Kyokushin-kan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Takim tekstem potwierdzasz ,że już nie masz nic wspólnego z realiami Polskiego Karate i dlaczego upadło IFKw tym samym terminie Hanshi Steve Arneli 9 Dan we Wroclawiu, za 270 zl. taka sama kasa. a moze troche taniej bo treningow wiecej.
Napisano Ponad rok temu
Takim tekstem potwierdzasz ,że już nie masz nic wspólnego z realiami Polskiego Karate i dlaczego upadło IFKw tym samym terminie Hanshi Steve Arneli 9 Dan we Wroclawiu, za 270 zl. taka sama kasa. a moze troche taniej bo treningow wiecej.
Realnosc jest iluzja ktora powstaje przez brak alkoholu. Tym nie mniej zycze udanego obozu. Bo tow. Drewniak nie potrafil przez 4 dekady szkolic ludzi i instruktorow dwa razy do roku.
A tak na marginesie. Agreja szkodzi zdrowiu, niestrawnosci i wrzodow sie dostaje. Realnych.
Napisano Ponad rok temu
no i nie aspirowalem do twojego karate po polsku z jego realiami, do ktorych glownie Twoja szanowna osoba nalezy. a co upadku IFK to jak zwykle sie mylisz w swych ocenach. upadac moze cos co tak naprawde powstalo. IFK w porywac mialo 20 klubow, teraz ma polowe tego, ale u ciebie trwa bitwa o wskazniki, wiec to dla Ciebie wazne. Jeszcze raz zycze 120 procent normy i owocnego wykonania planu piecioletniego.
Obnizajmy koszty, aktywizujmy mlodziez, pobudzajmy aktyw do spolecznej pracy.
Niech zyje i umacnia sie sojusz robotniczo-chlopski.
Niech Kan rosnie w sile, a ludzie zyja dostatniej.
Napisano Ponad rok temu
Itosu
Napisano Ponad rok temu
słuchaj ja tylko żartowałem ale o co Ci chodzi czyżbym się pomylił sam opisz tego Twojego kolegę który rzucił świetlaną przyszłośc i zrezygnował z zarządu w OK aby zgłebić tajniki czwartej belki u wielkiego wodza , którego widzieliśmy w TVP co boli?
No dobra- jestem. Sorrki za opoznienie w odpowiedzi: w odroznieniu od niektorych oprocz pracy staram sie wiecej TRENOWAC - wiec nie mam czasu na kreowanie teorii spiskowych i wyrzygiwanieswych frustracji w necie :wink:
Wspomniany trener nie spelnial wymogow FORMALNYCH przystapienia do egzaminu na 4 dan- do egzaminu nie zostal dopuszczony. Grzecznie pozegnal sie z OK i znalazl dla siebie inne miejsce. Simple as that. Jak juz wspominalem wczesniej:mamy wolny rynek, jesli ktos widzi w innej organizacji szanse bardziej dynamicznego rozwoju lub czuje, ze bedzie w niej bardziej powazany - znajdzie dla siebie miejsce. Jesli stwierdza, ze nie zgadza sie z wymogami/rygorami/regulaminami danej organizacji - szuka bardziej odpowiadajacej mu struktury. Jedni odnajduja sie w Muay Thai, inni w "combat&stuff", jeszcze inni zmieniaja kanji na kimonie.
Jeszcze kilka lat temu takie wedrowki ludow mogly szokowac. Karateka opuszczali PZK (IKO-1) na rzecz Oyama karate, IFK, Tezuka. Ostatnio z tych organizacji czesc "wyemigrowala" do KKan. Kilka stron wczesniej MTklub wspominal, ze "zniknal" osrodek warszawski KKan - "wyciek personelu" u Was takze sie zaczal. Nie jest to niczym niezwyklym, dziwne jest jednak to, ze emigracji z innych organizacji i rozpadom ich osrodkow fundujesz takie naglosnienie jednoczesnie pomijajac znaczenie wspomnianego przeze mnie warszawskiego klubu KKan
Dobra- skoro juz rozwlekle udalo mi sie odgrzac ten stary pasztet, to moze wlacze sie do aktualnego nurtu dyskusji ... Pytanie mam do ludzi z KKan: JAKIM CUDEM UDAJE WAM SIE ORGANIZOWAC TAKIE SEMINARIA ZA TAK LICHA KASE Geeeezzzzz...Macie w ekipie jakiegos nobliste z wyszukiwania sponsorow
Napisano Ponad rok temu
Ludzie w KKan mają dużo uroku osobistego ;P
Napisano Ponad rok temu
Itosu sory za naginanie zasad ale zobacz co ten gość wyprawia.
Napisano Ponad rok temu
Kyokushinkan to nie jest to samo co fundacja.
Cytat z książki Shihan Jeremicza:"... w 2003 roku H. Royama i T Hiroshige powołali do życia NOWĄ organizację karate kyokushin i reaktywowali założoną przez Sosai Masutatsu Oyama Fundację Kyokushin Shogakukai..." strona 201
Napisano Ponad rok temu
Szkoda, ze sie nie zalapie , ale robote mam mocno czasochlonna
To MTklub: Fallisatio cerebri in statu exacerbationem
...mam nadzieje, ze nie pomylilem deklinacji :? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Czasem tylko posty niektórych ludzi z kan nie do konca mi sie podobają. Nie lubię jak ktoś dyskredytuje działania innych i pisze nieprawdę aby wypromować swoją organizację.
Poza tym jednym popieram Shihan Jeremicza, którego uważam za jednego z najlepszych karateka w kraju.
Szanuję wybór ludzi z kan i chcę aby ktoś szanował mój wybór :-) tylko tyle.
Pozdrawiam serdecznie :-)
Napisano Ponad rok temu
Itosu
PS. Dotyczy to takze wzajemnej milosci jaka darza sie Panowie kirin i MTklub
Napisano Ponad rok temu
Masz rację i szanujemy co robicie w każdym razie piszę za siebie.Kirin...Wielokrotnie już pisałem, że bardzo mi się podobają działania kan w kraju. Robią wiele fajnych imprez, działają prężnie, pozyskuja nowe ośrodki etc.
Czasem tylko posty niektórych ludzi z kan nie do konca mi sie podobają. Nie lubię jak ktoś dyskredytuje działania innych i pisze nieprawdę aby wypromować swoją organizację.
Poza tym jednym popieram Shihan Jeremicza, którego uważam za jednego z najlepszych karateka w kraju.
Szanuję wybór ludzi z kan i chcę aby ktoś szanował mój wybór :-) tylko tyle.
Pozdrawiam serdecznie :-)
Kirin co Ty chcesz szukać poprostu Oni płaca za robienie kan w Polsce bo od tego są ,a że was inaczej nauczono ,że to jeszcze im płacimy za to ,że robimy dla nich pracę na rzecz karate to jakaś parodia.Kasa , która wpływa do Fundacji ma wracać do ludzi na dołach czyli trenujących i to mądre rozwiązanie.Poprostu Organizacja POżytku Publicznego jak w Polsce tylko ta znajduje się i działa w Japonii mając zasięg światowy co wynika ze statutu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Super , gdzie to bedzie ?
zobacz temat z drugiej strony forum karate
All Kyokushin World Karate Tournament - Budapest 2009
Napisano Ponad rok temu
Wielki Brat jest pod wrażeniem :wink:
Pozdrawiam. S
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów