od chudzielca do miesniaka w 2 miesiace- porady :)
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie mam w tym ukryty cel. Mam nadzieje, że mój brat artysta, zlapie bakcyla na sport i zacznie się ruszac już po wielkiej roli Z tego powodu licze na Wasza pomoc.
A teraz suche fakty.
Obiekt: suchy aktorzyna: 183 cm, 70kg
Aktywnosc sportowa: 20 pompek 1x w tygodniu - MAX
Atuty: silownia w piwnicy- lawka, sztanga, hantle, bieznia.
Czas operacyjny: 8 tygodni.
Jaki plan odnosnie ciezarow i jedzenia ( w granicach rozsadku) polecacie?
P.s.
Przepraszam za brak polskich znakow, pisze z telefonu.
Napisano Ponad rok temu
Przez 8 tygodni to bez zainwestowania w dobre suple się nie obejdzie. Z resztą przez 8 tygodni to niektórzy przygotowują się dopiero pod trening na siłce, jeśli do tej pory robili tylko "20 pompek 1x w tygodniu - MAX".
Nie jestem wielkim znawcą treningów na siłowni ale tak myślę, że aby jeszcze w miare wyglądać na mięśniaka, przez te 8 tygodni będzie musiał poza błyskawiczną budową mięśni jednocześnie zrobić drastyczną wycinkę, tj. zminimalizować ilość tkanki tłuszczowej.
Poczekaj aż wypowiedzą się starsi wyjadacze.
Napisano Ponad rok temu
Moze nie napisalem tego wyraznie. Wiem, że taka "transformacja" nie jest mozliwa w takim czasie. Zalezy mi na tym, żeby "artysta" spial dupe przez 8 tygodni, zobaczyle efekty i zostal przy treningu na dluzej. Taki jest plan
Napisano Ponad rok temu
Oprócz zasuwania na siłowni i jedzenia bardzo dużo, trzeba zwrócić uwagę na odpowiednią ilość snu i odpoczynku bo bez tego efekty będą znacznie słabsze.
Napisano Ponad rok temu
Gdybys powiedzial ze ma 8-12 miesiecy na taka przemiane, to bym mial wiecej optymizmu. No ale to jest moje zdanie.
Napisano Ponad rok temu
ma to o tyle znaczenie, ze warstwa odziezy mozna dorzucic pare kg wizualnie, a z drugie jstrony jesli ma byc gola klata, to troche zrzucaja wody w ostatnich dniach i ew glikogenu z miesni mozna zarysowac te niewieelkie zasoby ktore sie ma ladniej.
no ale ogolnie to bez koksa to mission impossible mocno duzo przybrac
p.s. widze ze te same pytania padly wczesniej, nie tylko ja taki blyskotliwy jestem
Napisano Ponad rok temu
Rola w teatrze, nie film. Czyli nie ma co liczyć na efekty specjalne, ewentualnie gra światłem
W kwestii ubioru: topless. Ma paradować z gołą klatą.
aktor jest długi i chudy, więc na plus robi to, że każdy gram mięśnia będzie widoczny. Na minus, że to misja na lata
Ale tak jak mówię, ma poczuć w sobie zwierzęcą moc, zacząć ćwiczyć i zostać przy tym.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jak to się sprawdzi u początkującego ale może spróbuj mu rozpisać plan na 4 razy tydzień i w każdym dniu jedna duza grupa mięśni z jedną mała tak zwana kosmetyczną. Jeśli jest chuderlawy to znając życie nie będzie się specjalnie zalewał tłuszczem także przed i po treningu białko i sporo dobrych węgli. Na noc białeczko. W krete bym nie inwestował bo to dopiero jego początek a i tak sądzę, że jak się przyłoży to będzie zaskoczony efektami.
Napisano Ponad rok temu
A więc.
Rola w teatrze, nie film. Czyli nie ma co liczyć na efekty specjalne, ewentualnie gra światłem
aktor jest długi i chudy, więc na plus robi to, że każdy gram mięśnia będzie widoczny. Na minus, że to misja na lata
Ale tak jak mówię, ma poczuć w sobie zwierzęcą moc, zacząć ćwiczyć i zostać przy tym.
pompki, drazek, codzien caly dzien. do tego cos na biceps, triceps i mase cwiczen na barki. i odchudzic brzuch. nic wiecej mu do roli nie potrzeba.
Napisano Ponad rok temu
A więc.
pompki, drazek, codzien caly dzien. do tego cos na biceps, triceps i mase cwiczen na barki. i odchudzic brzuch. nic wiecej mu do roli nie potrzeba.
To bedzie wyrzezbiony chudzielec, z miesniakiem go nikt nie pomyli. Ale to jedyna droga, zeby w tak krotkim czasie jako tako wygladac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No własnie mam dylemat, i nie wiem na jakie ćwiczenia postawić. Klasycznie: klata-triceps, barki-biceps itd, czy FBW. Wczoraj zrobiłem mu mały wstęp. Chciałem zobaczyć jak z technika ćwiczeń i co możemy zrobić. Walnął:
- wyciskanie sztangi na ławce - 4 serie po 12ruchów
- wiosłowanie sztangą - - 4 serie po 12ruchów
- wyciskanie sztangi za głowe - - 4 serie po 10ruchów
- przysiady ze sztangą na karku - 4 serie po 12ruchów *
* wiem, że przysiady do roli nie potrzebne, ale nóg mu nie odpuszczę
Dzisiaj rano, już mi napisał, że mnie nienawidzi. Ale decyzja jest - nakurwiamy!
Pomyśle nad ćwiczeniami, dowiem się co on je i jak coś wymóżdżę, to wrzucę pod obrady.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aha, jeszce o jednym trzeba pamietac, ze w pierwszych tygodniach treningu, a wnioskuje ze brat nigdy nie trenowal na silce, postepy sa przeciez duzo wieksze niz juz jak sie nawet pare miesiecy t yra. wiec probojac osiagnac efekt maks, od razu rzucajac sie na miliardy ton bialka, kreatyne, stacki chuje muje aminokwasy z dzikimi wezami, efekt moze byc nieco wiekszy niz sie wszyscy spodziewaja (co nie znaczy ze zadowalajacy).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ten zestaw wcziorajszy, byl z malymi ciezarami. Tak żeby cwiczenia pokazac, że serie sa, jakie miesnie powinny pracowac itd..
Napisano Ponad rok temu
Pamietam kiedys bylem pare razy na silce i miejscowe koksy na modlitewniku bice wyciskaly. Cos mnie pokusilo zeby dolanczac sie do ich serii i ... mialem przerwe przez 2 miesiace od treningu z powodu naderwania bica.
Napisano Ponad rok temu
nie testowalem ale to na bazie studium uniwersyteckiego o ile pamietam