uirapuru i kettle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A druga rzecz ktora mi sie rzycila w oczy to czy przypadkiem przy wymachach itp nie pochylasz sie za malo/nie angazujesz za malo plecy? Mam wrazenie jakbys tulow mial praktycznie w miejscu przez co kettla zawijasz wokol krocza i ciagniesz kettla bardziej reka uzywajac malo plecow?
Tak tylko mi sie wydaje, oczywiscie moge sie mylic...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
argh, wiecie co, wiecie? zrobiłem dziś najgorszy trening życia. nie wychodziło mi, zmęczony od początku byłem i najgorszy czas ever w tym 300 kettlebell challenge. I wiecie co? I tak jestem zajebisty bo dojechałem do końca! wsiadłem dziś pierwszy raz na kettle'a 20kg. I czas miałem mega dupny - 31:54, ale dałem rade i jestem k...a z siebie dumny ;D Mówcie co chcecie, orzełek na klacie dodał sił! PRZETRWAŁEM
Ty mnie przestales zalamywac..... Ty mnie teraz przerazasz.... :nie:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja np zaczalbym od TGU. zrobil kilka(nascie) dobrych, wolnych powtorzen. halo etc traktowac jako rozgrzewke.
potem mozesz zrobic jakas dluzsza serie cwiczen ie 10xsnatch/squat/clean&press/squat/swing; druga reka; x5
czy cos w tym stylu. miec kilka opcji, gdzie uzywalbys lzejszych ketli dla kondycji i kilka ciezszych bardziej dla sily.
Napisano Ponad rok temu
co mi sie nie podoba w tym 300 to za duzo cwiczen, ich dziwna kolejnosc. kiedy sie robi wiele powtorzen lepiej (bezpieczniej) robic cwiczenia, ktore nie wymagaja duzej koncentracji (dlatego crossfit ejst glupi robiac rwania/zarzuty na duzo powtorzen). dlatego lepiej zrobic 200xswing czy [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], ktore dadza kozysci sily i wytrzymalosci. a skomplikowane ruchy to sie cwiczy na macie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
PS. Sam z cyklu Maxvela robi tylko czesc (ze wzgledu na na to, ze nie moge robic np. military press jednoracz etc.), dla mmie jest to dodatek do innych cwiczen silowych, robiony jako forma rozgrzewki i budowania tzw. kondycji, na przemian z elementami gimnastyki naturalnej, przed zasadniczym treningiem bjj).