Aspertame - slodziki na zdrowie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gubrin
PS: Tak wiem, że są badania mówiące, że słodziki to cud na ziemi. Jakoś im nie wierze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Już to kiedyś mówiłem i powtórzę, dla mnie słodziki to niezłe gówno i tego nie tykam. Nie znam też nikogo, kto by schudł poprzez picie coli dietetycznej zamiast zwykłej
Przestań, przecież różnica jest zajebista. To, że słodziki to chemiczne gówno to jest zupełnie osobna sprawa.
słodzik to shit, nie schudniesz prze stosowanie słodziku zamiast cukru
Na pewno schudniesz dużo szybciej. Cukru musi być w pizdu, żeby coś było słodkie, słodzika wystarczy bardzo mało.
Słodzik to syf, ale cukier też, a cukru zawsze mui być dużo więcej.
Napisano Ponad rok temu
Przestań, przecież różnica jest zajebista. To, że słodziki to chemiczne gówno to jest zupełnie osobna sprawa.
Na pewno schudniesz dużo szybciej. Cukru musi być w pizdu, żeby coś było słodkie, słodzika wystarczy bardzo mało.
Słodzik to syf, ale cukier też, a cukru zawsze mui być dużo więcej.
Powtórzę jeszcze raz, nie znam nikogo komu by przejście na słodzik pomogło w schudnięciu (nie znam też nikogo kto pije po 3 butle coli dziennie, ale jak tak robi to ma większe kłopoty niż cukier) ...
Cukier to syf ... porównujesz cukier do chemicznego gówna ? Porównujesz ilościowo skondensowane w pastylki chemikalia do cukru ? Daj spokój ...
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Powtórzę jeszcze raz, nie znam nikogo komu by przejście na słodzik pomogło w schudnięciu (nie znam też nikogo kto pije po 3 butle coli dziennie, ale jak tak robi to ma większe kłopoty niż cukier) ...
Wielu sporotowów popija sobie colę light i jakoś żyją.
Dokładnie na tej samej zasadzie możesz napisać, że nie znasz nikogo, kto zaczął pić wodę zamiast coli i schudł. A gwarantuje Ci, że efekty byłyby prawie identyczne - oczywiście nie mówię tu o jakichś problemach z nerkami itp. nie kłócę się, że niby słodzik syfem nie jest, ale jeśli o samym odchudzaniu mówimy, to na jedno wychodzi, czy wypijesz herbatę ze słodzikiem, czy gorzką.
Cukier to syf ... porównujesz cukier do chemicznego gówna ? Porównujesz ilościowo skondensowane w pastylki chemikalia do cukru ? Daj spokój ...
Ja się w ogóle staram słodzić miodem jak już.
A biały "refined sugar" to też chemiczny, przerobiony syf. Kiedyś słodziłem słodzikiem "1=1". Tylko ta jedna łyżeczka słodzika ważyła cząstke tego, co łyżeczka cukru.
Napisano Ponad rok temu
Słodzik moze ma smak ale tylko tyle , a cukier dodaje energi.
Btw, Diet coke- nie raz widizalem ludzi którzy mysleli że jeżeli piją lub jedza cos na czym jest napisane light , diet lub zero cukru, to mysla że pomoze im to zżucić coś btw to gówno prawda bo w wszystkim znajdziesz węglowodany.
To jest robienie z ludzi debili, chwyt reklamowy, codziennie sie brecham z spasionych brytoli którzy kupuja diet coke i mysla że pomoże im to schudnąć.Możesz im tłumaczyć jak chcesz ale ładniutko napisik diet robi swoje.
BTW ja stosuje cukier tylko jak go potrzebuje czyli jak jestem zmeczony albo jak wiem ze bedzie mi potrzebna energia. Shugar rush rulez
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja od dawna niczego nie słodzę, herbatę, kawę wolę gorzką i mam spokój (z tym, że ja piję 4-5 filiżanek herbaty dziennie; gdybym każdą z nich słodził 2 łyżeczkami cukru to by było już 200kcal)
I żyje się lepiej
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Btw, Diet coke- nie raz widizalem ludzi którzy mysleli że jeżeli piją lub jedza cos na czym jest napisane light , diet lub zero cukru, to mysla że pomoze im to zżucić coś btw to gówno prawda bo w wszystkim znajdziesz węglowodany.
To jest robienie z ludzi debili, chwyt reklamowy, codziennie sie brecham z spasionych brytoli którzy kupuja diet coke i mysla że pomoże im to schudnąć.Możesz im tłumaczyć jak chcesz ale ładniutko napisik diet robi swoje.
Chłopie, weź sobie puszkę coli light i popatrz na tabelkę z tyłu, zamiast dopasowywać sobie wszystko do swojej wyimaginowanej wizji świata :roll:
A poza tym to mnie zęby bolą od cukru :wink:
Napisano Ponad rok temu
Z tego co czytalem to znacznie zdrowsza od aspartamu, tylko oczywiscie zdecydowala polityka i interesy producentow tego syfu.
Napisano Ponad rok temu
A o Stevii jako o naturalnym produkcie sam słyszałem dużo pozytywnych opinii. Trzeba się będzie za tym rozejrzeć
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Nie dysponuję rzetelnym źródłem, ale o ile pamiętam to coś kolo 20-30 minut spaceru. Use google :wink:
A o Stevii jako o naturalnym produkcie sam słyszałem dużo pozytywnych opinii. Trzeba się będzie za tym rozejrzeć
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i pomyslec ze ludzie sie cukru boja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i pomyslec ze ludzie sie cukru boja
Ja się boję, bo dentysta nie jest tani
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie zapominaj o nici. ja przez ponad rok szczotkowalem dwa razy dziennie. po zaplombowaniu 3 zebow dentysta mi w koncu powiedzial, zebym nici uzywal :?pasta elmex 2-3 razy dziennie zalatwia sprawe
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
mostek-zdrowe to?
- Ponad rok temu
-
głodówka
- Ponad rok temu
-
Stronka / PDF z ilustracjami cwiczen
- Ponad rok temu