed śniadaniem.
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie lepiej ograniczyć spożycie białka i węgli w postaci supli do minimum - organizm o wiele bardziej woli pobierać te składniki odżywcze z naturalnych źródeł czyli jedzenia. Dlatego stosuj je tylko w celach uzupełnienia diety przed treningiem (węgle) oraz po treningu (białko+węgle). Co do kreatyny to porcja przed i po treningu oraz podwójna doza rano na czczo, przed śniadaniem w dni wolne od wysiłku fizycznego.
Napisano Ponad rok temu
Podepne się pod temat. Czy moge czasem zastąpić posiłek gainerem z mlekiem na Redukcji?
Użytkownik PatrykSW edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Raz na tydzień gdzieś. Jakbym się nie wyrobił z Posiłkiem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz bez problemu jeżeli wszystko mieści się w ramach dobowego zapotrzebowania Lepiej wrzucić jakiegoś gainera aniżeli głodować i bić się z myślami czy aby nie zaszkodzę swojej diecie. Oczywiście jak wspomniał Haroldek - raz na jakiś czas.