tyl a przod - zdrowe proporcje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ew ladujesz wiecej niz wazysz na sztange, blokujesz ja jakos i zaczepiasz nogi o sztange.panowie, można robić ghr na drabinkach jako zaczepienie? bo na siłowni nie ma sprzętu do tego
tylko wtedy potrzebujesz cos miekkiego pod kolana i na sztange.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy zamiast cwiczen na triceps robisz na biceps, bo liczy sie wysilek?albo robisz rumuński martwy ciąg, dzień dobry i uginania i nie wierzysz że są magiczne ćwiczenia tylko liczy się wysiłek jaki w nie wkładasz?
GHR cwiczy zginanie kolana, czyli druga funkcje dwuglowych, ktora jest naprawde inna od zginania boder.
Napisano Ponad rok temu
czy zamiast cwiczen na triceps robisz na biceps, bo liczy sie wysilek?albo robisz rumuński martwy ciąg, dzień dobry i uginania i nie wierzysz że są magiczne ćwiczenia tylko liczy się wysiłek jaki w nie wkładasz?
GHR cwiczy zginanie kolana, czyli druga funkcje dwuglowych, ktora jest naprawde inna od zginania boder.
Dude, twoje porównanie jest srogo z dupy. To tak jakbym zamiast ghr proponował wyprosty na maszynie. Dlatego wrzuciłem uginania, masz też kilka innych fajnych ćwiczeń na to - z resztą, moim zdaniem rozdrabnianie się na zginanie kolana i prostowanie biodra na etapie początkującym (a wszyscy jesteśmy początkujący, ew. średniozaawansowani) nie ma aż takiego znaczenia.
Serio, macie czas na treningu żeby ćwiczyć rdl, ghr, a potem odpowiednio poślady, łydki, prostowniki itp?
Ja po porządnej sesji z martwym ciągiem nie czuję specjalnej potrzeby na dodatkowe ćwiczenia. Dlatego robienie 5-6 ćwiczeń dodatkowych mija się z celem - żadne nie będzie wykonane z dużą intensywnością. Ale ja trenuję pewnie trochę inaczej niż inni...
A i jeszcze, skoro robienie ghr na normalnej siłce jest takie uciążliwe (bo jest, nie oszukujmy się, używanie stanowiska do wyciągu nie sprawia że ćwiczenie jest user-friendly) to dlaczego go nie zamienić?
Peace
P.S. Mój post nie ma zamiaru dyskredytowania GHR jako zajebistego ćwiczenia, którym pewnie jest, ani nie uważam że dwógłowych nie warto trenować. Moim zdaniem po prostu nie ma magicznych ćwiczeń, każde można czymś zastąpić.