Kozieradka (zioła dla zdrowia i nie tylko)
Napisano Ponad rok temu
Coraz mocniej się zastanawiam nad zrobieniem kompleksowych badań krwi.
Choć z drugiej strony czego głowa nie wie tego sercu nie żal
[/ot]
Zmieliłem kozieradke i czekam tydzień. Kupię sobie jakąś kredkę do tego jeśli rzeczywiście poprawia jej działanie.
P.S. Nasiona kozieradki są zajebiście twarde.
Napisano Ponad rok temu
Można kupić już przemielone za 1.65zł w aptece - ja takie mam i ładnie się z nich wywar robiP.S. Nasiona kozieradki są zajebiście twarde.
święta prawda jednak zioła są bardzo pomocne przy stosowaniu kredki - ja np. łącze mono z kozieradką - poza tym w przerwie między cyklami ułatwiają trzymanie organizmu na stałym poziomie, jednocześnie nie obciążając wątroby (to w sumie nie wszystkie ziółka ale większość)Ale mówiąc w skrócie - jestem jak najbardziej za używaniem różnego rodzaju ziół, jednak nie spodziewałbym się olbrzymich efektów. A już na pewno trochę zielska nie zrobi z nas Boba Sappa, jak to określał kolega wyżej :wink:
Gdyby było inaczej istnienie dopingu/SAA/prohormontów nie miało by sensu :wink:
PZDR
PS. po 4 dniach kozieradki już śmierdze...
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe jakby twoja wątroba się czuła po prohormonach :wink:
Ciekawe jak by się kutas czuł. :wink:
Zmieliłem kozieradke i czekam tydzień. Kupię sobie jakąś kredkę do tego jeśli rzeczywiście poprawia jej działanie.
Zapodaj ją z miodem i lecytyną (dawałem "przepis")
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powodzenia...nie zaszkodzijutro ide do apteki zielarskiej i zpaytam sie tam w jaki sposob mozna pozbyc sie nieprzyjemnego zapachu wydzielanego podczas stosowania kozieradki- moze cos podpowiedza
a moze akurat jakies swoje sposoby fajne maja :roll:
Napisano Ponad rok temu
czy trzeba koniecznie w jakichs zielarskich sklepach??
pzdr
Napisano Ponad rok temu
ja, od juz 5 dni bardzo słabo go czuje, jednak kiedy spoce się mocno (jak przed chwilą na treningu) to koszulka jedzie bez zarzutu czuć zapach kozieradki, czasem gorszy dziwny dość. Jednak to jak bardzo będziesz wyczuwalny zależy od tempa trawienia kazdego człowieka - jezeli szybko trawisz to spodziewaj się mocniejszego zapachuSoren bardzo uciazliwy zapach caly czas go czuc czy tylko jak mocno sie spocisz?
oczywiście łatwiej będzie trafić na to w zielarskim lub aptece zielarskiej jednak ja dostałem w zwykłej kozieradkea to mozna w normalnej aptece kupic??
czy trzeba koniecznie w jakichs zielarskich sklepach??
pzdr
Napisano Ponad rok temu
A do tematu - nie chcę oczywiście umniejszać zalet spowodowanych używaniem różnego rodzaju ziół itp.
Jednak wypada ostudzić zapał - większość ziół ma udokumentowane naukowo działanie, jednak nierzadko jest to działanie "kosmetyczne", słabo odczuwalne.
No to pójdź, Kolego, do lasu, znajdź i zjedz naparstnicę lub owoc cisu, pójdź do ogrodu sąsiada lub pobliskiego parku i spożyj dowolną część bielunia dziędzierzawy, upiecz sobie chlebek z żyta zarażonego sporyszem, czy zjedz konwalię a potem nam opowiedz tutaj o wrażeniach i, jeżeli przeżyjesz, opowiedz o "kosmetycznym" działaniu ziół.
To oczywiście nie anaboliki, ale w tym temacie też coś znalazłoby się.
Producenci różnego rodzajów odżywek, suplementów czy innych specyfików przeznaczonych z reguły dla inaczej ambitnej młodzieży lub niedojrzałych dorosłych nie bazują na surowcach naturalnych, bo z punktu widzenia technologii chemicznej, a o tym tutaj rozmawiamy, jest to kłopotliwe. A jak coś z punktu widzenia technologii chemicznej jest kłopotliwe, to należy rozumieć to nie inaczej, jak tak, że po prostu się to nie opłaca.
Inaczej jednak podchodzi do tego na przykład przemysł farmaceutyczny.
W niektórych przypadkach wywar, odwar, napar, czy susz z roślin może być zabójczy, w niektórych wystarczający a w jeszcze innych absolutnie niewystarczający, bo trzeba to odpowiednio "obrobić". Kiedy się to już obrobi, nie wychodzi z tego marketingowa bzdura zupełnie nieszkodliwa dla ludzi i najczęsciej nieskuteczna, ale poważny medykament. Tego sprzedać ot tak już nie można - nie ma spodziewanych zysków, a za to mogą być potencjalne kłopoty.
Za to można wysuszyć i sproszkować na przykład takiego buzdyganka ziemnego, żeń szenia, czy cokowiek innego, dorobić do tego legendę, puścić w rynek i zbierać finansowe plony. Zwykły marketing, nic więcej.
Natomiast skuteczny produkt ziołowy możliwy do przygotowania w warunkach domowych, jako produkt owego marketingu pozbawiony, nie powinien być godny uwagi. O to odpowiednio dbają już producenci, importerzy, czy pośrednicy w handlu parafarmaceutykami.
Napisano Ponad rok temu
...
Zapodaj ją z miodem i lecytyną (dawałem "przepis")
Dokładnie. Twoim przepisem sugeruję się w trakcie przygotowywania kuracji. Wydawał mi się najprostszy i najbardziej przekonujący.
Napisano Ponad rok temu
kozieradka
maca
cos jeszcze?
z normalnych supli biore:
bialko
omega3
zma
+ od padziernika*:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
animal flex
*nowy plan treningowy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo temat nizej wcale nie jest 3 stronna dyskusja na temat ziol :roll:a znacie jakies ziolka wspomagajace wytrzymalosc, regeneracje i nieco pobudzajace metabolizm?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kwas linolowy (cla)
- Ponad rok temu
-