Witam mam na imie Patryk mam 18lat pierwszy kontakt z siłownią miałem w lipcu 2013 roku był to miesieczny okres po którym straciłem miejsce do Cwicze. Do 15 stycznia 2014 roku cwiczyłem w domu pompki brzuszki etc brak diety , sprzętu ale wkładałem w to całe serce . 15 stycznia trafiłem do szpitala z zapaleniem wyrostka robaczkowego co skutkowało przerwa do marca . Dokładnie 12 Kwietnia 2014 roku zmontowałem własną mini siłownie w swoim garażu i od tego czasu do dziś moja pasja jest kulturystyka . Zaczynałem z wagą 63kg dzis jest to 82kg przy 188cm wzrostu poziom fattu 8.7% .
Moja dieta to 5-6 zdrowych posiłków dziennie co 2.5-3h opiera sie na ryżu , makaronie , płatkach owsianych jako zródle węglowodanów oraz kurczaku , jajach i nabiale które sá glównym zródlem bialka . Zjadam ok 3.5 czasem 4tys kalori dziennie . Do tej pory NIE STOSOWALEM żadnych suplementów ale powoli zbieram się do kupna.
Plan treningowy :
Pon: Klatka+ przedramie
Wyciskanie na ławce prostej w odwróconej piramidzie 5x od 5 do 10 powtórzeń
Wypychanie hantli na ławce skośniej 5x 10`
Rozpiętki na ławce skośnej 5x 10
2 Dowolne cwiczenia na przedramie ok 4 seri po kilkanaście powtórzeń
Sroda: Plecy
Podciąganie szerokim chwytem 5x max
Wiosłowanie Hantlem 4x 10
Wiosłowanie sztangą 4 x 10
Martwy ciąg w seriach progresywnych 4-5 seri.
Czwartek: Biceps + Triceps w superseriach
Uginanie ramion z hantlem na modlitewniku 4x 10 - Wyciskanie francuskie hantla w siadzie 4x 10
Uginanie ramion ze sztangą stojąc podchwytem 4x 10 -Wyciskanie francuskie sztangi leżąc 4x 10
Uginanie ramion ze sztanga stojąc nadchwytem 4x 10 - wyciskanie wąskie sztangi 4x 10
Piątek: Barki
Wyciskanie sztangielek nad głowe siedząc 4x 10
Wznosy sztangielek bokiem 4x 10
Unoszenie ramion w przód ze sztangielkami 4x 10
Podciaganie sztangi wzdłuż tułowia 4x 10
Odwrotne rozpiętki hantlami 4x 20
Niedziela: Nogi
Przysiady ze sztangą trzymana z przodu 4x 10
Przysiady ze sztangą z tyłu 4x 10
Prostowanie nóg w siadzie 4x 10
Wykroki chodzone 4x 30 kroków
Wspięcia na palce w staniu 4x 25