Cześć,
jak można się domyślić jestem Piotrek, mam 19 lat (matura za 1.5 miesiąca ), wzrost 167cm, waga 70kg.
Postanowiłem założyć dziennik w celu kontrolowania swojego progresu.
Ćwiczę od 10 miesięcy a od 5 stosuję również własnoręcznie ułożoną dietę.
Na forum jestem od jakiś 8-9 miesięcy.
Dotychczas trenowałem treningami: split, fbw i znowu split.
Moim głównym celem jest trening pod kątem siły, a cele sylwetkowe są gdzieś na dalszym planie.
A więc do rzeczy, od miesiąca trenuję w systemie pull, push, legs + raz w tygodniu fbw. W tygodniu robię 4 sesje treningowe.
Trening z dziś:
Nogi:
- przysiady ze sztangą na barkach: 4x10, 1x8 / 80, 90,100, 105, 110kg
- martwy ciąg na prostych nogach: 3x10 / 60, 80, 80kg
-prostowanie nóg na maszynie: 3x10
- wyciskanie na suwnicy: 3x10 / 110, 150, 190kg
- wspięcia na palce: 3x15 na każdą nogę + 3x25 obunóż
- wspięcia na palce siedząc: 3x20 / 45kg
Zastanawiam się czy wrzucić trening z całego tygodnia czy dodawać na bieżąco treningi.
Mimo iż martwy ciąg na prostych nogach robię na małych obciążeniach to bardzo dobrze czuję odcinek lędźwiowy i tak się zastanawiam czy zrezygnować póki co z klasycznego martwego ciągu, który jest w pleciony w trening fbw. Jakieś rady?
Rekordy:
Waga 59/60kg- 69-70kg
Przysiad: 50- 130kg
MC klasyczny: 50/60- 150kg
Wyciskanie na klatkę: 60- 110kg (jakieś 4 miesiące temu. Aktualnie zrezygnowałem z wyciskania na klatkę na sztngach i póki co nie zamierzam wracać do tego.)
Spostrzeżenia:
Trening pull, push, legs + fbw, bardzo dobrze na mnie działa, wzrost siły w przeciągu miesiąca dość spory a i obwody się zwiększyły od 2cm w bicepsie do 4-5 w klatce i plecach. Nóg nie mierzyłem ostatnimi czasy.
Pozdrawiam
Użytkownik Piotras18 edytował ten post Ponad rok temu