Witam. Mam problem z otyłością. Ważę 107 kg i nie potrafię schudnąć. Ja już nie wiem co mogę robić... jestem na skraju załamania. możecie mi pomóc z dietą i jakimiś ćwiczeniami? potrzebuje kogoś kto mnie pokieruje
Moje życie płonie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piszesz, że nie możesz sobie poradzić z otyłością. A co już do tej pory zrobiłeś? Czy trzymałeś dietę i Ci się nie udawało? Czy próbowałeś ćwiczyć, ale miałeś problem z regularnością? Na zrzucenia tłuszczu dobrym pomysłem byłoby wspomóc się spalaczem tłuszczu. Ja mam doświadczenie z http://www.trizer.pl. Z nim o wiele łatwiej jest mi utrzymać dietę, bo dzięki odpowiednio dobranym składnikom hamuje apetyt. Odnośnie ćwiczeń to polecam rozpisanie sobie kartki z datami treningów i konkretnymi godzinami. O wiele łatwiej wtedy zmotywować się do ćwiczeń.
Napisano Ponad rok temu
Po wyliczeniu swojego dobowego zapotrzebowania musisz odjąć od tej sumy 100 kalorii. Następnie podzielić uzyskany wynik na całkowitą liczbę posiłków w ciągu dnia - zwykle mowa tu o 4 do maksymalnie 6 daniach. Monitoruj stan swojego organizmu oraz wagę. W momencie gdy masa będzie stała na tym samym poziomie, odejmij kolejne 100 kalorii.
Pamiętaj by na redukcji dostarczać 2g białka/kg masy ciała aby zapobiec przed uszkodzeniem mięśni w wyniku intensywnych treningów.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