operacja s-malczik
Napisano Ponad rok temu
zamierzam zwiekszyc ilosc treningow (mata + silka+kettle) i zrec mniej
aby zwiekszyc ilosc treningow na macie zakupilem kimono i wczoraj mialem pierwszy trening . generalnie wychodzilem z zalozenia, ze w pidzamie to sie spi, a nie walczy, no ale coz, jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. trening w szmatach nie byl jakis rewelacyjny ale i tak lepszy niz sie spodziewalem, chociaz przez wiekszosc sparingow zastanawialem sie, dlaczego typ mnie wlasnie zlapal za kolnierz, rekaw, nogawke, pole i czy wlasnie chce mnie udusic
na silce postanowilem wyprobowac tzw. grapplera, czyli obwod z 4 cwiczen, 4 serii, 10 powtorzen, 10sek przerwy miedzy cwiczeniami, 120sek przerwy miedzy seriami.
dzisiaj bylo tak:
1. wybicie sztangi z karku - 40kg
2. podciaganie podchwytem
3. przysiad z podwojnym dnem - 70kg
4. diamond push-ups - kciuki i wskazujace sie stykaja
pierwsza i druga seria OK. przy trzeciej przyszedl nagle kryzys i naprawde tylko sila woli zmusilem sie do 4 serii ale zrobilem.
po chwili jak juz zlapalem oddech dorzucilem jeszcze cos na lydki i brzuch i tyle.
z kettlem pewnie bede robil maxwella z 24kg
waga na koniec dnia 82.9, aczkolwiek na wadze jako takiej mi nie zalezy bo nie spodziewam sie w najblizszej przyszlosci startowac w jakichs zawodach
Napisano Ponad rok temu
tak czy siak - jest jakieś pytanie, które chciałeś zadać? bo nie widzę za bardzo plan generalnie dobry, tylko się nie zajedź jak z miejsca wskakujesz na taką intensywność.
Napisano Ponad rok temu
To raczej taki dzienniczek ucznia, w ktorym jak ktos znajdzie debilizmy to poprawi
Dieta to u mnie najwieksza zmora. Nie jestem w stanie tego opanowac aby bylo duzo i rozsadnie
Napisano Ponad rok temu
Aby uspokoic sumienie machnalem 2x 10 serii po 10 powtorzen c&j jednoracz swoja 24-ka + na koniec plank 3x60sek i w sumie jestem zadowolony bo nawet sie zmeczylem. Calosc ok. 25min
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale z samego faktu treniwania wiecej jak najbardziej zadowolony
Napisano Ponad rok temu
grappler srapler wiec dzisiaj zrobilem fbw
przysiad 2xrozgrz, 10/8/6
podciaganie nachw 10/8/6
dips 10/7/4 ;( za duzo przypialem
bic 10/8
wyciskanie zza karku z przytrzymanie 10/8
tric 10/8
+brzuch + lydka.
ogolnie moze byc. jutro mata-szmata
Napisano Ponad rok temu
nie wiem czy to przez wczorajszy trening ale w ogole nie mialem sily, co przy braku techniki jest zgubne. dalem sie zlapac na jakies najmanowe duszenie kolnierzem, wkur...li mnie goscie szarpiacy sie ze mna w zapietej gardzie, ktorej nie umialem przejsc i generalnie dzisiaj wszystko mnie wku...lo
waga na koniec dnia 81.5
Napisano Ponad rok temu
w piatek mialo byc bjj gi ale juz nie dalem rady, wrocilem do domu po robocie i z racji braku rodziny...usnalem.
dzisiaj zrobilem zatem silke tak jak 1 lipca (ciezary te same)
przysiad - cos sie ch...o rozgrzalem i przy pierwszej serii zasadniczej poczulem kolano wiec dalej odpuscilem
podciaganie 10/10/10
dips 10/10/6
bic 10/10
wycisk zza karku (z rozluznieniem na dole) 10/10
tric 10/10
+brzuch
jakos nie moge dobrac sobie odpowiedniego treningu. raz na jakis czas odzywa mi sie kolano niestety co mnie wk...a na maksa bo przysiad to dla mnie absolutnie najwazniejsze cwiczenie
jutro pewnie pojde i zrobie na mniejszych ciezarach same nogi zeby uspokoic sumienie po dzisiejszym treningu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym na pewno mam problem z odpowiednimi butami do przysiadow.
Tak czy siak musze jakos ten przysiad ogarnac. Moze jutro sprobuje te boxy. Poza tym czuje ze przy taki fbw daje nawet w kosc
Napisano Ponad rok temu
w boxie powinny toche bardziej pracowac posladki i dwuglowe, ale ja nie zmienilem zbytnio techniki, po prostu bylo to pelne zatrzymanie; nie wiem co bylo nie tak z moim kolanem, wiec to taka porada from-bro-to-bro
Napisano Ponad rok temu
robilem po 10powt, wolno w dol, uda stykaly sie z lydkami, krotka przerwa na dole, i do gory. 50/60/70/80/90/100 w zasadzie bez zadnego problemu, bardziej prostowniki dostawaly przez ta pauze na dole. na 110 zrobilem jeszcze 5 powtorzen ale tez nogi w zasadzie tego nie odczuwaly, bardziej grzbiet.
potem poszedlem zrobic prostowanie nog na maszynie i tutaj zaskoczka. przy 3 serii poczulem znowu bol w rzepce (bo to w sumie mnie rzepka od gory nakuta..a).
zatem przysiady z podkladkami bez problemu. prostowanie nog i owszem, bol sie powtorzyl.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu