Połączenie partii
Napisano Ponad rok temu
Poczatkujacy - proponuje tutaj malo obciazac triceps i biceps. Duze partie 9 serii,male czyli biceps i triceps odpowiednio po plecach i klatce 6 serii. Zaczynamy od schematu I po 3 miesiacach mozemy zmienic sobie na inny schemat najlepiej III (nadal zbytnio nie obciazamy bicepsa i tricepsa). po kolejnych 3 miesiacach gdy nasz staz wynosi 6-9 miesiecy mozemy przejsc na przyklad II lub IV i dodac po 1 cwiczeniu na kazda partie. Przy stazu 12 miesiecy przechodzi na nastepny poziom.
I
pon klatka + tric
sr plecy + bic
pi barki + nogi
II
klatka + tric
bic
nogi + barki
plecy
III
klatka + tric
nogi
barki
plecy + bic
IV
klatka + tric
nogi + bic
barki
plecy
Średnio - dla bardziej zaawansowanych (1-2 lata) proponuje połączenie tricepsa z barkami. Triceps rowniez pracuje przy barkach (przy wszelkich rodzajach wyciskan) ale juz w mniejszym stopniu niz przy klatce wiec będziemy mogli przećwiczyć go większymi ciezarami. Duze partie 12 serii, male partie 9 serii
I
pon klatka + bic
wt nogi
czw barki + triceps
pi plecy
II
klatka + plecy
nogi + biceps
barki + triceps
III
klatka + nogi
plecy + biceps
barki + triceps
IV
klatka
biceps + przedramie
barki + triceps
plecy + nogi
V
klatka
nogi + bic
barki + tric
plecy
VI
klatka
nogi
barki + tric
plecy + bic
Zaawansowani - tu juz nie bedziemy oszczedzac tricepsu i bicepsu. Duze partie 16-12 serii, male partie 12-9 serii. staz powyzej 2 lat przemyślanych treningow
I
klatka + biceps
barki + nogi
plecy + triceps
II
pon klatka + przod i srodek barkow
wt plecy + tyl barkow
czw nogi
pi biceps + triceps
III
klatka + plecy
barki + nogi
biceps + triceps
IV
klatka
biceps + nogi
barki + kaptury
plecy + triceps
jezeli ktos ma rowniez jakies inne dobre polaczenia partii prosze o wpisanie
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Zaawansowani - tu juz nie bedziemy oszczedzac tricepsu i bicepsu
mozna jakies uzasadnienie?;p czemu poczatkujacy nie moga ostro trenowac bica jak klatki?;p
Napisano Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
<-czyli na biceps i triceps 2ćwiczenia 3serie?? a reszta 3ćwiczenia 3serie? oczywiscie jestem początkowy..Poczatkujacy - proponuje tutaj malo obciazac triceps i biceps. Duze partie 9 serii,male czyli biceps i triceps odpowiednio po plecach i klatce 6 serii.
Napisano Ponad rok temu
dobrze ci doradzili bo nie zrozumiales mojej wypowiedzi.... po klacie triceps jest zmeczony i wystarcza 2 cwiczenia (6 serii) dla poczatkujacego by go dokladnie przecwiczyc. i masz wtedy praktycznie caly tydzien do kolejnego treningu na triceps dla regeneracji. pisze praktycznie gdyz jeszcze troszke popracuje on przy barkach. wiec takim schematem dla poczatkujacego cwiczysz go 2x w tygodniu w poniedzialek z klatka i mimo woli z barkami. jakbys robil go z inna partia typu plecy,biceps wtedy moglbys go przetrenowac bo pracowalby juz 3 razy w tygodniu (1przy klacie,2 przy barkach,3 przy odzielnym treningu). dlatego dla srednio polecam robic go z barkami gdzie pracuje slabiej niz przy klacie wiec bedziesz mial wiecej sily aby go przecwiczyc i wtedy robisz juz 9 serii (3 cwiczenia) a dla zaawansowanych mozna juz go spokojnie katowac 3 razy w tygodniu. teraz rozumiesz ?Doradzili mi tu żebym łączył klate z tricem.. z twojej wypowiedzi wnioskuje że tak nie moge! bo tricepsa przetrenuje!!
Napisano Ponad rok temu
Czyli jak sie skończy schemat I i ćwiczy sie już III to też na małe 6 a na duże 9?? i dopiero później w II albo IV sie daje na małe 9 a na duże 12 ?Zaczynamy od schematu I po 3 miesiacach mozemy zmienic sobie na inny schemat najlepiej III (nadal zbytnio nie obciazamy bicepsa i tricepsa)
Napisano Ponad rok temu