Kyokushin-kan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chłopie weź sobie firefoxa z kontrolą błędów zainstaluj albo coś, bo tragedia po prostu 8OW najlepszym karate dojo jakie znalazłem w moim mieście ćwiczą obecnie cztery osoby.
No nie , ty co ty piszesz . Najlepzsedojo i 4 ludzi . no tom gdzie cwiczy setka to dziadostwo tak / ?
Zęby mnie bolą jak musze to odszyfrowywać
Yes Sir! Zaraz napiszę do Janusza żeby zamknął budo do czasu jak nie wrócisz. :roll:Dajcie juz spokuj i nie dyskutujcie i ja wiecej nie dyskutuje , jutro jade na wakacje .
Napisano Ponad rok temu
No nie , ty co ty piszesz . Najlepzsedojo i 4 ludzi . no tom gdzie cwiczy setka to dziadostwo tak / ?
Dajcie juz spokuj i nie dyskutujcie i ja wiecej nie dyskutuje , jutro jade na wakacje .
Niepełnosprytny jakiś jesteś?
Byłeś? Nie? To się ze mną nie sprzeczaj :-)
Wiem jak wygląda dobre karate i w klubie, w którym obecnie ćwicze jest najlepsze w okolicy. Wolałbym, żeby było chociaż z 20 osób, ale nie można mieć wszystkiego, lepsze to niż jakiś karate-aerobik, który serwują w pozostałych klubach.
Teza, że ilość ćwiczących jest wprost proporcjonalna do jakości nauczania jest idiotyczna i z dupy.
Napisano Ponad rok temu
Już niedługo KAn przeprowadzi egzaminy na dany podczas obozu międzynarodowego więc będa nowe doświadczenia
No i wyszło szydło... kolejne dany, żebyś się nie przeliczył. Kolejny egzamin to nie znaczy kolejny dan, a szczególnie w Kyokushin-kan.
Napisano Ponad rok temu
Niepełnosprytny jakiś jesteś?
Byłeś? Nie? To się ze mną nie sprzeczaj :-)
Wiem jak wygląda dobre karate i w klubie, w którym obecnie ćwicze jest najlepsze w okolicy. Wolałbym, żeby było chociaż z 20 osób, ale nie można mieć wszystkiego, lepsze to niż jakiś karate-aerobik, który serwują w pozostałych klubach.
Teza, że ilość ćwiczących jest wprost proporcjonalna do jakości nauczania jest idiotyczna i z dupy.
Olej go. Najlepsze dojo karate do którego trafilem to to w którym zosstalem na kilka lat. Tasm wlasnie bylo malo kata, albo inaczej kata byly i ich interpretacja tez, ale na sile nikt nich nie kazal zapamietywac, zrób heiany jaknajlepiej umiesz a bedzie dobrze. No i duzo uderzen na cialo. No i dziesiec osob w porywach. Przychodzili czasami chlopcy i dziewczeta z innych, tych licznych sekcji, jakos tylko im technika nie szla, uderzyc nie potrafili.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem o czym piszesz chę zobaczyć ten egzamin i porównać z IFK i IKOJuż niedługo KAn przeprowadzi egzaminy na dany podczas obozu międzynarodowego więc będa nowe doświadczenia
No i wyszło szydło... kolejne dany, żebyś się nie przeliczył. Kolejny egzamin to nie znaczy kolejny dan, a szczególnie w Kyokushin-kan.
Napisano Ponad rok temu
Natomiast jeżeli chodzi o oglądanie - to jeżeli nie będziesz do niego przystępował, to go nie zobaczysz.
Napisano Ponad rok temu
zrób heiany jaknajlepiej umiesz a bedzie dobrze.
Pinany/heiany to w ogóle są rewelacyjne kata, Itosu głupi nie był :-)
Napisano Ponad rok temu
 Będzie tam nowy klub czyli mój
  Będzie tam nowy klub czyli mój  

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ty to się czepiasz 8) z tego co wiem to w naszym klubie najwięcej ma dopowiedzenia Zarząd składający się z 7 osób i to On podjął uchwałę, która została powierzona do realizacji trenerą.Tym samym powołano nowa sekcje do życia ,a starą zawieszono.taki Matrix ,a trenujący poprostu trenuja dzis sa jutro ic h nie ma ,a biedny Zarząd bymie przez 4 lata :wink:Jestem pewien, że miałeś wpływ. Nie sądzę, żeby Sensei nie pytali o opinię swoich uczniów, zwłaszcza tych dłużej ćwiczących. U mnie w analogicznej sytuacji Sensei podał alternatywę i kolektywnie ustalilismy plan działania. Nie wyobrażam sobie zostać potraktowanym jak worek w dojo. Nikt mnie nie pyta o zdanie i bierze mnie do innej organizacji. Ja zrobiłem zebranie z rodzicami moich uczniów i przedstawiłem sytuację. Pozdrawiam i życzę sukcesów na nowej drodze życia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem mój sensei będzie miał zachowany 3 dan bo taki zdobył, każdy kolejne podejście do egzaminu będzie zaliczeniem wszytkiego w KAN do 4 dan włącznie czyli stopnie pozostają . W Kan jest juz kilkunastu instruktorów z 1,2,i 3 dan z Oyama ,IFK, IKO 1 , którzy maja swoje stopnie tym bardziej,że shihan Jeremicz jest człowiekiem pogodnym nie zwracającym uwagi co masz na sobie tylko co sobą reprezentujeszMam pytanie jak w kan traktowane sa stopnie mistrzowskie reprezentujace inne style knockdown ; Oyama, ashihara etc.?
Pozdrawiam

