kettle - zacząć przygodę
Napisano Ponad rok temu
Ksiazka podoba mi sie tak jak wszytskie inne Pavla. Fajnie sie czyta. Pavel pisze skad wziely sie kettle, o wykorzystywaniu ich w sportach silowych i sztukach walki i w silowaniu na reke. Opisuje poszczegolne cwiczenia. Wypisane i omowione sa rowniez podstawowe zasady treningu z kettlami. Na koncu sa plany treningowe z kettlami (Steva Maxwella, plany wykonywane w wojsku). Ogolnie cala ksiazka zachwala kettle- ale jest to tez poparte roznymi argumentami a nie tlyko na zasadzie cwicz nimi bo to ruskie. Pavel przestrzega przed zlym cwiczeniem i czesto podkresla zeby nie odchylac plecow itp. (zwraca uwage na to ze to niebezpieczna rzecz).
Z kettlami jeszcze nie cwiczylem. W tym tygodniu kupuje kettle i bd cwiczyl wedlug tej ksiazki. Zobaczymy co to bedzie.
Ot tyle moge powiedziec o tej ksiazce.
Napisano Ponad rok temu
Jakies filmiki pokazujace dobrze:
1. Wyciskanie boczne
2. Wyciskanie pochylone
Albo jakies tworcze wyjasnienie roznic miedzy tym?
Bo tak czytam, czytam i nie widze dokladnie roznicy :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A.. jesli ktos zna fajne cwiczenia z kettlami, ale dwuracz i symetrycznie... to dajcie znac.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Kettlebell challenge acepted
16 i 24kg w juz mam. 32 bedzie. Poki co musze ogranac te
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hajfajw, mam takie same (jesli to te z bingoszopa), a te 32 to juz zamowiles czy to narazie w planach?
no to mamy te same. Piona!
W tym/przyszlym tygodniu bede zamawial. Bo pienieadze na to mam i nie bede czekal. Tylko kompletuje 16,24 i 32 i spokoj. Tyle ze 32 juz drogie sa bo w bingo nie maja (a tak na allegro za 280zl sa 232kg)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. Ważę zacne 66 kilo jak nie jestem spasiony (aktualnie 68 )
Napisano Ponad rok temu
Co robiłeś i jakie wrażenia?
Jakies 45 min cwiczylem. Wymachy oburacz/jednoracz, wiatrak, wyciskania zolnierskie, nadrzuty, nadrzut z podrzutem, wyciskanie boczne- generlanie chyba wszystko z ksiazki Pavla poza rwaniem. Wczoraj robilem po 1-2 serie z kazdego dla wyciskan 5 pwt dla wymachow i nadrzutow ~~10pwt na reke. Opanowalem swoje ambicje i zaczolem deliktanie. Wszystko poza 2 seriami robilem 16 kg Dzis czuje sie swietnie. Dwuglowy uda + troche prostowniki czuje i nic wiecej (no moze jeszcze czworoboczne minimalnie ).
Kurde ludzie ile wy ważycie dla mnie 16 jest za ciężka (do treningu 300 przynajmniej) a o 24 w ogóle nie chcę myśleć.
P.S. Ważę zacne 66 kilo jak nie jestem spasiony (aktualnie 68 )
ja mam 190 cm i 93-94kg wagi Ale zaczynam sie bawic kettlami i tak jak napisalem imponujacych seri nie zaczolem od 1 treningu
P.S.
Dzis ide znowu cwiczyc. Zaczynam robic wiecej pwt. Moze pare rwan spruboje. 8)
(wzoruje sie przy cwiczeniach na Pavlu i jego ksiazkach i staram sie jego wskazowek przestrzegac- no i zobaczymy.. :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Kurde ludzie ile wy ważycie dla mnie 16 jest za ciężka (do treningu 300 przynajmniej) a o 24 w ogóle nie chcę myśleć.
300tka jest specyficzna. Ja mogę robić poszczególne ćwiczenia np. snatche 24ką, czy nawet parę razy machnąłem 32ką, ale żeby bez odkładania zrobić 300 to dopiero wchodzę na 20tkę...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak przy nieodkładaniu kettla w połowie staje się on dużo cięższy niż przy robieniu tych samych ćwiczeń osobno
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
a tak wogle, to juz zaprzestajac wolnych zartow, ktos dalby jakiegos linka do tego 300 workout? bo na YT to tylko reklama tego programa od steviego maxwella
No wlasnie tez bym poprosil o jakis link