Kozieradka (zioła dla zdrowia i nie tylko)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1 Smilax Officinalis (Sarsaparilla):
(...)Smilax ogranicza pojawienie się degeneracji stawów, reumatyzmu, reumatycznego zapalenia stawów, bólów stawów, astmy, różnych zapaleń (...).
Robi się to cudo w formie herbatki. Firma DIOCHI - ok 29 zł
2 Boswellia serrata/shallaki:
Stosowany jako lek wspomagający w zapaleniach stawów ,wzmacnia prawidłową funkcję stawów.
Firma Himalaya, 100 kapsów (dawka: 3 na dzień)za 49 - 100 zł pod nazwą Shallaki (125 mg extrakt)
Firma Herbacaps 60 kapsów za ok 29 zł Pod nazwą Reumacaps Max (160 mg standaryzowanego kwasu boswellinowego na tabletę)
3 Maytenus ilicifolia
(...)Ograniczają również ryzyko wystąpienia zapalenia stawów, reumatyzmu(...).
Herbatka firmy DIOCHI - ok 29 zł
Pora na matrixy ziołowe, alternatywa dla Animal Flexa:
Boswellia Plus firmy Nature's Sunshine Products za 170 - 200zł:
Skład 1 kapsułki:
Ekstrakty:
Commifora mukul (1:5) - 50 mg
Boswellia serrata (1:3) - 35 mg
Paederia foetida (1:12) - 30 mg
Vitex negundo (1:5) 30 mg
Trigonella foenum-graecum (1:10) - 10 mg
Korzenie:
Withania somnifera - 65 mg
Smilax china - 40 mg
Holarrbena antidysenterica - 30 mg
Mieszanka ziół - 120 mg
Apium graweolens
Berhaavia diffusa
Sida cordifolia
Trachyspermum ammi
Tribulus terrestris
Cyperus rotundus
Tinospora cordifolia
100 kapsów (3 na dzień)
Bodyflex Strong firmy DIOCHI za 138 - 200 zł, 60 kapsów, 4 tablety na dzień, po 10 dniach 2 dziennie:
(...)Zawierają szereg soli, pierwiastków śladowych (wapń, jod, żelazo, fosfor, potas, selen, sód, cynk), witaminy E, C, A, D1, D3, B1, B2, B6, B12, niacynę (B3) i kwas pantotenowy (B5), aminokwasy, aminocukry, nazywane także glukozaminoglukanami (GAG), tryglicerydy, fosfolipidy, sterole i omega-3 kwasy tłuszczowe (EPA, DHA, ETA). Te biologicznie aktywne substancje bardzo skutecznie uśmierzają zapalenia i pozytywnie wpływają na stawy(...)
to te wg mnie te najskuteczniejsze, porównywalne do Animal Flexów i innych glukozamin, zioła.
Ale doświadczenia Hirokiego pokazują, że trzeba uważać. Ważna jest też firma której specyfikami się obżeramy. I tu jest problem: żadna z nich (DIOCHI, NSP, HIMALAYA) nie jest mi znana. A w aptekach też nikt o nich nie słyszał. Co nie znaczy, że są do @#$%^, bo farmaceuci też nie muszą się na wszystkim znać (pozdrowienia dla kolesia, który nie odróżniał koksu od Macy...). Ale nie będę kupował jakiejś wyj**ki . Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia/info o tych producentach niech napisze - wszyscy skorzystamy. A jak nie to będzie trzeba spisać testament i pobawić się w królika doświadczalnego...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem opinie że po Tribusteronie 90 tylko pukać się non-stop chce...
Używam i powiem Ci, że na mnie nie działa, możliwe że za młody jestem i na maxa wszystkie staty mam po prostu
Trzeba by starszych spytać ;P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Używam i powiem Ci, że na mnie nie działa, możliwe że za młody jestem i na maxa wszystkie staty mam po prostu
Trzeba by starszych spytać ;P
Znaczy ze co... przez 12 godzin w ciagu dnia Ci stoi? bo ja o tym mowilem
ponoc dobre na wakacje z panna
Napisano Ponad rok temu
ja na samym ZMA i przysiadach mialem 750, przy normie 300-800 :roll: :wink:
mały OT: bierzesz firmowy, czy apteczny? Tak z ciekawości pytam, bo ja zakupiłem Filomag B6 + Zincas i zastanawiam się czy ten mix wystarczy? (a może by tak jeszcze aspargin?). Chodzi mi oczywiście o lepszą regenerację w nocy.
Napisano Ponad rok temu
mały OT: bierzesz firmowy, czy apteczny?.ja na samym ZMA i przysiadach mialem 750, przy normie 300-800 :roll: :wink:
firmowy, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] a nie ten [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak wy z tym smrodem do panienek zachodzicie ?? :roll:
a ja nawet polubiłem ten ziołowy zapaszek. Pachnę jak wioskowy szaman. Suuuuuper
Napisano Ponad rok temu
Ta kozieradka i maca rzeczywiscie sa takie skuteczne?
Napisano Ponad rok temu
Acha smród też jest autentyczny
Można wiedzieć jaką kupujesz i jak przygotowujesz? Jak już pisałeś to olej pytanie, poszukam sobie sam, tylko później bo na trening spadam zaraz. Ja testuję różne suplementy sobie i tego też bym chciał spróbować.
Póki co zeżarłem Tribusteronu 90 z Olimpu już jedną puszkę i w sumie efektu jeśli chodzi o masę, czy siłę nie widzę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jakie miales przed zazywaniem, a jakie masz teraz?Po zażyciu kozieradki ciśnienie krwi mi się podnosi.
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Ry-you też się zdziwiłem. Dotąd najszybciej działała Maca - 6 dni. Ale po 2 dniach kozieradki już CZUĆ efekty - if you know what I mean M000cny towar...
novo już skasowałem licznik i nie pamiętam ale nie muszę pamiętać, bo to czuję! Po tym jak łyknąłem jedną kapsułkę minęło z 10 minut i ciśnienie zaczęło skakać. Wczoraj też tak było, jutro tego nie biorę...mam tylko nadzieję, że melisa pozwoli mi dziś zasnąć :?
Parę faktów (?):
Składniki sterydowe kozieradki działają wyraźnie hormonalnie i wykazują wpływ anaboliczny. Mogą zastąpić z powodzeniem sztuczne sterydy anaboliczne. Zwiększają retencję azotu, pobudzają syntezę białek, zwiększają stężenie hemoglobiny i liczbę erytrocytów we krwi. Zatrzymują wodę, sód, wapń, żelazo i chlor w organizmie.
czym są te ,,składniki sterydowe"? Saponiny? Raczej nie. Maca też je ma a nie powoduje u mnie żadnych skoków ciśnienia.
Jak bym nie miał problemów z nadciśnieniem to kozieradka + różaniec górski + końskie dawki żeń szenia i odleciałbym w kosmos.Echhh...
A czy Maca działa? To zależy czego się oczekuje. Jeśli naprawdę dobrej regeneracji w nocy + dopalenia teścia to będziecie zadowoleni. Nie wiem, czy na siłce będą efekty, bo nie testowałem tego. Ale do kreatyny chyba nie ma startu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kwas linolowy (cla)
- Ponad rok temu
-
Jaja kurze-szkodliwe??
- Ponad rok temu
-
podciaganie nachwytem