Tym,bardziej ,że słyszałem iż opłata dla Japonii na 1 dan to tylko 120 dolców i żadnych innych pochodnych opłat czyli na nasze to tylko około 250 złotych czyli taniej niż np. w ju jitsu, gdzie kolega za 1 dan płacił 1100 zlotych ( szereg opłat pochodnych). Mój sensei u shihan Drewniaka na początku 2000 roku za 1 dana 250 baksów i 1000 złotych dla Polskiej Organizacji Kykushin Karate oraz 500 zł dla Polskiego Związku Karate.
Napisano Ponad rok temu
 Bo przeciez w czasie egzaminu ladnie machal ogonem
   Bo przeciez w czasie egzaminu ladnie machal ogonem  U nas 1 dan kosztuje kupe pracy i 150 euro.
   U nas 1 dan kosztuje kupe pracy i 150 euro.

Napisano Ponad rok temu
W shinkyokushin tylko reprezentanci kyokushin zachowują stopnie mistrzowskie. Mistrzowie Oyama , Ashihara, Enshin i innych stylów knockdowne nie są weryfikowani na ten sam stopień. Automatycznie otrzymują ichikyu.
Ostatnio dołączył do nas duży warszawski klub Oyama karate, kierowany przez instruktora z 2 danem. W shin zgodnie z panującą tendencją został zweryfikowany na 1 kyu. Od kilku już lat współpracujemy dość ściśle, Chłopaki jeżdżą na nasze obozy, organizujemy wspólnie różne imprezy a nawet przyjaźnimy się. Instruktor, o którym mowa bardzo dobrze zna nasz materiał szkoleniowy, kata, kihon i ido geiko, które przecież znacznie różnią się od Oyama karate. Jedynym ukłonem jest możliwość podejścia do shodan a po roku do nidan - w tym przypadku bez obowiązkowej karencji.
W Czechach natomiast do shin wstąpiło 2 instruktorów goju ryu, 4 i 3 dan. Zostali zweryfikowani na 1 kyu - nie dlatego, że byli słabi...taka polityka EKO...
Mam trochę mieszane odczucia względem takiej polityki...Z jednej strony wiem, że trzeba dbać o poziom, z drugiej niewielu ludzi zdecyduje się zdjąć czarny pas i zaczynać ...prawie od początku. Wymaga to wielkiej pokory i siły ducha...Poul się ze mną zgodzi jak sądzę...MTklub teraz już wiesz czemu moja organizacja nie rozwija się w Polsce jak twoja...
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pare lat temu, 6 moze 8 , na jednym z letnich obozow w Darlowku, po ciezkim treningu bralem prysznic z sensei Jankiem Bierowcem (aktualnie Kyokushin-kan) opowiadamy sobie kawaly i ogolnie nastruj wesoly. Pod prysznic wchodzi jeden z uczniow wtedy posiadacz chyba zielonego pasa bardzo rozesmiany. My nie odwracajac sie do niego pytamy: "Z czego sie tak smiejesz?" pada odpowiedz:"Widzielismy jak sensei robil kata" W tym momencie odwrucilismy sie razem z piorunami w oczach i sensei Janek zapytal "Jaki sensei?" odpowiedz:"Sensei X" Padla moja odpowiedz: "To nie sensei tylko gosc noszacy czarny pas"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 ROZCIĄGANIE :-( ROZCIĄGANIE :-(- Ponad rok temu 
- 
			 Propozycje obozowe w wakacje KK Propozycje obozowe w wakacje KK- Ponad rok temu 
- 
			 Ruch w biodrach Ruch w biodrach- Ponad rok temu 
- 
			 Seminarium Shotokan Seminarium Shotokan- Ponad rok temu 
- 
			 "Miłe rozmowy" na forum karate - prośba "Miłe rozmowy" na forum karate - prośba- Ponad rok temu 
- 
			 Otwarte Mistrzostwa Polski Juniorów i Seniorów PFK Otwarte Mistrzostwa Polski Juniorów i Seniorów PFK- Ponad rok temu 
- 
			 MISTRZOSTWA POLSKI SEIDO KARATE 17.05.2008r. Żary MISTRZOSTWA POLSKI SEIDO KARATE 17.05.2008r. Żary- Ponad rok temu 
- 
			 Karate i gry video... Karate i gry video...- Ponad rok temu 
- 
			 Mistrzostwa Europy Kyokushin/Shinkyokushin 2008 Mistrzostwa Europy Kyokushin/Shinkyokushin 2008- Ponad rok temu 
- 
			 SEMINARIUM Z KANCHO YOKO NINOMIYA ENSHIN KARATE SEMINARIUM Z KANCHO YOKO NINOMIYA ENSHIN KARATE- Ponad rok temu