KB swing
Napisano Ponad rok temu
i bym sie bal ze mi w krzyzu strzeli ale moze stary juz jestem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To cwiczenie mi troche wygladalo na takie co najmniejszy blad i zonk.idealnie proste plecy, cala praca idzie z bioder/posladkow
Napisano Ponad rok temu
az kazalem zonie siebie nakrecic aby mogl zobaczyc jak ja robie, robie idealnie tak samo, nie wiedzialem ze to jakis problem jest
Napisano Ponad rok temu
Całkiem konkretny czajnik.
to zwykly sportowy czajnik od GS, one wszystkie sa takie duze nawet jak maja 5 kg sa puste w srodku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze powiem o co mi chodzi;
Ja wiem ze laska tego nie robi uzywajac rak ale ze generuje sile tym nazwijmy to strzalem z bioder/ wyprostem nog, ale w tym momencie jak cyknalem ma ona dosyc spore przeciazenie na kregoslupie - ja wiem, ze patrzac na to jak ona robi, ze ta czesc ledzwiowa jest stabilizowana akurat u niej - ale ciagle musi stabilizowac te przeciazenia na kregoslup.
Dlatego ja bym sie osobiscie bal tak robic.
Moze mam uprzedzenia po tych wszystkich kursach manual handling (z 12h tego mialem jako designated manual handler:))
Ale z checia zmienie zdanie:)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Oszukała mnie! Wygląda na ze 30 kilo (czajnik, nie panna)
zielony ma wiec o ile nie zmienili kolorow to powinno byc 24 kg
Napisano Ponad rok temu
Akurat w złapanym momencie nie ma żadnego przeciążenia, bo waga czajnika jest równoważona przez wektor pionowy siły odśrodkowej. Taka sytuacja nosi fachową nazwę nieważkości.(...) ale w tym momencie jak cyknalem ma ona dosyc spore przeciazenie na kregoslupie (...) Ale z checia zmienie zdanie
Napisano Ponad rok temu
Akurat w złapanym momencie nie ma żadnego przeciążenia, bo waga czajnika jest równoważona przez wektor pionowy siły odśrodkowej. Taka sytuacja nosi fachową nazwę nieważkości.(...) ale w tym momencie jak cyknalem ma ona dosyc spore przeciazenie na kregoslupie (...) Ale z checia zmienie zdanie
Powiedzmy ze jest to w momencie, ze zaczyna sie ruch kettla ku gorze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To ze szkoleniowki Bretta Jonesa KB basics for SC and PT (dzieki Tomasz:))
ja sie z tej szkoleniowki zaczynalem uczyc, tak jak to jest pokazane tu ugiecie w kolanach jest wieksze a ugiecie plecow mniejsze. Bardziej jest to gleboki przysiad niz sklon, u tej panny mam wrazenie ze to duzo bardziej sklon (stad mi ten dzieciol przyszedl do glowy) i wyprost z dolozona sila z wyprostu i bioder.
Dodam ze jak oprzejrzalem inne rozne rzeczy to nawet Jones robi roznie.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Basics IPod.avi - tu mozecie sciagnac clip
Napisano Ponad rok temu
ja robie wg dana johna czyli wg pavla czyli hardstyle, tam ugiecie nog ma byc jak najmniejsze, czyli jak ona robi.
mam teraz w *planach* codziennie robic troche TGU i swingow po pracy. jak bedzie, zobaczymy
kurde musze troche dwuglowe porozciagac, zeby zrobic tak poziomo jak ona
Napisano Ponad rok temu
Cos chcialem o tym poszukac ale tyle opinii znalazlem co ludzi na sieci - po tym jak przeczytalem jakies 3 teorie kazda inna poddalem sie:)