novocaine: trening, dieta, etc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczyłem kiedyś podobnie jak Ty (tzn mam na myśli siłownia na czczo).
Dla mnie priorytetem była podobnie jak u Ciebie siła lub wytrzymałość (w zależności od etapu).
Na efekty nie narzekałem.
Jednak pewien znajomy doradził mi min 2 posiłki przed treningiem. Różnica widoczna od razu - mimo, że dawniej się nie opieprzałem tak trening na czczo w porównaniu do tego po posiłkach wygląda jak robiony na pół gwizdka.
Rozumiem, że trening zaczynający się o 8:00 uniemożliwia "2 posiłki przed" :wink:
Ale pożywne śniadanie (np jajka + owsiane + owoce) przed aktywnością fizyczną powinno również spowodować, że odczujesz różnicę.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
20kg w <10min; zaczynalem od 10kg i >12min.Z jakim obciążeniem robisz M50?
ostatni raz jak zrobilem to chyba nawet <9min, ale to naprawde dalem z siebie 110% i drugie tyle zajelo mi podniesienie sie z ziemii.
Napisano Ponad rok temu
27.5kg rwanie
25kg wymachy, pod koniec liczę na litościwą śmierć. Zaczynałem od ok 15 (kawał żelaznego złomu)
Napisano Ponad rok temu
em ok. ale wiesz, ze to jest na kondycje, a nie na sile? wg zalecen rossa to jest wlasnie 20kg. :wink: wagi mozna dokladac jesli sie zejdzie ponizej wlasnie 9-10 minut, wtedy to ma sens.To już wiem, czemu mi wychodzi 12 z okładem
27.5kg rwanie
25kg wymachy, pod koniec liczę na litościwą śmierć. Zaczynałem od ok 15 (kawał żelaznego złomu)
Napisano Ponad rok temu
w żadnym wypadku nie jest, on tu się chyba nie pochwalił ale na siłkę często idzie po pracy (10h zmianie na nockę) na MMA też byliśmy parę razy po jego 30h bez snu i skubany przeżyłnovocaine, tak jak sadzilem.................. Ty nie jestes czlowiekiem 8O
Napisano Ponad rok temu
Dziś testowo zrobiłem M50 z 20kg. Wyszło mi 7:40.
Pzdr
Gwyn
Napisano Ponad rok temu
calkiem niezle. teraz mozesz dolozyc 6 runde, albo zwiekszyc ciezar :wink:Hej Novo!
Dziś testowo zrobiłem M50 z 20kg. Wyszło mi 7:40.
Pzdr
Gwyn
ja mialem teraz troche przerwy, wiec bede zadowolony jesli zejde ponizej 10. a jak dojde do ponizej 9 to wlanie albo dodam kolejna runde, albo zwieksze ciezar. zalezy czy bede chcial popracowac bardziej nad sila czy kondycja. i w ogole dodam 5 podciagniec na poczatku, jak w WC101.
Napisano Ponad rok temu
Zawsze można też upgradować burpee do kolan do klatki w podskoku, ale podciąganie zaakcentuje ramiona, które stosunkowo mało tu pracują...Tak, jak zejdę poniżej 10m z 25kg to dodam podciąganie. Dzięki za pomysł, hehe
Pzdr
Gwyn
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ile wazysz?mysle ze w tym temacie bedzie najodpowiedniej. Zreguly nie cwicze z ciezarami ale ostatnio w szkole sie nudzilem i stwierdzilem ze zrobie sobie martwy ciag( pierwszy raz w zyciu) na poczatku pocwiczylem technike z 50kg obciazeniem w kilka minut podlapalem jak to sie robi- poinstruowal mnie nauczyciel powiedzial co robie zle i tak dalej. No i potem zrobilem sobie trening 5x5. I tak z ciekawoci pytam czy 110kg to w martwym duzo czy malo?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
to jest w funtach i na 1 powtorzenie.
Napisano Ponad rok temu
mysle ze w tym temacie bedzie najodpowiedniej. Zreguly nie cwicze z ciezarami ale ostatnio w szkole sie nudzilem i stwierdzilem ze zrobie sobie martwy ciag( pierwszy raz w zyciu) na poczatku pocwiczylem technike z 50kg obciazeniem w kilka minut podlapalem jak to sie robi- poinstruowal mnie nauczyciel powiedzial co robie zle i tak dalej. No i potem zrobilem sobie trening 5x5. I tak z ciekawoci pytam czy 110kg to w martwym duzo czy malo?
Wynik rzeczywiście zależny od wagi oraz od innych czynników.
Zakładając jednak, że jak sam mówisz nie ćwiczysz siłowo i nie ważysz powyżej 100kg to wynik 110kg w ciągu jest OK :wink:
Dla mnie osobiście za dobre wyniki w MC możemy uznać 200kg i wyżej :wink: Tyle, że to u osób trenujących siłowo regularnie.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Idź stary na zawodowca, świetlana przyszłość ... :roll:
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Ale skoro było to na szkolnej siłowni, nie zdziwiłbym się gdyby obciążenie było źle wyważone. U mnie w liceum na siłowni sztanga 80kg w praktyce ważyła coś koło 60
W innym wypadku wynik jak na "początkującego" jest zbyt dobry (przy takiej masie ciała).
PZDR