Siłownia tylko pod SW
Napisano Ponad rok temu
po prostu rob dalej szrugsy. i ciezkie martwe. i kroc rows. i wis jak najdluzej mozesz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Będę starał jak najwięcej wisieć na drążku, może nawet zacznę sobie mierzyć czas.
Co do innych ćwiczeń z hantlami to baardzo upodobałem sobie to ćwiczenie:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Podczas pierwszych moich ćwiczeń w taki sposób, mocno czułem, że przedramię twardo pracuje (hantle 20kg i po ok 30powtórzeń)
Novo, jak już o przedramionach mówimy, to: wciąż nie znalazłeś sposobu na dziewczęce nadgarstki? Czy może się coś poprawiło u Ciebie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
robie to od dwoch tygodni i musze zauwazyc ze mam duza poprawe wytrzymałości mięśniowej przy kulankach (BJJ) i ogólnie ciało jakoś lepiej pracuje wczesniej robilem fbw ale dawało to mniejsze efekty niz teraz
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
wioslowanie tym samym ciezarem co podciaganie sztangi do mostka = plecy nie ruszone
wyciskanie stojac tym samym ciezarem co wykroki i przysiady i dzien dobry=nogi i prostowniki nie ruszone
ogolnie zestaw widac tyra barki a reszte olewa, wydolnosc napewno pojdzie jak to przy komplexach ale nie szanuje ten plan roznic silowych w poszczegolnych partiach miesni dlatego jest chujowy
aha i wykonanie cwiczen przez tego pana tez daje wiele do zyczenia, jak zobaczylem wykroki i siady to sie nawet troszke usmiechnalem
zrob sobie:
wyciskanie stojac na barki hantlami
podciaganie na drazku podchwytem z ciezarem
przysiady tylne
pompki na poreczach
wszystko 4 serie po 10 ruchow, co serie mozesz zmniejszyc ciezar o 5%, rozgrzewasz sie 3-4 serie po 5 powtorzen
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zalezy jak i przez kogo i gdzie jest prowadzony.
Napisano Ponad rok temu
nie lepiej 2-3x sila, 2-3xkondycja?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
CF tez cię znudzi prędzej czy później. Po prostu urozmaić sobie siłkę zmieniaj ćwiczenia - nie jedź ciągle tego samego programu, sięgnij do fachowej literaturySiłka mnie strasznie nudzi i szukam alternatywy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze moze byc kwestia cwiczen, po drugie moze byc sposob ich wykonywania, po trzecie moze po prostu nudzi cie zelazo. w kazdym razie crossfit tez cie pewnie znudzi. napisz, co robisz teraz, to bedziemy mieli lepszy obraz.No niby teraz robię dwa razy w tygodniu siłę. Kumpel mi rozpisał i pokazał ćwiczenia, jakie mam robić, ale kurewsko mnie to nudzi. Nie znam się na tym, ale jakoś ciężko mi uwierzyć, że jest to kwestia dobranych ćwiczeń.
Napisano Ponad rok temu
Wiosłowanie sztangą 4x10
Wyciąg górny 4x10 do klaty i za kark
Najszerszy grzbietu na maszynie (sorry szukałem nazwy, ale nie moge znaleźć) 4x10
Prostowniki na ławecze 4x ile wlezie
Biceps:
Uginanie ramion ze sztangielkami młotkowy 4x10
Uginanie ramion ze sztangielkami podchwytem 4x10
Modlitewnik 4x10
Sztanga na stojąco 4x10
II dzień
Nogi
Wypychanie nóg na suwnicy 4x10
Prostowanie nóg w dosiadzie 4x10
Uginanie nóg w leżeniu 4x10
Łydki na maszynie 4x10
Triceps
Francuskie na stojąco 4x10
Prostowanie ramienia ze sztangielką w opadzie tułowia 4x10
Pompki na poręczach 4x6-8
I w sumie tyle.
Klatkę i barków właściwie nie robię, bo nie mam kiedy A brzuch to w domu.
Tak jak pisałem wcześniej; nie znam się na tym kompletnie (tyle co sobie wyczytam w necie), więc poprosiłem kumpla z większym stażem o pomoc.
Napisano Ponad rok temu
Drążek, przysiady, martwy, wiosłowanie w opadzie, dipsy, high pull, wyciskanie żołnierskie, płaska ławka, coś na brzuch.
I styknie
Napisano Ponad rok temu
masz tam gdzie robic przysiady i martwe?
4 cwiczenia na biceps... masz za maly na duszenia?
twoj trening powinien opierac sie o marty ciag i siady, jak juz nabierzesz troche wprawy to dodac zarzuty. potem dodajesz plecy/barki/rece/klatka jak ci pasuje; wioslo, drazek, dipsy, biceps (ale na pewno nie 16 serii...) wyciskanie, etc. podstawowe cwiczenia uzywajace duzych gruop miesniowych.
5 serri po 3-5 powtorzen, 10 powtorzen jest na "mase" a nie na sile.
kiedy bedziesz dyszel sie psychicznie przygotowywal do nastepnej serii ciezkich siadow/martwych to sie juz tam nie bedziesz nudzic :twisted:
edit:
ninja'd, za dlugo pisalem
Napisano Ponad rok temu
Gdzieś wyczytałem, że dobrym zestawem na początek jest: MC, sprzysiady ze sztanga i wyciskanie na ławce. Co o tym sądzisz?
* Tak byłem z tym u lekarza. Był już ten temat na Budo
Napisano Ponad rok temu
martwy, wyciskanie stojac, drazek
dzien 2:
przysiad, wyciskanie lezac, wioslo
mozesz dolozyc cos w stylu face pulls, dipsy, albo bicka jak bardzo chcesz zacznij lekko i technicznie, zeby nauczyc sie techniki i nie zmeczyc przed treningami. no i oczywiscie uwazac na ta skolioze.
pierwsze kilka tygodni mozesz nawet bardzo lekko, a potem starac sie dokladac na sztange z kazdym treningiem. dojscie jakiegos zastoju powinno zajac ci kilka miesiecy, jesli nigdy wczesniej nie cwiczyles.