Sześciopak, dyskusja wydzielona z mojej sylwetki.
Napisano Ponad rok temu
Nie mam w domu drążka i wszędzie takie futryny, że nie zamontuję rozporowego. Poza tym często wyjeżdżam i trudno byłoby o regularność, bo po hotelach nie będę ze sobą woził drążka raczej :>
Novo:
Wydaje mi się, że mało widoczne mięśnie. Mam ładnie wykształcone pierwsze dwa rzędy, (a zwłaszcza samą górę, bez względu na światło jest tarka) problem jest z dołem, nie mam ostatnich dwóch z sześciu. Zależy mi na treningu możliwym do wykonania bez żadnego sprzętu w salce w domu. Chciałbym dołożyć codzienny (no, może 5 razy w tygodniu) trening rano - skakanka, stretching 30 minut + brzuch i trochę ćwiczeń z jogi na kręgosłup.
Co do mierników BF - są takie głupoty co się łapie w dłonie i trzyma i pokazuje niby procent. Wiem, że to jest nic nie warte, dlatego Chociaż myślę, że jetem w okolicach 10-11%, nie mam mega rzeźby, ale niewiele mi brakuje żeby taką zrobić.
Obecnie trenuję taniec nowoczesny. Było już o tym kilka razy, zupełnie inny rodzaj wysiłku niż MA, wymagający od ciała bardzo dużo, ale w trochę innych kwestiach.
Do tego jeżeli mam luźniejszy miesiąc to trenuję na siłowni. Raczej dla siebie niż dla wyglądu - po prostu lubię raz na jakiś czas powalczyć z ciężarem na deadliftach czy w przysiadach. Nie przepadam za maszynami.
A co robię? To się chyba nazywa management, czyli słowo znaczące wszystko i nic. Pracuję w eventach i nie mam stałych godzin pracy, rozliczają mnie z efektów.
Napisano Ponad rok temu
przy takim treningu jak masz, to tylko diete poprawic. 3-5h tanca dziennie, wiecej treningu ci wiele nie da. co jadles wczoraj?Wydaje mi się, że mało widoczne mięśnie. Mam ładnie wykształcone pierwsze dwa rzędy, (a zwłaszcza samą górę, bez względu na światło jest tarka) problem jest z dołem, nie mam ostatnich dwóch z sześciu. Zależy mi na treningu możliwym do wykonania bez żadnego sprzętu w salce w domu. Chciałbym dołożyć codzienny (no, może 5 razy w tygodniu) trening rano - skakanka, stretching 30 minut + brzuch i trochę ćwiczeń z jogi na kręgosłup.
Napisano Ponad rok temu
Przeciętnie na śniadanie jem 3 jajka z jakimś pieczywem, na drugie śniadanie małą kostke mozzarelli z 4ma kromkami ciemnego chleba.
Potem przed treningiem ryż z kurczakiem, zwykle marynowanym w sosie teryaki i usmażonym, wożę go w tupperware'ach.
Albo sałatka - makaron, feta, oliwki, kilka drobno posiekanych plasterków szynki, suszone pomidory. Zwykle wożę takie dwa, jeden jem przed treningiem, drugi po treningu.
Jak jestem głodny to dopełniam jogurtem z musli w ramach przekąsek.
Bardzo dużo jem i ciągle właściwie jestem głodny. Walczę żeby nie żreć łatwo dostępnego fast foodu i ogólnie nie zapychać się śmieciami. Dlatego zacząłem gotować z samego rana w domu przed wyjściem żeby było na cały dzień. W tym roku odstawiłem też Tigery i Red Bulle, pracuję nad końcem z coca-colą bo mi się zdarzy.
Raz-dwa razy w tygodniu mam czas żeby gotować i wtedy się raczej nie ograniczam - uwielbiam gotować i robię jakiś konkretny wypas, całkowicie losowy. Kurczaka Gong Bao, spaghetti z sosem, penne z kurczakiem w ostrym sosie, burritos.
Tak naprawdę najlepiej mój brzuch wyglądał i nie miałem sobie nic do zarzucenia jak miałem czas na siłkę do tego 3 razy w tygodniu. Mam dwa lżejsze dni treningowe i poświęcałem jeden nietreningowy i chodziłem ciężary dźwigać. Wtedy zaczynał wychodzić mi dół, ale czas na siłownię czasami urywa mi praca, bo zwykle odwalam ją rano.
Napisano Ponad rok temu
mozzarelle je sie z pomidorami! :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie chyba brakuje mi energii i muszę pomyśleć o zwiększeniu ilości warzyw w diecie.
Chciałbym dołożyć mały posiłek złożony z samych jarzyn albo sałatki, bo naprawdę mógłbym wpierdalać cały czas i się mieści.
Napisano Ponad rok temu
a jesli wegli bedzie malo to wody podskornej mniej i tluszcz zadego negatywnego efektu miec nie powinien.
Napisano Ponad rok temu
Tłuszczu dorzuć.Ogólnie chyba brakuje mi energii i muszę pomyśleć o zwiększeniu ilości warzyw w diecie.
Napisano Ponad rok temu
Mam. Przeczytalem. Polecam. Przetestuje. Kto szuka info o rzezbie brzucha itp to tu nic nie znajdzie.
Jakies pyt?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie no,łapię o co Ci chodzi,miałem kiepski dzień w robocie to się łapię słówek.
Ps.Miałem kupić tę książkę,ale jak piszesz że o rzeźbie nic nie ma to sobie daruję,widzisz,to można nazwać dobrą radą(wskazówką)
Napisano Ponad rok temu
''potezny kulturysta zdolal wycisnac tylko 2 powtorzenia (brzuszkow Jandy)"
To mnie intryguje
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
M.
Napisano Ponad rok temu