Koleś ma chyba dobrze rozwinięte mięśnie pośladkowe i stąd wrażenie wcięcia nad tyłkiem nawet w skłonie.

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie staniesz się silniejszy, zanim nie nauczysz się napinać mięśni brzucha tak, by były płaskie i silne. (...) Przyjmij zwykłą pozycję do spinania w leżeniu - kolana zgięte pod kątem prostym, stopy płasko na podłodze. Jednak zamiast robić brzuszki w górę, włóż cały wysiłek w mocne dociśnięcie dolnej partii pleców do podłoża. (...) Dociskając plecy na wysokości, na której nosi się pas karate sprawisz, że wydarzy się kilka fajnych rzeczy. Kręgosłup naturalnie się zaokrągli. Tułów i miednica uniosą się jak końce dmuchanego materaca, na którym siada potężny facet, a jednocześnie nie będziesz mógł unieść się wyżej niż trzeba podczas spinania. Po prostu nie można robić "brzuszków" z silnie osadzonymi plecami. Ten niecodzienny manewr nie jest kontrolowany przez prostowniki bioder, co wymusza większą prace naszych drogich mięśni brzucha. Ponadto spinanie bioder od tyłu sprawi, że będziesz napinał mięśnie w linii prostej, czyli tak jak należy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
robimy? ja nie robiedlaczego na brzuch robimy takie duże ilości powtórzeń?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to czym to sie rozni od tej 'genetyki'?PS. Tak... Nadal lansuje te teze - zeby byc duzym, to trzeba sie duzym urodzic. Moj kolega ma tyle wzrostu co ja, jego naturalna waga to okolo 105 kg, ma jakies 130 cm w klatce bez cwiczen na wielkosc miesni.. Jak niby ja moglbym mu dorownac? No jak? Skoro moja normalna waga, przy sportowym trybie zycia, bez treningu na wielkosc miesni to cos miedzy 75-80 kg, zaleznie od pory roku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trenuję 5 razy w tygodniu po 3-5 godzin poza tym co będę na brzuch robił (chciałbym codziennie).
Napisano Ponad rok temu
jakie mierzyciele masz na mysli?Mierzyciele BF pokazują mi 10%, ale wszyscy wiemy, że z praktycznym mierzeniem BF to ma niewiele wspólnego.
Napisano Ponad rok temu
i co ty w ogóle robisz, ze masz tyle czasu na trening? 8OABS II probowales
![]()
trenuję 5 razy w tygodniu po 3-5 godzin poza tym co będę na brzuch robił (chciałbym codziennie).
o kurwa... co trenujesz![]()
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
12 lat i sześciopak |
Dieta |
|
![]()
|
||
Dyskusja do: Harmonogram zawodów BJJ i SF na rok 2009 |
BJJ, LUTA LIVRE, SAMBO |
|