To wszystko przez kreatyne
Napisano Ponad rok temu
kolesie zarzucaja towar zeby miec lepsza pare ogolnie,i niema 2 zdan ze wspomaganie daje sporo lepsze efekty niż na sucho.
z tego wychodzi co sally mowi ze swiadomie duza wiekszosc chce pogorszyc swoje wyniki przez wspomaganie
kiedys cos tam bylo w dziale ulica o tym zeby nietrenowac ludzi bez sprawdzenia po co i m to i stanoelm w obronie tego sallego ale widze ze to błąd był.
z takimi niema rozmowy normalnej. :-)
Napisano Ponad rok temu
Co do siły , myślisz dwa pojęcia w swojej wymieniane:
Robienie siły – to rzecz konieczna, ale nie za pomocą wielkich cięzarw. Oczywiście ze jak ktoś jest wielki z natury i całe zycie pracuje przy wyrebie drzew to będzie miał ta siłe, bo nabył ją w sposób naturalny i proporcjonalnie do możliwości swojego ciała. W zasadzie konieczne jest tu jeszcze jedno rozróżnienie związane z dyscyplina sportowa, inaczej budują się siłe do sportów czystko uderzanych a inaczej do np. mma, moim zdaniem w dlatego w tym tyle pakują że jak wlezie na kogoś 100 kg to ciężar jest nie do zrzucenia a to tam pełni dośc duzą role w tej formule. Ale w stojce się to nie stosuje. W boksie żaden zawodowiec nie ładuje wielkich ciężarów, pompek robi się ilośą dowolna, podciągnięc czy wszelkich innych ćwiczeń tego typu, siłówkę , tzw wtrzymałośc siłową robi się tylko i wyłącznie na małych ciężarach.
Zresztą abstrahując już od zagadnienień czysto treningowych popatrz sobie, co wasza propaganda robi z ludźmi, poniżej masz piękny przykład totalnego oszołomstwa:
On się pyta czemu biorą środki dopingujące, jak nie poprawiały by wyników, dalej mi nie wierzysz ze „odzywki” odmóżdzają?taa to po co byly by kontrole antydopingowe np w ufc?
kolesie zarzucaja towar zeby miec lepsza pare ogolnie,i niema 2 zdan ze wspomaganie daje sporo lepsze efekty niż na sucho.
Napisano Ponad rok temu
W boksie żaden zawodowiec nie ładuje wielkich ciężarów, pompek robi się ilośą dowolna, podciągnięc czy wszelkich innych ćwiczeń tego typu, siłówkę , tzw wtrzymałośc siłową robi się tylko i wyłącznie na małych ciężarach.
Sally, przyjechałeś z przeszłości?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sally same głupoty gadasz...
Napisano Ponad rok temu
sorry Khunag ale najwidoczniej nie masz pojęcia o treningu bokserskim, moze pomyliłes z karate albo z kungfu..
Ross Enamait pewnie też pomylił
Napisano Ponad rok temu
PZDR
Napisano Ponad rok temu
W Słupsku mamy sekcje Czarnych... Klub bardzo utytułowany i znany... Duża większość osób trenujących ćwiczy z ciężarami...
przykro mi ale zawodnicy (bokserzy) których ja znam trenujący z zawodowcami za granicą mówią że ćwiczy się tylko i wyłacznie małymi ciężarkami, nikt nie wyciska ciężarów. (ja podejrzewam ze to sa nowe trendy zagraniczne , odkryte całkiem niedawno to co dla mnie jest rzecza oczywistą a do wielu jeszcze nie dotarło). Zapewne za jakiś czas tez odkryją że nieszkodliwe: "odżyweczki" jednak szkodzą, kwestia czasu zapewne.
Tyson naturalnie był duży
Napisano Ponad rok temu
Jednak taka klata, wielkie łapy nie są ani dziełem genetyki, ani tysięcy wyprowadzanych ciosów, ani ćwiczeń z lekkimi ciężarkami.
Siłowo trenują obecnie sportowcy każdej dyscypliny. Bokserzy, zawodnicy MMA, sprinterzy, kolarze, narciarze itp itd.
Nowym trendem "zagranicznym" jest właśnie trening stricte siłowy.
Przeciwnikami jego są z reguły osoby ze starych szkół, które wychowywały się na dawno obalonych mitach dotyczących spowalniania przez siłownię itp itd.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
(ja podejrzewam ze to sa nowe trendy zagraniczne , odkryte całkiem niedawno to co dla mnie jest rzecza oczywistą a do wielu jeszcze nie dotarło)
Sally to są prehistoryczne metody szkoleniowe z lat 70/80, a nie nowe trendy! Nowe trendy sątakie, że zarówne małe jak i duże ciężary mają swoje zastosowanie, jeśli ćwiczy się z głową.
Walczysz z wiatrakami sally, czołówka MMA pracuje ciężko z dużymi obciążeniami, stosuje masę nowoczesnej suplementacji i ktoś kto tego nie robi nie jest w stanie dobić do ich poziomu. Nie chcesz tego przyjąć do wiadomości to nie przyjmuj, ale wyniki mówią same za siebie, jak chcesz sobie wmawiać, że ziemia jest płaska to sobie wmawiaj, sam tylko na tym tracisz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
ładne. Widze ze robi sobie pare przysiadów ze sztanga dla rozgrzewki ale napewno wyciskanie ciężarów to nie był głowny element jego treningu
to by tlumaczylo dlaczego boks ostatnimi czasy leżyNowym trendem "zagranicznym" jest właśnie trening stricte siłowy.
mma mnie nie zachwyca sorry
Napisano Ponad rok temu
Zasadniczym pytaniem jest, nie jest - czy cwiczyc z obciazeniem, ale jak cwiczyc do konkretnej dyscypliny.
