uirapuru i kettle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a plastiki to wogole spierdalać ;D
btw: wczoraj znów machałem, znowu 14:55, przy czym pare przerw i jedna pomylka w sposobie wykonywania cwiczen. jak zejde do 14 minut, to na koniec miesiaca przerzucam sie na 20kg
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wczorajsze machanie: 13:20, film potem
Napisano Ponad rok temu
PS. Dzisiaj pierwszy raz machałem kettlem po 1.5h walk bjj. Dramat panowie. Już wiem, że machanie kettlem 'w domu' bez uprzedniego treningu nie ma dla mnie sensu ;D (mówię o nastawieniu na trening pod kątem siły do parteru itd). Moj wczorajszy piękny czas został zanihilowany i ledwo dociągnąłem challenge w 22 minuty, oczywiście nietechnicznie. Mordęga, ale poczułem chyba w końcu na czym to polega
Napisano Ponad rok temu
nie wiem, czy rozumiem. trening kettlem nie dodal ci sily?PS. Dzisiaj pierwszy raz machałem kettlem po 1.5h walk bjj. Dramat panowie. Już wiem, że machanie kettlem 'w domu' bez uprzedniego treningu nie ma dla mnie sensu ;D (mówię o nastawieniu na trening pod kątem siły do parteru itd). Moj wczorajszy piękny czas został zanihilowany i ledwo dociągnąłem challenge w 22 minuty, oczywiście nietechnicznie. Mordęga, ale poczułem chyba w końcu na czym to polega
bo ja z kolei nie widze sensu treningu po takim wysilku. tylko zajedziesz organizm jeszcze bardziej, a nie wzmocnisz. nic dziwnego, ze po treningu nie miales tyle sil co przed, co wcale nie znaczy, ze wtedy powinienes cwiczyc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dlaczego ten 20 minutowy jest bez sensu? to zalezy od celu. chcesz byc w stanie po 1.5h treningow zrobic 300, to rob. chcesz byc przygotowany na 20-30 minut walki? to jak najbardziej te 20 minut ma sens, imo.
Napisano Ponad rok temu
pytam, bo wielokrotnie spotykałem się z treningami kondycyjnymi po treningu techniki i stąd moje wątpliwości.
na powyższym filmie Pablo ćwiczy po zapasach, fakt - ćwiczenia i obciążenia inne, ale wydaje mi się, że cel treningu podobny jak dla mnie machania kettlem. Nie upieram się i dopuszczam, że mogę się mylić, dlatego pytam
Napisano Ponad rok temu
po treningu techniki ciagle powinienes jeszcze byc swiezy. co innego sparingi, o ktorych pisales wczesniej.
tl;dw
Napisano Ponad rok temu
Przetestuje na kims, bo mnie zaciekawil ten aspekt. Dam ogloszenie w gazecie - "szukam blizniakow"
Teraz sie nie nabijam - weź cięęęęężki worek wypełniony ziemniakami czy czymś i spróbuj z tym gównem zrobić jakieś wstawanie tureckie czy coś, samo oglądanie tego cwiczenia mnie rozwaliło ;D
U siebie na treningach daje takie znane chyba cwiczenie, ze cwiczacy leży plasko na ziemi, partner wmontowuje mu się na plecach i cwiczacy wstaje do pionu i kladzie sie z powrotem z takim obciazeniem. Odpada tu koniecznosc trzymania partnera, bo sie sam trzyma, ale i tak wypompowuje cwiczenie
Napisano Ponad rok temu
Jednostka treningowa powinna sie skadac z trzech czesci - rogrzewki, czesci zasadniczej (zaleznej od celu) i schladzania organizmu. I nie ma juz tu miejsca na cos nastepnego - nastapilo zmeczenie organizmu fizyczne (w roznym stopniu, zaleznie od celu) i psychiczne. Czy da sie jeszcze bardziej zmeczyc? No da sie, ale jaki tego sens? To, ze dodajemy dodatkowe cwiczenia (ja np. robie trening sily maksymalnej), wynika, m.in. z braku czasu, na przychodzenie na silke-mate, drugi raz dziennie.
W zasadzie trening z kettlem to osobna jednostka, ktora tez powinna byc poprzedzona rozgrzewka, czyli dodatkowe 15 minut, plus konczy sie schladzaniem organizmu i rozciaganiem statycznym. I wychodzi godz. treningu. Pelny trening. Niekiedy trening moze miec mniej niz godzine.
Trening zawodnika sztuk walki jest bardzo zlozony, zachowanie proporcji miedzy cwiczeniami ksztaltujacym umiejetnosci walki, tzw. kondycji i sily, jest naprawde duza sztuka, ktorej sie dlugo uczymy.
K_P
Napisano Ponad rok temu
tutaj filmy i info, co się działo
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Nie da sie w nieskonczonosc poprawiac wyniku. Bo inaczej wszyscy by byli mistrzami swiata Na pewnym poziomie urwanie sekundy, czy dodanie kilku kg, to rezultaty wielomiesiecznej ciezkiej pracy.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu