Sześciopak, dyskusja wydzielona z mojej sylwetki.
Napisano Ponad rok temu
Ale jak komus zalezy na mocy, komunikacji i zwartosci przestrzeni zwiazanej z miesniami brzucha - to proponuje roznego rodzaju podciaganie nog na drazku i kolko. Utube peka w szwach od takich cwiczen.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli nie ma się zajebistej w tym kierunku genetyki, to bez chociaż części treningu ukierunkowanego specjalnie na powstanie kraty, jakby to powiedział Popek, brzuch się sam nie zrobi (od samych sw) :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Np cos takiego:
Wznosy prostych nog w zwisie na draku( kiedy nie bede mogl juz dociagac nog to zegne je w kolanach) 3x15
rolke ze stania do wykonczenia czyli okolo 12 powtorzen w pierwszej serii i konczyc bede na kolanach do dopelnienia 15 powtorzen. 3x15
i scyzoryki to sie chyba tak nazywa lub brzuszki w zwisie na drazku.
Co o tym myslicie?
Napisano Ponad rok temu
rolke ze stania do wykonczenia czyli okolo 12 powtorzen w pierwszej serii i konczyc bede na kolanach do dopelnienia 15 powtorzen. 3x15
dobrze rozumiem że robisz 3 serie i w każdej ok 12 powtórzeń rolki ze stania?
Napisano Ponad rok temu
filmik chce zobaczycrolke ze stania do wykonczenia czyli okolo 12 powtorzen w pierwszej serii
jesli potrafisz cos takiego, to musisz tylko popracowac nad dieta, dodac troche cardio i bedziesz mial 6pak.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To zależy od wzrostu i wagi.3 serie po 10 powtorzen rolki ze stania to zaden nadzwyczajny wyczyn.
Napisano Ponad rok temu
to ja sie teraz zastanawiam, czy my mowimy o tym samym bo to jest nadzwyczajny wyczyn.3 serie po 10 powtorzen rolki ze stania to zaden nadzwyczajny wyczyn.
Napisano Ponad rok temu
Z moich doswiadczen wynika, ze miesnie brzucha wcale nie robi sie najlepiej na rolkach, drazkach etc. - czyli trudnych cwiczeniach (robie takie teraz, mam super sile tych okolic, ale nie powiedzialbym, ze szczegolnie imponujacy szesciopak w mojej karierze, miewalem o niebo lepszy). Najlepiej sie robi poprzez rozne formy spiecia na podlodze, tylko sporej ilosci ruchow. Tyle, ze one wymagaja wielkiej precyzji i uwaznosci, a nie odfajkowania okreslonej liczby powtorzen.
Gdzies prowadzono badania jakie cwiczenie na miesnie brzucha jest najskuteczniejsze i okazalo sie, ze najlepsze sa tradycyjne skretosklony, oczywiscie w pozycji lezacej, prawy lokiec do lewego kolana etc.
Pozdrawiam
K_P
PS. Slysze to slowo "gentyka", "genetyka" - wg mnie jest mocno naduzywane. Widzialem spasionych "genetycznych" chudzielcow i szczuplych "genetycznych" grubasow. Cialo ludzkie jest naprawde plastyczne i jesli nie wchodza w gre jakies choroby, mozna wiele osiagnac lub zaprzepascic.
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej sie robi poprzez rozne formy spiecia na podlodze, tylko sporej ilosci ruchow. Tyle, ze one wymagaja wielkiej precyzji i uwaznosci, a nie odfajkowania okreslonej liczby powtorzen.
Gdzies prowadzono badania jakie cwiczenie na miesnie brzucha jest najskuteczniejsze i okazalo sie, ze najlepsze sa tradycyjne skretosklony, oczywiscie w pozycji lezacej, prawy lokiec do lewego kolana etc.
podobne badania wykazaly, ze jakiekolwiek specia na podlodze sa swietne, jesli ktos chce sobie uszkodzic kregoslup i sa beznadziejna na brzuch :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz modne i zdaje sie, ze dosyc dobrze pomyslane - sa tzw. brzuszki Jandy, polecam. Jak wykonac - utube.
Pointa co do 6paku, zeby byl trzeba robic cos na brzuch :wink:
Mialem kiedys znakomity brzuch, np. nie robiac w ogole brzuszkow bezposrednio, pracowaly tylko jako efekt uboczny 100 pompek w jednym kawalku dziennie i 8 km biegania. Wiec drog jest naprawde wiele.
K_P
PS. Ok. Zaeksperymentujmy na sobie - robmy okresowo jeden rodzaj cwiczen i ocenmy jego skutecznosc.
Napisano Ponad rok temu
Ja generalnie wznosznie nog to wsumie odwrotne spiecia brzucha w ktorych bardziej pracuja dolne partie na lezaco bardziej pracuja gorne a przeciez mozna lezac podnosic i nogi i barki przyciagajac zebra i miednice do siebie.
PS. a jakby nie patrzec to brzuszki Jandy robil chyba kazdy w podstawowce
Napisano Ponad rok temu
łał... na włefie w podstawówce robiłem brzuszki Jandy