uirapuru i drążek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na oko ważysz około 100kg ściana rygipsowa tego nie wytrzyma. Wiem co mówię rozwaliłem trzy drążki rozporowe dwie futryny jedną ścianę więc mam spore doświadczenie praktyczne w tej materii
90kg, ściane mam taką no... nie jest to nośna ściana chyba, betonu nie czuje, wydaje mi się, że cegły... 6 kołków nie da rady ?
Napisano Ponad rok temu
...fajnie, że uczysz mnie jak google obsługiwać, ale ja się pytałem gdzie kupić w PL kółka?
use google, luke.
a moj link byl do instrukcji jak samemu kolka zrobic.
Napisano Ponad rok temu
Acha... I zastanawiam sie czy montowac w sufit tylko na jedna "szerokosc", a jak juz to na jaka?
K_P
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Co do moich uwag:
Jak robisz mostki boczne na tym trx to staraj sie tak jakby wejsc glowa pod pache i uniesc jak najwyzej biodra wtedy jest duzo trudniej i miesnie mocniej pracuja.
Pistolet jak robisz to zejdz jak najnizej i wytrzymaj 2-3 sekund jest trudniej sie podniesc ale przedewszystkim bardzo dobrze wplywa to na technike wykonywania tego cwiczenia, pomaga wypracowac stabilnosc w calym ruchy.
I przyciaganie lydek do ud (ostatnie cwiczenie) ja bym robil w ten sposob aby przez caly czas trwania cwiczenia miec uda w jednej lini z plecami i brzuchem.
Nie wiem czy herezji nie opowiadam ale to z mojego doswiadczenia
btw. czemu robisz wznosy nog opierajac sie plecami o sciane a nie w luznym zwisie ?:> I wogole fajny masz ten drazek ja mam jakby dluzsze to rusztowanie na scianie ale za to odleglosc drazka od sciany jest mniejsza ;/
Napisano Ponad rok temu
a co do reszty to masz chyba racje, bede poprawiać. z tym trx'em to sobie wziałem cwiczenie, gdzie wlasnie koles robił bez unoszenia bioder, ale wiem o który wariant Ci chodzi, taki jakbym się wkręcał na bjj pod siebie do nogi przeciwnika? za słaby na to jeszcze jestem
no i te cholerne pistolety... dzis na mma ledwo nogami powłóczyłem.
filmy wrzucam wlasnie dlatego, że kontakt ze swiatem mam przez neta i tylko w ten sposob moze mnie ktos zjebać ale jesli dzieki temu ktos zacznie cwiczyc (już mam 2 padawanów, co sami zaczeli machać kettlami i cwiczyc w domu, wiec chyba inplus ;D) to super.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
swoja droga, ma mieszane uczucia. co prawda pomagam sobie nietechnicznie, ale wykonałem 4x12. Nie wiem czy dałbym rade zrobic chocby 12x10x8x6x przy poprawnym wykonaniu... I co teraz jest dla mnie z wieksza korzyscią? Serio, pytam, moze mi ktos wytlumaczyc?
a z tego wzialem te na brzuch przy trx
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam rozporowy. Mnie nie zawiodl (lekki jestem), ale pewnych rzeczy nie da sie robic na nim, np. przymocowac kolek gimnastycznych. Jest nisko, wiec nie da sie powisiec na jednej rece, czy sie przekrecic o 180 stopni. Mysle o sufitowym. Mort jakiej firmy Ci sie sprawdza?
K_P
ja kupiłem jakiś najzwyczajniejszy online- w sportshopie albo 4- energy- juz nie pamiętam- kosztował cos koło 110 z przesyłką- ma coś koło 120 szerokości ( dla mnie to ciut za szerko) i dodatkowe uchwyty- daje to całkiem niezłe pole do zmian uchwytu i szerokości- bawię się m , in nnymi w przechodzenie po nium i zaplatanie nogami o gryf ( no trzepak po prostu!
tak jak pisałem wcześniej na mój gust rurki sa ciut za cienkie- ale bylem przyzwyczajony do drążka rozporowego z piankowym uchytem
końcówki uchwytów są zaopatrzone w gumowe uchwyty, sam drążek też nie kanceruje moich wydelikaconych dłoni, choć pewnie do codziennych intensywnych treningów przydałyby się rękawiczki
wkręciiłem go 6 kołkami fi 10 mm długość 60 i dla pewności 2 metalowe kotwy o dlugości chyba 100 mm
Napisano Ponad rok temu
K_P
PS. Najlepiej byloby miec jedno i drugie.
PS2. To "czerwone" urzadzenie wg mnie srednio nadaje sie do treningu miesni brzucha, bo utrwala odruch "dlawienia" ruchu rotatycjnego miednicy, skracajacy miesnie brzucha, co jest istota tego cwiczenia, a preferuje "machanie" nogami, ktorych ruch powinien isc dopiero, za ruchem "skracania". Wg mnie to cwiczenie wykonuje sie bardzo "silowo" i powoli.
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiscie uznaję pomaganie sobie nogami tylko przy przy przechodzeniu na wyższy poziom,czyli np.jak podciagam się 10x prawidłowo technicznie,to na następnym treningu mogę sobie pozwolić na 10 prawidłowych i jedno powtórzenie na koniec oszukane.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu