Kyokushin-kan
Napisano Ponad rok temu
Ludzie patrzą i widzą przychodzi do nas człowiek ze stylu X i nie zna kihon i kata a nosi czarny pas...to po co my się tak staramy...Według mnie najwłaściwszą drogą jest w przypadku zmiany stylu / szkoły / zrobić egzamin weryfikacyjny...Zna kihon, kata i idogeiko na poziomie noszonego stopnia...niech nosi pas.
Słyszałem od Sensei Kucfira, że warunkowo zweryfikował / dla dobra organizacji / pewnego sensei z 3 danem - zresztą wybitnego zawodnika knockdown karate. Sensei ten z automatu dostał sandan a potem szybko chciał yondan. Ponieważ nie znał ani kata ani nawet kihon Sensei Kucfir odmówił mu. Sensei ów się obraził / rzeczywiście dość szybko opuścił IKO3 / i obecnie zasila szeregi innej organizacji kyokushin. Tak podobno było..pewności nie mam, więc nie pozwolę sobie na więcej szczegółów, aby komus nie zrobić krzywdy. Poza tym jest przecież Ustawa : o ochronie danych osobowych
Myślę, że wypada przynajmniej na swój stopień umieć materiał jesli chce się nosić czarny pas w danym stylu.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ups! Chyba sie wtracilem nieproszony
Napisano Ponad rok temu
A co do poczynan sensei Kucfifa to lepiej sie nie wypowiadac bo sami otrzymaliśmy serię zaproszeń chyba 3 lata temu na stopnie egzaminacyjne nadawane chyba w Szydłowcu . Znam gościa który z naszych stron skorzystał awansując szybko ,a był samukiem nie trenując w żadnym klubie.
Czołowi działacze z IKo 3 uciekli do IKo 2 czyli awansowali ................ i jakoś nie byli zweryfikowaniu na 1 kyu przechodząc z IKO 3 którego nie ma do shinkyokushin więc dlaczego teraz weryfikuja innych skoro sami nie wykazali się skromnościa zachowując 1,2,3 dany co Tak więc twoja teoria spisku upada i sami wypadacie tu blado. Ale uważam,że mieliście prawo nosić swoje dany , gdyz zdając na stopnie shin legalizujecie swoje umijętności ,a nie pasy jak to ma miejsce w kan. 8)
Napisano Ponad rok temu
W shinkyokushin tylko reprezentanci kyokushin zachowują stopnie mistrzowskie
Napisano Ponad rok temu
Współczuję Ci Chłopaku- wszędzie teorie spiskowe widzisz. Pracowało się w milicji czy jak?
A teraz parę słów wyjaśnienia, bo coś tam słyszałęś ale nie do końca jak czytam:
Byliśmy w IKO2 zaraz po wystąpieniu z PZK. Tam zostalismy na rok zawieszeni za rezygnację z turnieju Polska - Szwajcaria. Pojechaliśmy wtedy do Belgii zamiast do Szwajcarii. W trakcie zawieszenia podjęliśmy wspłpracę z |Sensei Kucfirem. Potem on wyjechał do UK a nam skończyła się kara i po rozmowach z zarządem POS wróciliśmy do czynnego członkostwa w organizacji. Tak było, więc nie mieszaj MTklub .
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
@MTklub czytanie ze zrozumieniem
W shinkyokushin tylko reprezentanci kyokushin zachowują stopnie mistrzowskie
Czytam czytam i jest fajnie białe to czarne czarne to białe
Napisano Ponad rok temu
Czy ty jestes holerykiem? :wink: Wyluzuj troche, wyjdzie wszystkim na zdrowie
Napisano Ponad rok temu
czy ty jesteś uzależniony od internetu,że piszesz wszędzie aby pisać wyluzij chopie 8)MTklub
siła żłego na jednego hip hop
Napisano Ponad rok temu
to było 2008-06-09, 22:21Ciekawe co z tego wyjdzie. Syetem jak pokazali w kan mie się nie podoba
to było 2008-06-19, 20:37Jak od wakacjo wejdziemy w strktury kan to odpowiem Ci na twoje wątpliwości bo teraz moja wioedza o iken jest taka jak o ufo
to było 2008-06-20, 19:55Szkoda,że odrazu nie trafiliśmy do KAn tylko okrężnie przez IFK i Tezuka- zmarnowane lata , które teraz będzie trudno nadgonić.
to było 2008-06-21, 17:57narzie dwa razy miałem przyjemnośc trenować w kan ... Na tych zajęciach w których uczestniczyłem miałem przyjemnośc zobaczyc jak wspaniałą wspójnością wykazują sie zajęcia począwszy od kihon, ido geiko , bunkai, kata, iken ,a na końcu kumite . Wszystko sprowadza się do jedengo czyli dobrego kumite. Każdy ruch , który tłumaczył shihan ,a następnie miał przełożenie jak w klockach domino.
to było 2008-07-14, 22:22kto wybiera sie do Tucholi na obóz Będzie tam nowy klub czyli mój
to było 2008-07-15, 16:31To była decyzja trzech naszch klubów w regionie i ja nie miałem na nią wpływu to nasi szefowie
MTklub odnoszę się do kolejnych Twoich postów jako logicznej całości.
