Rób rozgrzewkę. To podstawa gdy jesteś jeszcze nidoświadczomym kulturystą. Może być kilka minut na bieżni czy steperze lub każda 1 seria danego ćwiczenia na minimalnym obciążeniu po kilkanaście lub kilkadziesiąt ruchów.
Dziennik Treningowy Łukasz
Napisano Ponad rok temu
Rób rozgrzewkę. To podstawa gdy jesteś jeszcze nidoświadczomym kulturystą. Może być kilka minut na bieżni czy steperze lub każda 1 seria danego ćwiczenia na minimalnym obciążeniu po kilkanaście lub kilkadziesiąt ruchów.
Dobrze wiedzieć, nawiązując do mojego urazu ( znacie moją historie ) niedoświadczony trener, znajomy kazał mi ćwiczyć bez rozgrzewki i wtedy miałem uraz.
Dobrze wiedzieć, będę robić rozgrzewkę a dziś chyba odpuszczę i pójdę dopiero jutro na siłownie - nie chce dłuższej przerwy przez kontuzje robić.
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie szkoda życia na kontuzje
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Tak jak Gramm napisał rozgrzewka podstawa... bez tego się nie bierz za trening
Napisano Ponad rok temu
Tydzień nocek.
15:00 1. Mleko 3,2 (460gr) Płatki owsiane 110gr, Rodzynki 20 gr, Banan 150gr
874 Kalorie/b-31/t-22/w-137
Użytkownik Slimak edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I znowu nie ma białka w posiłku.... nie licz tylko na mleko wrzuć tutaj normalne białko a mleka ogranicz ilościowo.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
No właśnie ja też, dziwna rozpiska
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Wrzucił to co aktualnie zjadł Rozpiske na dietke dostał na więcej niż 1 posiłek tak ze panowie spokojnie
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tydzień nocek.
15:00 1. Mleko 3,2 (460gr) Płatki owsiane 110gr, Rodzynki 20 gr, Banan 150gr
874 Kalorie/b-31/t-22/w-137
W dalszym dniu były takie posiłki:
18:00 Jajecznica z 3 jaj (180gr) smażona na PAM COOKING SPRAY - jest to produkt bezkaloryczny specjalny do smażenia, do tego chleb razowy żytni 100 gr ( wychodzi 4 kromki ) -
469 kalorii /B - 28/ t -19/w -47
18:30 Trening
20:00 Banan
20:30 Pierś z kurczaka 150, ryż paraboliczny 150gr, brokuł 50gr /sos słodko-kwaśny knorr słoik 130gr
/825kalorii/b-44/t-8/w-147
02:00 Pierś z kurczaka 100, ryż paraboliczny 150gr, brokuł 50 gr/sos słodko-kwaśny knorr słoik
130gr/769kalorii/b-33/t-6/w-147
05:00 twaróg chudy 250gr, oliwa z oliwek 10gr, kefir naturalny 200gr/
389kalorii/b-57/t-11/w-16
Banan zaraz po treningu 150gr
141 kalorii/ b-2/t-0/w-32
Staram się co 3 - 4 godziny ale w systemie 3 zmianowym ciężko mi " wycyrklować " by było idealnie.
Pijam sporo kawy lecz chcę to zniwelować, kawa z automatu, czy kawa w domu - w sporych ilościach to chyba nie bardzo, nie mylę się ?
Jakieś propozycje do zminimalizowania pijania kawy ?
Staram się zniwelować nałogi, by w pełni być fit.
W dniu dzisiejszym posiłki tak samo jak poprzednio, godzinowo, posiłki takie same, tylko w dni nie treningowe nie jem banana.
Co dziennie staram się pić jak najwięcej wody, żadnych napojów po za kawą - sporadycznie herbata 1 dziennie.
Z suplementacji, codziennie witaminy po głównym posiłku. Po za tym nic więcej.
Użytkownik Slimak edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Herbatkę możesz pić więcej niż jedną dziennie .
Napisano Ponad rok temu
Herbata niczemu nie przeszkadza a jakbyś pił np zieloną to spokojnie kilka dziennie można.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Herbatkę możesz pić więcej niż jedną dziennie .
Herbata niczemu nie przeszkadza a jakbyś pił np zieloną to spokojnie kilka dziennie można.
Widzicie, mój poprzedni pseudo trener takich nawyków mnie nauczył - dobrze, że mam Was.
Co do herbaty, każdą jedną czy tylko zielona sypana ?
Z " woreczka " nadaje się ?
A jak w Waszych oczach sytuacja z kawą wygląda ?
Napisano Ponad rok temu
Nadaje sie. Jak to jak wygląda? Kofeina = pobudzenie = kawa. Ja pije sporo i bardzo mocne a ze dieta jest ok, witaminy i minerały idą to nie mam się czym martwić.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Nadaje sie. Jak to jak wygląda? Kofeina = pobudzenie = kawa. Ja pije sporo i bardzo mocne a ze dieta jest ok, witaminy i minerały idą to nie mam się czym martwić.
Dobrze wiedzieć.
Dopisuje wczorajszy trening, trochę został zmodyfikowany przez Magdę na lepsze
Napisano Ponad rok temu
Mój Kolega z którym ćwiczę na siłowni zauważył, że zaczynam co raz mniejsze obciążenia podnosić i radził mi to napisać Wam.
Wydaje mi się, że to dlatego gdyż teraz poprawnie wykonuje ćwiczenia i bardzo dokładnie staram się je wykonywać.
Też zauważyłem dużą różnice zależnie od posiłku, gdy jestem po kurczaku z ryżem to więcej energii a jak po śniadaniu bądź po dwóch pierwszych posiłkach to słabiej wszystko idzie ale idzie.
Czy to normalne ?
Napisano Ponad rok temu
PAM zawiera kalorie, nawet jeden z użytkowników nagrał film, Pomocny, oglądam każdy jego film i w skrócie w kraju którym jest produkowany przepisy pozwalają na nazwę produktu 0 kcal jeśli zawiera tam do iluś tam kalorii, może mało ale zawiera (plus wszystkie chemie itd to sam wiesz, ja smaże bez oleju czy masła poprostu teflon, a do mięsa dolewam wody i dusze i też git).
Wiedza niektórych trenerów mnie przeraża, jak oni mogą trenować mając w głowie takie herezje.
Mówisz że starasz się robić mega technicznie to i ciężar pewnie mniejszy. I dobrze, ego powinniśmy zostawić w domu a na siłowni technika > ciężar ( ale nie zawsze ^^). Co do różnic w "sile" po posiłku możesz różnie reagować. Ja np. nie lubie trenować po jedzeniu i dlatego ćwicze z rana gdy żołądek pusty. Nie ma reguły.
Napisano Ponad rok temu
Ja PAM stosuję od lat... sprawdza się znakomicie i sama go poleciłam.
Co do kalorii proszę Cię w 100 gr pewnie i jest, a ile razy psikasz nim, raz wystarczy a z jednego sprayowania masz 2 kalorie z tłuszczu, na gramy tego nie rozbijesz bo jest 0 gram...