Witam, postanowiłem do Was napisać gdyż mam dość nurtujący mnie problem z łydkami, otóż mój staż na siłowni wynosi 8 miesięcy, przytyłem około 8 kg, lecze nie widze progresu łydek, dalej są strasznie szczupłe i irytujące pod względm wizualnym, proszę o pomoc. Obwód ręki zwiększył mi się z 28 na 35 cm, a łydka jak miała tak dalej ma 36 cm. aktualnie od 2 miesiecy wykonywałem 4 serie po 15 powtórzeń wspięć na suwnicy przy obciążeniu 120 kg. Mój wzrost to 185 cm waże około 70-72 kg waga mi się wacha. Jem 5-6 posiłków dziennie co około 3 h, staram się odrzywiać zdrowo. Pozdrawiam
Nogi
Napisano Ponad rok temu
Z tego co kojarzę na suwnicy - zależy jak "ustawisz nogi" takie partie nóg ćwiczysz. Więc moze sie okazać że ich nie ćwiczysz tylko np kładziesz nacisk na pośladki. Jestes pewny ze "ustawienie" jest okej?
Napisano Ponad rok temu
Łydki uwielbiają dużą ilość powtórzeń ( najlepiej do bólu). Ja osobiście robię superserie polegające 3 rodzajach wspięć na palcach ( raz robimy na obu nogach do fatygi, potem szybko na lewej do fatygi i na prawej do fatygi). Takie 3 sety i gwarantuję problemy z chodzeniem
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Łydki to prawie w 100% włókna czerwone wolnoskurczliwe które uwielbiają dużo powtórzeń. Nabijanie ciężaru i wykonywanie kilku powtórzeń w serii nie rozbuduje łydek.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
optymalnie 30-45 sekund..
Napisano Ponad rok temu
Dlatego lepiej wziąć nawet sam gryf olimpijski i zrobić te 40pow w serii niż 10 pow ze sztangą 100kg. Łydki za to podziękują
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Dobra spróbuje tego co piszecie mam nadzieje że poskutkuje 2 miechy do wakacji trzeba zadbać o nogi Uda też szczupłe ale idą w obwodzie i siłowo także aż tak nie narzekam . Powiedzcie mi proszę czy wykonywać to standardowo jak mam w rozpisce w czwartki w dzień barki-nogi czy jeszcze np w pon dodatkowo (drugi raz w tyg.) na koniec po klacie i bicku ?