Witam, moje pytanie jest następujące po wypadku utyłem do 110kg od 7-8 miesięcy powoli wracam do zdrowia (i chciałbym osiągnać dawną wagę okolo 88kg) w chwili obecnej ważę 95-97 kg mój trening wygląda następującą 3x siłownia// 2 ćwiczenia po 6 seri po 16 powtórzeń na jedną partię mięśniową ( 2 partie jeden trening biceps-plecy, triceps-klata, barki-coś extra + do każdego treningu brzuch różne ćwiczenia 4 serie po 25 powtórzeń) + 45 min cardio ( rowerek, bieżnia, itp.) do chwili obecnej waga schodziła książkowo mimo, że nabrałem dość masy mięśniowej, jednym słowem jestem zadowolony jednak od jakiegoś tygodnia wszystko stanęło waga stoi w miejscu a nawet trochę się podniosła mimo że wciąż trzymam tą sama dietę i tu nadchodzi moje pytanie - co zmienić ? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam ! )
Redukcja a trening siłowy
Napisano Ponad rok temu
Siema.
Musisz odróżnić większe partie mięśniowe od mniejszych, bo np. plecy i klatka potrzebują więcej serii niż biceps czy triceps.
Co do diety, jak ona wygląda, ile spożywasz kalorii w ciągu dnia i jakie posiłki ? Spadek wagi jest zależny od diety, jeśli stanęło znaczy, że coś jest z nią nie tak, być może wymaga ona poprawy
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Siema.
Musisz odróżnić większe partie mięśniowe od mniejszych, bo np. plecy i klatka potrzebują więcej serii niż biceps czy triceps.
Co do diety, jak ona wygląda, ile spożywasz kalorii w ciągu dnia i jakie posiłki ? Spadek wagi jest zależny od diety, jeśli stanęło znaczy, że coś jest z nią nie tak, być może wymaga ona poprawy
Duże partie łącznie 12 serii po 16 powtórzeń to mało ? (średnio obciążenie 50-65% maksa) a co do diety staram się trzymać 2200-2300 kcal 5 posiłków dziennie węglę i tłuszcze na niskim poziomie 1 cheat na 2 tygodnie wtedy jakieś 3000-3500 kcal wyeliminowane wszelkie słodycze, do picia tylko woda i kawa.
Napisano Ponad rok temu
Jak na duże partie tak Zakres powtórzeń zostaw sobie maksymalnie do 10-12, chyba że chodzi o barki i biceps, te partie lubią więcej powtórzeń. Jeśli mówisz, że waga stoi od tygodnia, odczekaj jeszcze jeden, dwa i wtedy obetnij 150-200 kcal
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM