Polska to kure...sko zacofany kraj
Napisano Ponad rok temu
- jeślii uznać by, że ministerstwo ma prawo ładować się w organizację pozarządowe kiedy chce to by była komuna. Od ferowania wyroków są sądy, a nie ministerstwo. Zwycięstwo PZPN to zwycięstwo demokracji a nie układów. Polska piłka to około 700 000 członków, ocenianie ich przez pryzmat 200 oszustów jest conajmniej niesprawiedliwe. Piłka nożna to potężny pieniądz i politycy mają na nie chrapkę. Przejęcie kontroli nad Ekstraklasą to nieograniczony dostęp do mediów. Problem przestępczości to nie tylko piłka nożna, ale zrobiłosię z tego wielkie wiowisko. Możemy dyskutować o skuteczności demokracji ale nie możemy podważać jej istnienia. Jestem wściekły, jak słyszę, że w aferze paliwowej sprawy znowu zostala odroczona bo prawnik nie przyszedł. Są dał karę 5000 tys złoty i uważa że zrobił wszystko. To śmieszne. Afera paliwowa to 500 mln złotych. Zapłacenie 5000 zł to jak splunąć. A następny termin za 2 miesiące. Ich stać na wydanie kilkaset tysięcy na przedłóżanie nieskończone procesu. PZKB też ma problemy zm ministerstwem, gdyż próbuje mu ministerstwo na siłę zmienić statut. Dobrze że są sądy, gdyz w I instancji juz ministerstwo przegrało. Ale oczywiście ministerstwo złążyło odwołanie i jest postępowanie w II instancji. Gdyby nie demokracja i prawo to dawno władza robiłaby co chiała.
- co do zawiści Prezesów wobec nłodych ambitnych. To też żadna komuna, gdyż jest to znane na całym świecie jako trzymanie się za wszelką cenę stołka. NIe udawadniajmy, że to co się dzieje to jakieś ślady przeszłości. I jeszcze jedno tu trzeba zaznaczyć. Czy młodzi ambitni nadają się. Czy już się sprawdzili? Wiele osób ma wysokie mniemanie.
AT meritum
Tak ujmowanie sprawy, powoduje że siadam przed telewizorem i narzekam na cały świat.
Dodatkowo nawet jeśli ktoś chce coś żrobić to go skutecznie zniechęcam. Najpierw odpowiedzmy sobię, co zrobiliśmy by to zmienić. Mogę tolerować krytykancką postawę Tadeusza Kopcińskiego, gdyż jest to rewelacyjny organizator i pomimo, że napotyka trudności to robi swoje i robi to dobrze. Tadeusz wielokrotnie odczuł zawiść małych ludzi ale i tak robi swoje. I jestem przekonany, że osiągnie to co zamierza. Lubie Krakowiaka, ale niech odpowie sobie. Kiedy ostatni raz zrobił jakoąś imprezę w Bydgoszczy. Pare lat temu jedną i koniec. Jest szkoleniowcem, ale czy ma prawo powiedzieć jestem menadżerem z prawdziwego zdarzenia. Dlatego szanuje Wełnę, czy Kluby Poznańskie. Robią swoje organizują niezłe imprezy. W kickboxingu od paru lat bardzo aktywny jest mazowiecki związek kickboxingu, który robi kupe imprez. A Budzyński Prakong stworzył rewelacyjną ligę i organizuje świetne imprezy. Od niedawno nieźle działa Mołczanow organizuje imprezy Cocoro. Można nie lubić Szlachty ale nie można na niego wszystkiego zwalać. Sporty walki trenuje od 20 lat i spotkałem o wiele większych oszołomów nie robiących nic. Rafał jednak coś tam robi. Mi też jego polityka się nie podoba i też uważam że robi źle, ale co mam płakać. Róbmy swoje organizujmy imprezy, szkolmy zawodników a nie narzekajmy jak stare baby.
Napisano Ponad rok temu
Ponadto udowodniono, że sprzęt jaki użyli, był wadliwy. Co tu jeszcze szukać? Sprawa toczyła się tak długo i w taki sposób, że na miejscu tych żołnierzy natychmiast po zakończeniu sprawy na bank wyjechałbym z kraju!