Czy sie rozni trening boksera i goscia, ktory chce zrobic "mase", warto siegnac np. do treningu Dariusza Michaczewskiego, kiedy byl jeszcze mistrzem swiata. Podpowiem ciezko tam znalezc wyciskanie lezac ze 160 kg sztanga:) Za to mnostwo cwiczen powtarzanych z ogromna szybkoscia i czestotliwoscia.
Wiadomo, ze do sportow wymagajacych wytrzymalosci silowej, bedziemy robili bardzo duzo ruchow (nie da sie tego robic duzym ciezarem raczej:), na okreslone wazne dla danej dyscypliny grupy miesniowe.
A jakie to sa cwiczenia, w jakich proporcjach etc. to sa czesto trzymane w ukryciu tajemnice.
Ostatnio rozmawialem z Irkiem Kiejda, kiedys olimpijczykiem w judo, dzis trenerem. Mowil mi o wspolnych treningach z Japonczykami, sparingami, ktorych mial mnostwo w zyciu etc. Chetnie pokazywali techniki itd. Ale... nie chceli zdradzic jak sie porzygotowuja pod wzgledem silowym i kondycyjnym do zawodow.
Pozdrawiam
K_P
PS. Naturalne zdobywanie sily... To jakis mit. Np. rabanie drzew etc. na mily Bog, a co w tym jest naturalnego? Co w tym bardziej jest naturalnego niz np. uderzeniem ciezkim mlotem w opone? Moze tyle, ze ta druga czynnosc wspolczesnie nie degraduje srodowiska naturalnego.
Chodzi raczej o powracanie do podstwowych prostych cwiczen, o ktorych co rusz w powodzi wyrafinowanego sprzetu, reklamowanego jak "naj" - kolejne pokolenia zapominaja na iles tam lat, by znowu odkryc, ze np. podciaganie na galezi, jest roznie dobre jak na drazku z regulowanymi bloczkami, a nawet lepsze - bo angazuje 100proc naszego ciezaru ciala.
Napisano Ponad rok temu
nikt nie wyciska ciężarów. (ja podejrzewam ze to sa nowe trendy zagraniczne , odkryte całkiem niedawno to co dla mnie jest rzecza oczywistą a do wielu jeszcze nie dotarło).
Dajcie spokój panowie, ile będziecie jej tłuc, tyle razy będzie odpowiadać właśnie w taki sposób.
Myślałem, że się chociaż przyzna ile lat trenuje (chyba padło w sąsiednim wątku gdzieś, że 6), że nie ma po temu najmniejszych kwalifikacji i przygotowania (też padło, książek nie czyta, każdą metodykę uznaje za sfabrykowaną, jedynie jej własna ma sens), miałem też nadzieje, że się przyzna do trwającej od lat na forum błazenady - udawania faceta.
Prawda, że jak się zestawi razem to kłuje w oczy?
Ja skończyłem, szkoda czasu na niepoważnych ludzi.
Napisano Ponad rok temu
po drugie, na prawde nie widze sensu dyskutowac, bo sally i tak nie przekonamy. jesli ktos uwierzyl bez dowodow, to zadne dowody go nie przekonaja. sally naprawde nie ma pojecia o treningu silowym, o tym co to jest i jak funkcjonuje "sila". i mozemy we 20 tu pisac, a i tak nie wytlumaczymy...
Napisano Ponad rok temu
no własniePomieszanie z poplataniem. Wiadomo, ze we wspolczesnym sporcie silowo cwicza nawet pinpongisci.
Zasadniczym pytaniem jest, nie jest - czy cwiczyc z obciazeniem, ale jak cwiczyc do konkretnej dyscypliny.
Czy sie rozni trening boksera i goscia, ktory chce zrobic "mase", warto siegnac np. do treningu Dariusza Michaczewskiego, kiedy byl jeszcze mistrzem swiata. Podpowiem ciezko tam znalezc wyciskanie lezac ze 160 kg sztanga:) Za to mnostwo cwiczen powtarzanych z ogromna szybkoscia i czestotliwoscia.
PS. Naturalne zdobywanie sily... To jakis mit. Np. rabanie drzew etc. na mily Bog, a co w tym jest naturalnego?
chodziło mi o to ze czynności takie angazują dużo większe grupy mięśniowe, drzewo trzeb zciąć , przywlec, wlozyć gdzies itp taki trening jest zdrowszy ale nie bede się tu upierać bo sie w tym nie specjalizuje
co mnie wkurwia to takie cienkie marchewki, mądrzy morde, a w zyciu na treningu sw chyba nie był, ograniczając się do klikania w kompa,won z tematu jełopie
Napisano Ponad rok temu
Ten temat mi się coraz bardziej podobaco mnie wkurwia to takie cienkie marchewki, mądrzy morde, a w zyciu na treningu sw chyba nie był, ograniczając się do klikania w kompa,won z tematu jełopie
Napisano Ponad rok temu
wiem jak osiągnąć siłę w uderzeniach i jak do tego przygotowac to mi wystarczy w zupełnościsally naprawde nie ma pojecia o treningu silowym,o tym co to jest i jak funkcjonuje "sila". i mozemy we 20 tu pisac, a i tak nie wytlumaczymy...
Napisano Ponad rok temu
Tego do końca nie rozumiem, możesz rozwinąć? W jakim sensie podciąganie na gałęzi jest lepsze od podciągania na drążku?podciaganie na galezi, jest roznie dobre jak na drazku z regulowanymi bloczkami, a nawet lepsze - bo angazuje 100proc naszego ciezaru ciala.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Suplementy firmy GNC
- Ponad rok temu
-
bol plecow
- Ponad rok temu
-
pomoc z planem
- Ponad rok temu