Wstępujecie w struktury organizacji której system Ci się nie podoba, ale mimo wszystko czas spędzony w drodze do kan uważasz za stracony, bo po dwóch treningach zobaczyłeś spójność kihon, ido geiko, bunkai, kata i kumite, ale i tak podkreślasz, że wejście w struktury kan to nie była Twoja decyzja to szefowie Twojego klubu, więc co z tym że system Ci nie podoba? Będziesz się męczył? Czy może nastapiła cudowna odmiana w odbiorze systemu proponowanego przez K-kan.
Napisano Ponad rok temu
Napisałem, że stopnie w innych organizacjach kyokushin są weryfikowane 1 do 1. Nie rozumiesz tego nadal?
Polecam meliskę, ukoi ci nerwy stargane nerwowym poszukiwaniem ostatecznej prawdy. A ja myślałem , że kiedy już znajdziesz swoją ukochaną organizację przestaniesz być taki ...nerwowy
Co do umiejętności naszych karateka - przyjedź i przekonaj się sam jaki reprezentują poziom a nie wypowiadasz się na temat, na który nie masz pojęcia. Przy okazji, żebyś znowu nie zrozumiał opacznie moich słów - TO NIE JEST GROŹBA.
A co do egzaminu - mój egzamin u Sensei Kucfira trwał bite 7 godzin i w ocenie mojego Sensei , który shodan i nidan zdobył w IKO1 / nidan w Panpedale / był to bardzo mocny egzamin. A co do Sensei Kucfira - różne rzeczy można o nim mówić ale jest karateka z ogromną wiedzą, 20 lat spędził w Australii, ćwiczył i zdawał egzaminy u Cameron Quina. Zna perfekt angielski. Miałem okazję poznać wielu Mistrzów Kyokushin i wiedzę Sensei Kucfira oceniam bardzo wysoko. Ze współpracy z IKO3 zrezygnowaliśmy bo 1.Sensei Kucfir wyjechał do UK, 2. Zorientowaliśmy się , że tak peryferyjnbe organizacje jakimi są IKO3 czy kan w Europie / jeszcze raz podkreślam w Europie /nie dają nam możliwości rozwoju. A tłamszenie się we własnym sosie / Polsce / to ślepa uliczka. Teraz jesteśmy / Ponownie / w Shin , mamy szansę rozwoju, dobre układy z BC i ...jest nam dobrze. Pozdrawiam
PS. MTklub - kup też magnez z witaminą B6 - mi pomagał w okresach stresowych
Napisano Ponad rok temu
czy ty jesteś uzależniony od internetu,że piszesz wszędzie aby pisać wyluzij chopie 8)MTklub
Ja jestem uzalezniony od czytania twoich postow MTklub i basta:!: To z nich czerpie inspiracje i wiedze
Napisano Ponad rok temu
No fajnie ,że Cie kręci miło dziekiczy ty jesteś uzależniony od internetu,że piszesz wszędzie aby pisać wyluzij chopie 8)MTklub
Ja jestem uzalezniony od czytania twoich postow MTklub i basta:!: To z nich czerpie inspiracje i wiedze
Napisano Ponad rok temu
MTklub, skup się proszę:
Napisałem, że stopnie w innych organizacjach kyokushin są weryfikowane 1 do 1. Nie rozumiesz tego nadal?
Polecam meliskę, ukoi ci nerwy stargane nerwowym poszukiwaniem ostatecznej prawdy. A ja myślałem , że kiedy już znajdziesz swoją ukochaną organizację przestaniesz być taki ...nerwowy
Co do umiejętności naszych karateka - przyjedź i przekonaj się sam jaki reprezentują poziom a nie wypowiadasz się na temat, na który nie masz pojęcia. Przy okazji, żebyś znowu nie zrozumiał opacznie moich słów - TO NIE JEST GROŹBA.
