...MT Klub nie ma zbyt dużego pojecia i wiedzy co dzieje sie w -kan..
z tego co mi wiadomo ME Juniorów sa tylko dla kan ( ..a dlaczego nie? ) a turniej dla seniorów jest otwarty.. :?
Bo niby skad ma miec pojecie? Mistrzostwa Europy Juniorow to dla Kan pierwsza, eksperymentalna impreza. Zadne zaproszenia do innych organizacji nie zostaly wyslane. Gdyby byly wyslane to bym je mial.
A jesli juz, to jak na impreze rangi mistrzostw Europy chce sie kogos zaprosic, to nalezy to zrobic przez szefa miedzynarodowej organizacji, ustalajac szczegolowo limity startujacych. W innym wypadku bedzie po prostu balagan. Albo np. 20 ekip z Rosji i zawody beda wygladac jak mistrzostwa Rosji zorganizowane w Polsce.
W dniach 2-4 pazdziernika 2009 Wegierska Organizacja Kan organizuje "All Kyokushin Karate World Tournament". Zostaly zaproszone wszystkie organizacje Kyokushin (sa zreszta wszystkie wyszczegolnione w zaproszeniu). Zaproszenia zostaly wyslane do Szefow miedzynarodowych organizacji, a Ci przeslali je do szefow organizacji krajowych. W ten sposob wylonione zostana reprezentacje organizacji - po 2 osoby w kazdej wadze.
To bedzie ciekawy turniej i wybieram sie do Budapesztu w przyszlym roku.
Wracajac do tekstow Mtklub - nie musisz mi dorabiac zadnych misji tworzenia organizacji, budowania imperiow, czy znajdowania mi celow zyciowych. Ani tym bardziej, uswiadamiac mi moich zmarnowanych czy przyszlych szans zyciowych. Zrobisz lepiej jak sie choc troche skoncentrujesz na sobie.
Polska to dla mnie zamkniety temat. Ale nie dlatego, ze Ty tak stwierdziles, tylko, ze ja tak zdecydowalem. Temat zamkniety na podobnych zasadach jak Tybet, Mozambik, kariera lekarza-kardiologa, muzyka czy hydraulika.
Z wyboru realizuje sie w innych obszarach.
Pozdrawiam z Hong Kongu.