Kyokushin-kan
Napisano Ponad rok temu
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku i wiecej klbow .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I to na całym świecie. Tak trzymać :-)
Napisano Ponad rok temu
Jakoś nie widziałem żadnej rekrutacji do kan i z tego co widzę i wiem to kan takiej nie prowadzi ,a wręćz przeciwnie znam kluby , które nie przyjeła. Z tego cowiem musi byc bezpośredni kontakt , shihan przyjeżdza do takiego klubu w celu przeprowadzenia seminarium i sprawdzenia czy ludzie chcą tam trenować czy tylko zmieniać paski dopiero podejmuje zarząd decyzje 8)Rzeczywiście kan w ciągu ostatniego roku zrobił największą pracę rekrutacyjną.
I to na całym świecie. Tak trzymać :-)
Napisano Ponad rok temu
Na świecie sporo klubów poprzechodziło do kan.
W tej chwili jesteście na 3 miejscu pod względem liczby ćwiczących a to bardzo dobry wynik, wyprzedziliście IKO 3...
A w Polsce ...jestem pod wrażeniem...
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W mojej organizacji czuję się świetnie, staram się rozwijać na tyle ile mi czas i możliwości finansowe pozwalają...Wymieniam wiedzę z Karateka z innych organizacji Kyokushin...
Nie myślę o zmianach...
Jestem pewien, że bez wysiłku znajdziecie chętnego do przejęcia ośrodka choćby spośród Karateka z Oyama Karate. Jest tu paru utalentowanych Sensei, którzy się rozglądają za nową organizacją. To wiem na pewno...
Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów
:-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Naszą współpracę z późniejszym kierownikiem ośrodka warszawskiego Kan Sempai Tomkiem zakończyliśmy dość dawno temu. Od tego czasu nie widzę realnej możliwości nawiązania tej współpracy na nowo.
Mimo, iż bardzo go cenię jako sportowca i instruktora / był Mistrzem Polski PZK w kumite /.
Szkoda, że nie chcesz rozwijać wątku ośrodka warszawskiego kan. Ciekaw jestem co się tam rzeczywiście stało...Jak już napisałem ludzie, którzy przyszli do nas po wakacjach coś na ten temat mówili ale lubię słyszeć kilka wersji zanim ocenię sytuację...
A ludzi z Legionowa nie kojarzę, nie mieliśmy filii w Legionowie, nie są od nas :-) z Shin / POS /
Może z są Enshin, PZK albo Oyama, nie wiem. :-) Wiem, że działały tam sekcje tych organizacji stylowych.
W wolnym czasie spróbuję sprawdzić i napiszę, chociaż sądzę, że Tobie przyszłoby to dużo łatwiej, masz info z 1 ręki...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Z całą pewnościa nie był nigdy w Shinkyokushinkai. :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nasz karateka, o którym napisałeś to Leszek a ten który prowadzi dla Was dojo to Marcin, jak sprawdziłem na stronie kyokushinkan
Wywiad watykański słabo działa ostatnio.
Co do ośrodka warszawskiego...skoro tak twierdzisz...pewnie mówisz prawdę
Napisano Ponad rok temu
Karateka z Oyama Karate. Jest tu paru utalentowanych Sensei, którzy się rozglądają za nową organizacją. To wiem na pewno...
Tez tak slyszlem . ci co sa kumaci i widza ze tam sie marnuja swoj czas to szukaja takich organizcji gdzie moga sie rozwijac a zostaja ci przecietni co do glowy nic nie wchdzi. Duzo dobrych sensei juz z Oyamy odeszli i to nie koniec.
Napisano Ponad rok temu
Ej o żadnym waszym karateece nie pisałem nie wiem o co chodzi -pisałem o Fili legionowa , która zrobiła sie klubem.To zbieżność nazwisk muszę Ciebie rozczarować MTklub.
Nasz karateka, o którym napisałeś to Leszek a ten który prowadzi dla Was dojo to Marcin, jak sprawdziłem na stronie kyokushinkan
Wywiad watykański słabo działa ostatnio.
Co do ośrodka warszawskiego...skoro tak twierdzisz...pewnie mówisz prawdę
A co instruktorów Oyama to myslę,że wybiora te organizację , które obdarują ich nowymi danami jak to miało miejsce w przypadku jednego z nich , który z 3 dan skoczył w dwa miesiące na 4 dan i został szefem wyszkolenia w nowej organizacji w nowym stylu karate i to się nazywa mieć talent :wink:
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą zaciekawiłeś mnie, zastanawiam sie kogo masz na mysli pisząc o szybkiej promocji? Nie słyszałem o takiej sytuacji...Jednak Twój wywiad jest chyba lepszy niz sądziłem.
Przepraszam za odczytanie Twojego posta jako ataku na moją organizację. Pomyślałem, że sugerujesz, że to nasz sempai Król odszedł do kan i prowadzi dla Was dojo w Legionowie.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o transfery między organizacjami: karateka w naszym kraju mają swobodę wyboru. Jeśli lepiej układa im się współpraca z daną organizacją to naturalne jest, że będą chcieli działać w jej strukturach. WOLNY WYBÓR. Właśnie dlatego ludzie odchodzili z PZK do IFK, Oyama, Shinkyokushin, Tezuka, Matsushima a ostatnio także do KKan. Nie rozumiem co tu jeszcze jest do roztrząsania...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Itosu
PS. Apel dotyczy wszystkich którzy mają ciągoty do ujawniania "tajemnic"
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ROZCIĄGANIE :-(
- Ponad rok temu
-