kettle - zacząć przygodę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cotter niemal wszystkie ruchy wykonuje praktycznie calkowicie z nog a nie uzywa tyle plecow... ja wole inaczej.
to jest stary clip Cottera, teraz to Cotter w ogole cuda odstawia jak sie z ruskimi od gs zbratal. wszystko jeszcze inaczej robi
Napisano Ponad rok temu
w ten sposób hantlą i analogiczne kettlem?jest jakaś różnica jeśli chodzi o pracę mięśni itp między zwykłym a tym jednoracz?który jest "lepszy"?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie wiem, czy do konca rozumiem co masz na mysli przez "uzywanie plecow". plecy w swingach, cleanach, rwaniach, przysiadach, martwych, dzien dobry etc uzywa sie tylko statycznie, ie. trzyma sie je prosto, a sila jest generowana przez "biodra" (posladki, dwuglowe, czworoglowe). prostowniki, motyle, trapy, czworoboczny, etc pracuja mocno, owszem, ale tylko w utrzymywaniu plecow prosto.cotter niemal wszystkie ruchy wykonuje praktycznie calkowicie z nog a nie uzywa tyle plecow... ja wole inaczej.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"Target muscle is exercised isometrically."
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
eee ale jak chcesz zrobic calosc bez odkladania kettla? 300meltdown?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Od kiedy prawie beztreningowo zszedłem z ponad 80 kg do 70 kg (tracąć oczywiście mase mięsni) praktycznie nie mam problemów z wydolnością.
ja to ten zabity w jasnej koszulce
ćwiczę raczej dla stabilizacji i równowagi miesniowej.
16 kg( a włąsciwie 15- to czajnik z allegro) to akurat dokładnie taki cięzar żeby go poczuć i zrobić 5-9 powtórzeń) i szybko i wolno.
przy okazji ten cięzar wybacza błedy techniczne ( np zły moment przerzucenia ketla za dłoń) i pozwala nawet przy mojej nieduzej masie na prawie zupełna kontrole ruchu. za radą Tomasza wczesniej wprawiałem się 8 kg ketlą- kupioną tylko do techniki.
i chciałem mu podziekować-jeśli widze problemy z jakimś cięzarem wracam do 8 kg i po zapamietaniu ruchu wracam do 16 ki
jedynie przy siadaniu z lezenia z kettlem 16 okazuje się za duża- ale to chyba ja jestem za lekki bo po prostu przeważa mnie na stronę kettla
gdyby nie ten problem w lezeniu, przerzucałbym się już na 20 kg.
W kazdym razie ketle sdpodobały mi się duzo bardziej niż hantle- pozwalają użyc sporo siły w dość skomlikowanym i długim ruchu bez wrażenia pompy mięsniowej.
Jak dobrze pójdzie za miesiąc dokupię 20 kę i pobawię się w walkę z niesymetrycznymi cięzarami w obu rękach (16 i 20)