To jest tylko jeden przykład a można ich podać wiele. Powiem ci tylko tyle: nie wierz ślepo w sprawiedliwość sądów bo możesz się obudzić "z ręką w nocniku".
Żyjemy w kraju skorumpowanych ludzi i tyle.
Oczywiście nie uogólniam że tak jest w całej Polsce ale akurat w temacie jaki nas tu na forum interesuje: w sporcie.
Twój tryb myślenia: "czy młodzi się nadają" daje do zrozumienia że masz właśnie złe podejście. Ćwiczysz sporty walki od 20 lat? jakie sporty walki? karate? boks? czy myślisz że masz pojęcie o Muay Thai, K1 czy MMA?
Jak wszyscy będą myśleli tak jak ty, czyli: sam robię to najlepiej, to młodzi nie dostaną nigdy swojej szansy i wszystko zostanie po staremu!
Ja nie mam w tym wielkiego doświadczenia więc nie biorę się za organizowanie bo wolę to zostawić tym co mają o tym pojęcie.
Jeżeli się nie mylę ty organizowałeś MP Muay Thai w Bydgoszczy rok temu! Akurat brałem w nich udział. Wszystko fajnie ale mówiłeś widzom że oglądają walki KICKBOXINGU wszystko na temat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wierzę że w 2008 roku, armia ma tak zacofany sprzęt, chociaż wszystko możliwe, żeby nie wiedzieli kto wydał rozkaz, kto strzelał i do kogo...bzdury! Sprawa ta jest dla mnie akurat ważna bo jeden z oskarżonych to moja niedaleka rodzina...
No i przy okazji jest to przykładem tego co się u nas dzieje.
Ale nic zostańmy przy sporcie.
TrenerFCK ma rację. Nie można jednocześnie trenować swoich zawodników, czasem do tego jeszcze być zawodnikiem, szukać sponsorów i nie wiadomo co jeszcze...
Jeżeli ktoś organizuje galę czy mistrzostwa to właśnie on powinien szukać sponsorów.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Z całym szacunkiem do Ciebię i naprzykład Grabarka jaki mam interes w tym by twój zawodnik walczył na mojej imprezie. Jesteśmy z jednej organizacji? Nie bo nie jestes członkiem PZKb. CZy zawodnik startuje pod mój klub? NIe wręcz dla klubu konkurencyjnego. Czy kiedys zaprosiłes moich zawodnikó na swoją imprezę? JA nie organizuje imprez dla pieniędzy, a dla przyjemności i promocji sportu. Nasza organizacja ma wielu bardzo dobrych zawodników. Ma też kluby, które organizują imprezy. Dla moich zawodników lepszym jest zorganizowanie takiej imprezy z nimi, bo w ramach rewanżu zaproszą mnie. Nie jestem wyłącznie organizatorem ale tez trenerem i muszę brać pod uwagę interes moich chłopaków.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podpisuje sie zarówno pod Ignashovem i TreneremFCK
i pode mną!!!
to wydupcaj w pizdu, takich nam nie trza
ty lewaku, zboczencu i trockisto
Ignoshov to nowy mesjasz tego forum, a takie ignoranty jak wy tego nie rozumieją
Napisano Ponad rok temu
...Jesteśmy krajem wybitnie zacofanym, obłudnym i zakompleksionym i dotyczy to praktycznie wszystkich sfer życia. Jaki kraj tacy ludzie...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wielka Gala Boksu Zawodowego – Katowice 29.11.2008
- Ponad rok temu
-
Gołota vs Austin
- Ponad rok temu
-
Walka Gołoty - TERAZ NA POLSACIE !
- Ponad rok temu
-
Aikido zdecydowanie najskuteczniejszy styl walki
- Ponad rok temu
-
6 grudnia - K1 final
- Ponad rok temu
-
Urazowość w boksie
- Ponad rok temu
-
Kraje o najwyższym poziomie Tajskiego Boksu ?
- Ponad rok temu
-
pomoc w wyborze ;(
- Ponad rok temu
-
Krakowskie Sparingi Biofuturo - MT,K 1,Boks,MMA
- Ponad rok temu
-
Najlepsze kluby Muay Thai na świecie
- Ponad rok temu