zeby sie odniesc musialbym je najpierw zrozumiec bo mimo myslania przez 10 minut wciaz nie rozumiem co napisales...
jedyne co wiem to ze chciales mnie obrazic bo twoje posty niewazne w jakim temacie tylko do tego sie sprowadzaja... jeszcze nie widzialem zadnego merytorycznego posta napisanego przez ciebie....
ok, odpisze ci na spokojnie.
to ze nie rozumiesz nie jest niestety, albo na szcescie, moim problemem. ale o tym co mialem na mysli napisze zaraz. nie chcialem cie obrazic. Powiedzmy ze napisalem w podobnym tonie ktorego ty uzyles, tylko tym razem skierowanym w twoja strone. jak widac po twojej reakcji srednio sie to odbiera.
a ze nie widziales mojego ani jednego merytorycznego posta, to coz, swiadczy o tym, ze nie zagladamy zazwyczaj widac do tych samych tematow.
Napisze ci teraz jak w moich oczach wygladaja twoje wypowiedzi:
dyskusja sie tyczy o treningu na silowni (czyt. miejsce) pod sw dla amatora. Ty wpadasz i stwierdzasz odgornie ze 'normalna silownia' (tylko co to jest normalna silownia, i co ma wspolnego z pytaniami zalozyciela tematu...) sie pod mma nie nadaje. nie dajesz argumentow, ot tylko rzucasz ze tak jest, bo tak. do tego dodajesz, ze dowodem jest ze zawodowcy silowni nie uzywaja.
jest to oczywista nieprawda, zarowno przytaczany gsp jak i wielu innych zawodnikow, ot chocby randy couture na silowni cwicza.
nikt z wypowiadajacych sie nie sugerowal ze trzeba robic trening na mase czy sile pod sw. ale to sie nazywa treningiem kulturystycznym, a nie cwiczeniem na silowni, co jest dwoma roznymi rzeczami. a ty mam wrazenie zrownales silownie z treningiem kulturystycznym i wpadles i rzuciles ze sie normalna silownia pod mma nie nadaje.
gdybys umial na spokojnie ze swojej wypowiedzi zbudowac 10-15 zdan podpartych argumentami podejrzewam ze po prostu bym przeczytal i jesli by to byly przydatne informacje zanotowal.
ie bede sie sprzeczal. ale sam musisz przyznac, jesli widziales sposob w jaki cwiczy, nie jest to trening stricte kulturystyczny, tylko tez dostosowany do specyfiki sportow i sztuk walki.teraz do tematu: GSP wielokrotnie mowil ze wykonuje te cwiczenia silkowe zeby ladnie wygladac, jego trener Chaimberg rowniez mowilze one nie sa potrzebne tylko GSP chce je robic. GSP tlumaczyl sie ze cwiczy to dla swoich kontraktow
i znow wracamy do punktu wyjscia, nie przypominam sobie zeby ktokolwiek kazal robic standardowe kulturystyczne treningi. A ze sie pod sw cwiczy inaczej to nikt nie zamierza sie sprzeczac, bo nie ma o co. stad np byl pomysl kettlebelsow ktore pod kulturystyke wspolczesna nadaja sie slabo, ale pod sw wg wszelkich danych znakomicie.widzialem filmy prywatnych treningow Andersona i rowniez nie jest to typowa silownia tylko wiele dziwnych cwiczen na wielu czesto dziwnych maszynach i przyrzadach. jasne robil ten nap sztanga ale zupelnie inaczej np lezac na pilce szwedzkiej (tej wielkiej dmuchanej)
z tego co mi wielokrotnie tlumaczono wazne jest kiedy co sie robi i w jakiej kolejnosci i jak a nie bo widzialem na urywku z youtuba GSP i czy Andersona ze sztanga tzn ze oni machaja jak kulturysci
Oekinowi tez jeszcze troche brakuje do rio, lv, czy tokio, ale wiadomo, tam gdzie jest kasa sa i sportowcy. chociaz ostatnio nasze rodzime podworko nie narzeka na czarne pasy jesli chodzi o bjjmieszkajac w Pekinie udalo mi sie wlasnie poznac ludzie trenujacych z Andersonem, ludzie z Chute Boxe np Wanderlei czy innych Bas Rutten czy Royce lub Rickson (mam zdjecia z nimi wiec moge udowodnic od razyu pisze zanim bafoly zacznie swoje gadki). tutaj bjj ucza czarne pasy z brazylii a np thai boxu byli mistrzowie lumpini czy mistrz WBC.
mam nadzieje ze potrafil bedziesz na spokojnie to przeczytac i bez unoszenia sie odpowiedziec.
aha, i moj nick to jest balofy.