od chudzielca do miesniaka w 2 miesiace- porady :)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Problem jest jeszcze taki, że kaloryczność diety powinno się zwiekszać stopniowo, nie raptownie, np. + 1000 kcal z dnia na dzień. Proces rozwoju mięśni nie jest gwałtowny, musi trochę potrwać, organizm nie będzie od razu w pierwszych dniach treningu potrzebował aż tak dużej nadwyżki kalorii, tym bardziej, że w pierwszych dniach trening na będzie aż tak intensywny. Jeśli z dnia na dzień zmieni dietę na wysokoenergetyczną, zapewne niepotrzebnie się tylko otłuści. Pomijając fakt, że może to też być uciążliwe psychicznie.wiec probojac osiagnac efekt maks, od razu rzucajac sie na miliardy ton bialka, kreatyne, stacki chuje muje aminokwasy z dzikimi wezami, efekt moze byc nieco wiekszy niz sie wszyscy spodziewaja (co nie znaczy ze zadowalajacy).
Myślę, że propozycja novo jest całkiem rozsądna. W pierwszym miesiącu niech ostro ćwiczy z ciężarem własnego ciała: pompki na taboretach (dają w kość), drążek, przysiady, pompki ze stania na rękach, pompki rzymskie. W drugim miesiącu może połączyć ćwiczenia z ciężarem własnego ciała z niektórymi ćwiczeniami na siłowni. Ja bym wybrał wyciskanie hantli na ławeczce zamiast sztangi, działa lepiej na barki. Każdy głupi umie wyciskać sztangę, wyciskanie hantli wymaga więcej techniki. :wink:
Napisano Ponad rok temu
myslicie, ze co, robil przysiady i martwe?
btw, denerwuje mnie polska nazwa "przysiad ze sztanga na karku". sztanga nie powinna byc na karku. mozemy zmienic na "na kapturach", albo "tylni" po prostu?
Napisano Ponad rok temu
Po polsku byłby "tylny".btw, denerwuje mnie polska nazwa "przysiad ze sztanga na karku" (...) albo "tylni" po prostu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczenia:
Wycisk stojac
przód-tył ('bradford press')
push press
pompki - mnóstwo
wiosłowanie - mnóstwo, najłatwiej na kablu
podciąganie - mnóstwo
szrugsy - mnóstwo
w 8 tyg można zrobić widoczną różnicę
Napisano Ponad rok temu
A jeśli chodzi o trening to podzielam zdanie kolegów doradzających pompki,drążek itp.
Ps.Daj zdjęcie "przed" i "po",ciekaw jestem(i pewnie nie tylko ja) efektów tego eksperymentu; )
Napisano Ponad rok temu
Nowe dane.
Mój egzemplarz, legitymuje się jednak następującymi warunkami fizycznymi: wzrost 183cm, waga 66kg!!!
Rola - ma grać przywódce jakiegoś plemienia. Czyli myślę sobie, że bardziej chodzi o definicję jakiś mięśni, niż przybranie np. konkretnie 10 kg. Chociaż w jego przypadku jest to chyba konieczne
Odżywianie - poprosiłem go, żeby napisał co jadł w ciągu ostatnich dwóch dni i czy to jest reguła. Tak, w tym stylu je na co dzień:
Wczoraj:
około godz. 8 – 3 kanapki z indykiem
około godz. 17 – dwie mega buły z farszem od pizzy (mięso mielone, pieczarki, papryka), która była dzień wcześniej
około godz. 21 – bułki z twarogiem
Dzisiaj:
około godz 8 – 4 kanapki z salami, żółtym serem i pomidorem
około godz 16 – zupa i makaron ze szpinakiem
20:30 – jedna bułka i kabanosy
Fotki - jest zrobiona fotka i pomiary klaty (w tym wypadku klatki ), bicepsa i uda. Oczywiście, że dam znać jak to wyjdzie po.
Panowie, już na typ etapie dzięki za zaangażowanie! Ale pamiętajcie, losy młodego człowieka są w naszych rękach!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie znasz farszu mojej Mamusi, to się nie odzywajdobre odżywianie. buły z farszem od pizzy. popłakałem się kierfa.
Na temat proszę
Napisano Ponad rok temu
Niech wypija sobie koktajle białkowe przed spaniem.
Napisano Ponad rok temu
Kanapeczki? Może niech zacznie od tego: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników](...)
Odżywianie - poprosiłem go, żeby napisał co jadł w ciągu ostatnich dwóch dni i czy to jest reguła. Tak, w tym stylu je na co dzień:
Wczoraj:
około godz. 8 – 3 kanapki z indykiem
około godz. 17 – dwie mega buły z farszem od pizzy (mięso mielone, pieczarki, papryka), która była dzień wcześniej
około godz. 21 – bułki z twarogiem
Dzisiaj:
około godz 8 – 4 kanapki z salami, żółtym serem i pomidorem
około godz 16 – zupa i makaron ze szpinakiem
20:30 – jedna bułka i kabanosy(...)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Koles srutuje przeciez z 80% wegli z bialej maki. Miesnie miesniami ale dla samego zdrowia ja bym wyeliminowal wiekszosc pieczywa bialego i zastapil to salatkami - szkoda zdrowia.w porownaniu do przecietnego zjadacza jest przyzwoicie,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja o bialku a ty o bialym pieczywie. troche nie na temat.Koles srutuje przeciez z 80% wegli z bialej maki. Miesnie miesniami ale dla samego zdrowia ja bym wyeliminowal wiekszosc pieczywa bialego i zastapil to salatkami - szkoda zdrowia.w porownaniu do przecietnego zjadacza jest przyzwoicie,
Napisano Ponad rok temu
wiec tak jak powiedziales duzo wiecej warzyw i jakiejs dobrej jakiosci bialka
2. moim zdaniem najwiekszym problemem tej rozpiski co jest chlopak teraz nie jest pytanie ile dolozyc bialka ale zeby wywalil te maki i o to mo chodzilo - i na bank to sie przyczyni do poprawy rzezby:)
Napisano Ponad rok temu
jutro wracam, i przysiade do rozpiski cwiczen i jedzenia.
Przyjmuje tok myslenia bardziej doswiadczonych, i sprobuje wg sugestii Novo.