Siłownia tylko pod SW
Napisano Ponad rok temu
wycisk 85%
wykroki ??
wiosło ??
coś za wzniosy(przypał ale tego nie umiem robic ;D)
swoją drogą to rwanie jest fajne ale juz mi sie nie miesci:p
Napisano Ponad rok temu
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.html
Patrząc po swoich aktualnych wynikach, to żenua
Dobra tabela, wynika z niej że część ćwiczeń robię na poziomie intermediate a część na novice, więc trzeba wprowadzić zmiany.
I teraz pytanie do Was- próbowałem włączyć do swoich treningów po raz kolejny martwy ciąg i znowu skończyło się to bólem pleców- teraz mam 5 dzień przerwy od jakiejkolwiek aktywności. Staram się robić poprawnie, a ciężar jest mały- na poziomie novice+10 KG wg tej tabeli powyżej.
Pytanie- czy zamiast MC można robić swinga?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
OK, będę robić z mniejszym obciążeniem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Luknij sobie dvdNo mam czasem problem z plecami(odcinek lędźwiowy i szyjny), ale od kiedy zacząłem treningi BJJ i SW problemy w większości ustapiły. Teraz patrze do tabeli i widzę, że źle wpisałem- MC robię na poziomie Untrained + 10.
Starting Strength: Basic Barbell Training
Mark Rippetoe
Mi bardzo pomogło, m.in. przy martwiaku. Tzn. nie ma tam chuj wie czego ale może jakiś szczególik mały wypatrzysz, że robisz chujowo i stąd ból pleców.
Jeśli nie robisz chujowo to może słabo rozgrzewasz się i bierzesz za duży ciężar na starcie?
Napisano Ponad rok temu
Wrzuc filmik pokazujac jak robisz? Albo nagraj sie i porownaj z instruktazowymi z youtube porownujac czy w zadnym momencie nie wyglada to jakbys ciagnal plecami zamiast nogami z piet?No mam czasem problem z plecami(odcinek lędźwiowy i szyjny), ale od kiedy zacząłem treningi BJJ i SW problemy w większości ustapiły. Teraz patrze do tabeli i widzę, że źle wpisałem- MC robię na poziomie Untrained + 10.
Ja przekroczylem 2 x mase ciala bez zadnych przejsc, ale zauwazylem ze jak kilkukrotnie zrobilem trening "high rep" (zmniejszajac ciezar oczywiscie) odczuwalem dyskomfort w odcinku ledzwiowym. Nie zdarzylo mi sie to nigdy podczas treningow gdzie robilem mniej powtorzen w serii sukcesywnie zwiekszajac ciezar. W pewnym momencie zupelnie odstawilem high-rep i robilem tylko duze ciezary zaczynajac od 50-60% ciezaru maksymalnego na nie wiecej niz 5 powtorzen. Ciezar maksymalny bralem 1-3 razy w zaleznosci od samopoczucia danego dnia robiac 2 min przerwy miedzy podejsciami czyli traktujac je jak osobne serie.
Wnioskuje z tego co napisales ze moze ciezko byc okreslic jaki masz obecnie max ale rozwaz czy nie sprobowac ograniczyc powtorzen do 1-5 na serie zwiekszajac stopniowo ciezar (ilosc serii tez mozesz wtedy zwiekszyc). Ja glownie robilem 5-3-1 z tym ze te ostatnia serie czasem mi sie udawalo powtorzyc 2-3 razy. Czesto potem na koniec robilem "drop set" duzo nizszym ciezarem (60% max) 10 powtorzen.
Napisano Ponad rok temu
;-)To trzeba popracowac, plecy sie same nie zrobia :twisted:
Robię plecy, drążek to mój ulubiony przyrząd, plecy lubię trenować oprócz mc.
@SoS
Obejrze co wrzuciłeś
@deejay:
nagram i porówam to z youtube. Pewnie robię jakiś błąd techniczny. Może wrzucę filmik, odezwe się jak wrócę do formy, to potrwa jeszcze kilka dni.
Dzięki za posty.
Napisano Ponad rok temu
no to właśnie się pytam co dorzucić i kiedy ;-)bieg na 1 km poniżej 4:10 dla osoby w dobrej formie to tak naprawdę kilka treningów przygotowania. Ale prawdą jest, że bez treningów biegowych tego nie zrobisz.
chce poprawić bieg i kopertę. teraz jedynie biegam na bieżni po siłowni.
3x sw, 2 x siłka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie masz truchtac. masz przebiec 1km jak najszybciej potrafisz. ew mozesz to zrobic dwa razy, z 5-10min odpoczynku pomiedzy.wiesz plan na bieganie się przyda -bo truchtanie przez godzine raczej dużo mi nie da.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiesz plan na bieganie się przyda -bo truchtanie przez godzine raczej dużo mi nie da.
Dlatego napisałem bys biegał na docelowym dystansie- czyli biegniesz 1 km z maksymalną szybkością.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak masz smartfona skołuj endomondo - będziesz mógł kontrolować postępy. Nie mam pojęcia co z kopertą, właśnie dowiedziałem się, że w ogóle jest cos takiego ;-)
Napisano Ponad rok temu
10km - 1 min
11km - 1 min
12km - 2 min
11km - 1 min
10km - 1 min
Bieg na bieżni:
10 km/h - 1 min
14 km/h - 5 min
15 km/h - 2 min
12 km/h - 1 min
10 km/h - 1 min
7 km/h - 1 min
15 km /h - 1 min
12 km/h - 1 min
10 km/h - 1 min
7 km/h -1 min
łącznie wyszło 15 minut i ponad 3 km - bieg po mocnym treningu to masakra.
myślałem o stadionie po równo , pod nic nie wpadnę i na docelowym biegu też jestem bieżnia wokół stadionu.
Napisano Ponad rok temu
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/StrengthStandards.html
Patrząc po swoich aktualnych wynikach, to żenua
Dobra tabela, wynika z niej że część ćwiczeń robię na poziomie intermediate a część na novice, więc trzeba wprowadzić zmiany.
I teraz pytanie do Was- próbowałem włączyć do swoich treningów po raz kolejny martwy ciąg i znowu skończyło się to bólem pleców- teraz mam 5 dzień przerwy od jakiejkolwiek aktywności. Staram się robić poprawnie, a ciężar jest mały- na poziomie novice+10 KG wg tej tabeli powyżej.
Pytanie- czy zamiast MC można robić swinga?
ej, a to nie są tabele maksymalnych ciężarów? jak robisz serie na poziomie intermediate to chyba nie ma tragedii ;-)
Napisano Ponad rok temu
A i biegaj też normalnie, a nie na bieżni żebyś się nie zdziwił podczas tych testów
Napisano Ponad rok temu
brzuszki,pompki, dipsy i skok w dal robię na 5 - sprawdzałem wczoraj.
bieg na bieżni robię po treningu na siłowni bo jest okazja pobiegać na mocno zmęczonego.