novocaine 2.0 => 2.1 (11.12.24)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
teraz do mnie doatarlo, o co ci chodzilo. robie bardziej olimpijski niz trojbojowy siad; siadam miedzy nogi a nie do tylu, i sztange mam wysoko na kapturach, czyli "high bar". w "low bar" pozycja korpusu zmienia sie duzo bardziej.ile na patyku?
fajnie trzymasz proste plecy mnie przy duzych ciezarach kladzie i nie wiem jak z tym wygrac ;p
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylni trojbojowy > tylni dwubojowy > przedni > overheadw jakim siadzie mozna wiecej podniesc?
pozycja korpusu glownie, poziom zaangazowania miesni, srodek ciezkosci.czy sa jakies zasadnicze roznice?
dokladnie tak.zawsze wydawalo mi sie (to juz z mojego doswiadczenia), ze im bardziej staram sie utrzymac korpus pionowo to tym mocniej pracuja miesnie brzucha.
przede wszystkim bedzie to zalezec od mobilnosci barkowMacie moze jakies tutoriale jak ojsc do przysiadu z dwoma kettlami nad glowa? bo probuje probuje i nic mi z tego nie wychodzi;/
ale ogolnie mozesz robic z dobra forma/na dobra glebokosc goblety i przednie z dwoma? jak tak to hmm popracuj na wyciskaniem? spacery kelnera? taki deejay np ma jakies takie dziwne barki, ze nie jest w stanie tego zrobic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
teraz do mnie doatarlo, o co ci chodzilo. robie bardziej olimpijski niz trojbojowy siad; siadam miedzy nogi a nie do tylu, i sztange mam wysoko na kapturach, czyli "high bar". w "low bar" pozycja korpusu zmienia sie duzo bardziej.ile na patyku?
fajnie trzymasz proste plecy mnie przy duzych ciezarach kladzie i nie wiem jak z tym wygrac ;p
juz sam do tego doszedlem, ale dzieki
chujowo tylko sztanga w kark sie wrzyna ale nogi duzo mocniej prauja i ta czesc miesnia przy kolanie od wewnetrznej stronu uda...jest elegancko, zmniejszylem obciazenia, a nogi lepiej sie czuja i wiadomo progres poki co jest co trening
Napisano Ponad rok temu
ja robie giry 3 razy w tygodniu i jest rewela reszte traktuje tak po macoszemu
Napisano Ponad rok temu
nie, tak tylko zartowalem. docelowo chce byc 90kg przy 9% BF.Jesteś centymetr wyższy ode mnie. Przy tym wzroście na wage nie powinieneś narzekać. Chciał byś ważyć więcej?
no to trzymasz troche za wysoko, albo masz za male kapturychujowo tylko sztanga w kark sie wrzyna ale nogi duzo mocniej prauja i ta czesc miesnia przy kolanie od wewnetrznej stronu uda...jest elegancko, zmniejszylem obciazenia, a nogi lepiej sie czuja i wiadomo progres poki co jest co trening
sam mam w planach zmieniac miedzy high/low/box, tylko jeszcze nie wymyslilem jak
no przeciez. ze nie. wlasnie wrocilem z pracy z nowym pomyslemNovo zdecydowales sie juz na jeden trening??
rozgrzewka
ugh. stary jestem i musze..
koci grzbiet (w obie strony) - bo cwicze rano, to podobno budzi kregoslup ladnie.
na obudzenie posladkow i stabilizacje dolnego odcinka plecow:
bird dog. hydranty. kreslenie kolek (kolanem; trzymajac biodra w miejscy dla stabilizacji). mostki.
foam roller: posladki, dwuglowe, it band, czworoglowe, add/abductory, plecy cale, motyle, thoracic mobility.
rdl stretch, goblet squat, jakies wymachy.
trening
1. bat wings (na aktywacje czworobocznego) 8x3s (statycznie)
2. drazek, 2 serie max
3. snatch drill (power snatch+overhead squat+hang snatch+snatch=1 powtorzenie; 5x1x30/40/50/60kg)
4. rwanie lub zarzut
5. siad tylni lub przedni
6a. wyciskanie stojac lub lezac lub skosne lub dipsy
6b. cos na boczne lub tylnie aktony barkow
7. wioslo (sztanga?) lub face pulls lub uginanie ramion (no kurwa!)
8. spacer kelnera lub walizka lub farmera
9. cos na brzuch? pewnie juz nie bedzie czasu..
10. na kondycje pewnie tez nie bedzie czasu...
tak czesto jak dam rade, dostosowujac ciezary jak sie czuje, czyli np jednego dnia 100%, nastepnego 50%, etc. i sie zastanawiam, czy sobie na gwiazdke nie kupic
Napisano Ponad rok temu
jesli mowisz o tym w stopie, to na bjj.jak zlamales ten palec??
jesli o tym u reki, to na judo. nie zlamalem tylko odczepilem sciegno, opis na wczesniejszych stronach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam K_P
PS. Dzieki novo zglebie temat. Na sobie stosuje diete rozdzielna i widze pozytywne skutki - nic nie zalega w jelitach, nie ma uczucia nadmiaru, gazow, skonczyly sie sensacje zoladkowe etc.
Napisano Ponad rok temu
moje sensacje sie skonczyly jak przestalem jesc makarony, wegle proste. mleko i otreby - nie ma problemu. pizza zawsze mi troche doskwiera
Napisano Ponad rok temu
te
czy te
?
Napisano Ponad rok temu
+20 do lansu.a w czym mają przewage nad normalnymi?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
son, i am dissapoint. nosze przeciez pod koszulkado tego coś od UA i niszczysz gym :twisted: