Mam pytanie odnoście czasu areobów, mianowicie mam do dyspozycji rower stacjonarny.
Mam 32 lata i ważę około 130 kilogramów wzrost 182 cm, jestem na diecie waga spada nawet nieźle ale czas na areoby tylko ile minut i jak często.
Pozdrawiam i dziękuje z góry za odpowiedź.
Ile areobów?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja zaczałbym od 2/3x w tygodniu po 35 minut. Co tydzień zwiększał o 5 minu a jak dojdziesz do 45/50 minut dodał 1 sesję.
Trenujesz siłowo? Jaką masz dietę?
Zapraszam również do założenia u nas DZIENNIKA TRENINGOWEGO prowadząc dziennik szybciej będziesz notował postepy.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Więc tak
Co do diety to jestem na niej chyba po raz pierwszy w życiu, nie wiem czy robię to dobrze ale waga spada, co do trenowania siłowo to jak najbardziej trenowałem około 2 lata przed operacją, a i kilka lat wstecz miałem mały epizod na siłowni około 3 lata.
Z perspektywy czasu wiem, że więcej krzywdy sobie zrobiłem niż korzyści jak to się zwykło mówić "całe życie masa" to i ja tak samo i nie jest to masa tylko mięśniowa . Ciężary nawet spore bywały, ale nabawiałem się przepukliny pępkowej i jestem po operacji wiec nie bardzo mogę pozwolić sobie na trening na siłowni i póki co do wakacji pozostaje mi rower stacjonarny i Hantle w domu nie za ciężkie.
a dieta to tak 4 -5 posiłków dziennie oparte na piersi około 150-200 gram i warzywa na parze do tego ryż 50 gram lub makaron tak wygląda to przez cały dzień a ostatni posiłek pół kostki chudego sera białego i 200 gran jogurt naturalny lub kefir na razie nie jest źle masa spada, czas dorzucić areoby do tej pory 3 razy po 45 min tempo około 19-21 km/h na rowerku. Nie wiem czy coś jeszcze mogę zrobić by przyśpieszyć efekty.
Dzięki za odpowiedz i za zainteresowanie pozdrawiam.