A co do egzaminu - mój egzamin u Sensei Kucfira trwał bite 7 godzin i w ocenie mojego Sensei , który shodan i nidan zdobył w IKO1 / nidan w Panpedale / był to bardzo mocny egzamin. A co do Sensei Kucfira - różne rzeczy można o nim mówić ale jest karateka z ogromną wiedzą, 20 lat spędził w Australii, ćwiczył i zdawał egzaminy u Cameron Quina. Zna perfekt angielski. Miałem okazję poznać wielu Mistrzów Kyokushin i wiedzę Sensei Kucfira oceniam bardzo wysoko. Ze współpracy z IKO3 zrezygnowaliśmy bo 1.Sensei Kucfir wyjechał do UK, 2. Zorientowaliśmy się , że tak peryferyjnbe organizacje jakimi są IKO3 czy kan w Europie / jeszcze raz podkreślam w Europie /nie dają nam możliwości rozwoju. A tłamszenie się we własnym sosie / Polsce / to ślepa uliczka. Teraz jesteśmy / Ponownie / w Shin , mamy szansę rozwoju, dobre układy z BC i ...jest nam dobrze. Pozdrawiam
PS. MTklub - kup też magnez z witaminą B6 - mi pomagał w okresach stresowych
No no zna angielski i to go czyni dobrym karateka ,a jak nie ma 1 kyu to nie ma fajnie innych oceniać ,a gorzej ze sobą
Sam wiem co mi pomaga i zaprzestac młucic prowit ,a wyjdzie Ci na dobre 8)
Napisano Ponad rok temu
Wchodze w ten system i narazie mi to odpowiada czytaj ze zrozumieniem,a to nie :wink: łatwe :wink: :wink: :wink:Przeczytałem jeszcze raz cały wątek i o to co znalazłem:
to było 2008-06-09, 22:21Ciekawe co z tego wyjdzie. Syetem jak pokazali w kan mie się nie podoba
to było 2008-06-19, 20:37Jak od wakacjo wejdziemy w strktury kan to odpowiem Ci na twoje wątpliwości bo teraz moja wioedza o iken jest taka jak o ufo
to było 2008-06-20, 19:55Szkoda,że odrazu nie trafiliśmy do KAn tylko okrężnie przez IFK i Tezuka- zmarnowane lata , które teraz będzie trudno nadgonić.
to było 2008-06-21, 17:57narzie dwa razy miałem przyjemnośc trenować w kan ... Na tych zajęciach w których uczestniczyłem miałem przyjemnośc zobaczyc jak wspaniałą wspójnością wykazują sie zajęcia począwszy od kihon, ido geiko , bunkai, kata, iken ,a na końcu kumite . Wszystko sprowadza się do jedengo czyli dobrego kumite. Każdy ruch , który tłumaczył shihan ,a następnie miał przełożenie jak w klockach domino.
to było 2008-07-14, 22:22kto wybiera sie do Tucholi na obóz Będzie tam nowy klub czyli mój
to było 2008-07-15, 16:31To była decyzja trzech naszch klubów w regionie i ja nie miałem na nią wpływu to nasi szefowie
MTklub odnoszę się do kolejnych Twoich postów jako logicznej całości.
Wstępujecie w struktury organizacji której system Ci się nie podoba, ale mimo wszystko czas spędzony w drodze do kan uważasz za stracony, bo po dwóch treningach zobaczyłeś spójność kihon, ido geiko, bunkai, kata i kumite, ale i tak podkreślasz, że wejście w struktury kan to nie była Twoja decyzja to szefowie Twojego klubu, więc co z tym że system Ci nie podoba? Będziesz się męczył? Czy może nastapiła cudowna odmiana w odbiorze systemu proponowanego przez K-kan.
Napisano Ponad rok temu
Strasznie niezrozumiale piszesz MTklub.
Angielski zna Sensei kucfir perfekcyjnie więc może rozmawiać ze starymi Mistrzami kyokushin i czerpać od nich wiedzę nie tylko patrząc ale i słuchając. Ktoś kto nie był dłużej w krajach tzw anglosaskich rzadko jest w stanie perfekcyjnie opanować język, idiomy etc. To generalnie miałem na myśli mówiąc o jego znajomości angielskiego. Skróciłem myśl i rozumiem, że mogłeś nie skumać. Moja wina.
Na marginesie świadkiem na ślubie Sensei Kucfira był pewien bardzo znany Shihan kyokushin z Hawajów
Pozdrawiam
8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy przypadkiem Kyokushin nie powstał w Japonii, a więc pewnie ci Mistrzowie to Japończycy. Japończycy z językami są na bakier, a szczególnie ci którym to nie jest potrzebne w zawodzie. Skąd więc i po co ci starzy Mistrzowie mieliby posiąść tę perfekcyjną znajomość języka angielskiego? W innych sztukach walki japońscy mistrzowie raczej zdolnościami językowymi nie błyszczą.(...)starymi Mistrzami kyokushin (...) w krajach tzw anglosaskich (...) perfekcyjnie opanować język, idiomy etc. (...)
Tak z ciekawości pytam, bo karate to nie moja dziedzina, ale języki i Azja jak najbardziej.
Napisano Ponad rok temu
Wielu mistrzów, bezpośrednich uczniów Sosai Oyama nie pochodzi z Azji i doskonale zna języki, Np shihan Bobby Lo, Shihan Peter Von Rotz, Shihan Steve Arneil, Cameron Quinn i wielu wielu innych.
Sądzisz, że Ci ludzie czerpiący wiedzę bezpośrednio od twórcy stylu mają mniejszą wiedzę od tych z Japonii? Ja jestem przekonany, że nie. :-)
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ROZCIĄGANIE :-(
- Ponad rok temu
-
Propozycje obozowe w wakacje KK
- Ponad rok temu
-
Ruch w biodrach