Kozieradka (zioła dla zdrowia i nie tylko)
Napisano Ponad rok temu
Alternatywą jest coś z zielarskiego, sproszkowane nasiona jak mówicie- pytanie jakie są ceny takich cudów, czy wyjdzie dużo taniej niż kapsułki i jak z efektywnością. Wreszcie, czy stosowanie kapsli zmniejsza nieprzyjemny zapach?
Jak macie jakieś konkretne preparaty do polecenia to walcie śmiało.
Napisano Ponad rok temu
Ps. Czemu Tribusteron ma śmierdzieć?
Nigdzie nie mówią o takim działaniu ubocznym. :wink:
Napisano Ponad rok temu
kupilem 100 gram wiec wynioslo mnie 5.60, i byly elegancko sprozkowane
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Proponuje poczytac zanim zacnziecie to brac. Choć zawartość może być znikoma.
Napisano Ponad rok temu
o stary jak zrobienie i picie naparu albo bombki to dla Ciebie pierdolenie to faktycznie kupuj kapsolki zero "pierdolenia" dawkowanie jest i lux cacy, a napary zostaw wioskowym szamanom.nie trzeba się chrzanić z herbatkami, niczym wioskowy szaman.
:wink:
Dzieki Dr.
a to mozliwe dobre efekty picia
Gokshura jego tradycyjne zażywanie prowadzi do: • oczyszczenia nerek • pobudza jej funkcję • usuwa kamienie nerkowe • wzmacnia nerki • usuwa kamienie z pęcherzyka żółciowego Przeciwdziała: • impotencji • seksualnym chorobom •bólom z obszaru moczowego • otyłość • zapaleniu pęcherzyka • obrzękom • zapaleniu nerek • rwie kulszowej • niepłodność • cukrzycy •chorobom serca •
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ambull---> jak bierzesz x odżywek i każdą musisz rozpuścić/sproszkować/zaparzyć/wymieszać/przygotować to mi się już nie chce. Oprócz treningów i supli jest jeszcze gotowanie, zakupy, uczelnia, sprzątanie, imprezy i czasu brak po prostu
Jak mnie względy finansowe zmuszą to przerzucę się na herbatki, póki co chyba zainwestuję w kapsle olimpu 90 xD
Ogólnie jak tylko mogę to wybieram kapsle, poza tym może właśnie efekt brzydkiego zapachu potu będzie słabszy. No i ten smak kozieradki, omijasz zabawę z miodem i robienie koktajli, żeby tylko dało się to wypić xD
Napisano Ponad rok temu
Ze nie można spożywać produktów bogatych w tyraminę, czyli mięsa czerwonego, serów, czekolady, alkoholu, niektórych ryb?Dr Prozac---> to chyba tylko zaleta
Napisano Ponad rok temu
zdecydowanie wada!!Ze nie można spożywać produktów bogatych w tyraminę, czyli mięsa czerwonego, niektórych ryb?Dr Prozac---> to chyba tylko zaleta
Napisano Ponad rok temu
Tylko nie wiadomo jak bardzo to ziółko działa jako MAOI.
To, ze zawiera harmine wydaje sie potwierdzone, ale czy w takich ilościach zeby sie tym przejmować przy rozsądnej suplementacji to nie wiem.
Podejrzewam ze nie trzeba sie zbytnio przejmować, ale warto o tym pamietac zanim zacznie sie eksperymenty oraz zrobić jakis research.
Za to wydaje sie, że Harmina u ludzi ma raczej krótki okres półtrwania (ok 3 godzin)Tribulus terrestris L.
Minor alkaloid; along with other b-carbolines i.e. Harman and Harmol.
Gill & Raszeja 1971 and Lutomski & Nowicka 1968 and Lutomski et al. 1967.
Along with vasicine, harman and other bases
Culvenor 1973 p. 438 cited Borkowski & Lutomski 1960
Trace amounts in seeds.
Festi & Samorini 1997 cited Lutomski & Nowicka 1968
Reported in whole plant and seeds. In local central Texas specimens, it appears to mostly be present in the roots. (Appleseed)
Napisano Ponad rok temu
ekhm, ale ok, to nie knajpa ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Heheh Odnośnie właściwości psychoaktywnych to srednio raczej - MAOI używają w celu wzmocnienia niektórych substancji (moze to byc niebezpieczne) lub umożliwienia doustnego spożycia niektórych substancji które byłyby normalnie przez monoaminooksydazę rozkładane (np DMT). Odnośnie działania antydepresyjnego, to są znacznie lepsze i mniej kłopotliwe leki tego typu. O ile sie orientuje raczej sie już tego nie stosuje.Dr Prozac---> przeczytałem coś o właściwościach psychoaktywnych i antydepresyjnych
ekhm, ale ok, to nie knajpa ;]
A odnosnie suplementacji Tribulus Terrestris, to czego sie używa? Nasion?
Napisano Ponad rok temu
"Wchodzi w skład licznych suplementów. Stosowany jest zarówno w formie sproszkowanego owocu (lub ziela) jak i ekstraktu standaryzowanego na zawartość saponin (20, 40%)."
Z tego co pamiętam z zielarskich wykładów ziele to zarówno liście jak i łodygi.
Napisano Ponad rok temu
Smilax (niekoniecznie - nie wiem czy polecany dla osób poniżej 18 lat)
crejzy a w jakiej formie to bierzesz(herbatka, proszek)? Poczytałem o tym i widzę, że fajne to jest
Napisano Ponad rok temu
Jak smakuje maca?(sproszkowana) oraz ile tego do naparu sypać? płaską łyżeczkę?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kwas linolowy (cla)
- Ponad rok temu
-
Jaja kurze-szkodliwe??
- Ponad rok temu
-