Jakie polecacie środki na regenerację stawów?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja bym raczej przemyslal trening.
to znaczy co konkretnie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odnośnie kopania to jak już musisz kopać w powietrze to nie rób tego z pełną mocą i do pełnego wyprostu kolana. Bardzo prawdopodobne, że stąd te problemy z kolanami.Kłopoty zaczęły się kiedy zacząłem trenować kopnięcia (kopnięcia w powietrze itp)
Napisano Ponad rok temu
Co do stawów to jest jeden jedyny preparat, ktorego działanie "czuć" - animal flex universala. Opakowanie (44 paczuszki) kosztuje ok 140 - 150 zł.
ja pie...e, rzeczywiście drogo, za drogo na moją kieszeń Chyba zacznę biegać ba treningi w opaskach ortopedycznych no i niestety dziś też odpuszczę sobie trening może jutro pójdę, sie zobaczy. Dzięx za odpowiedzi.
P.S. jak ktoś zna coś tańszego i dobrego to proszę o opinię.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cialo trzeba powoli dostosowywac do przeciazen. watpie, by cokolwiek poza zmniejszeniem intensywnosci i stopniowym wdrazaniem sie w treningi moglo pomoc.Kłopoty zaczęły się kiedy zacząłem trenować kopnięcia (kopnięcia w powietrze itp), trenuję tai jitsu (od niedawna), może rzeczywiście przegiąłem bo jako stary kloc biegałem na treningi 4 razy w tyg i do tego szlałem w domu (wcześniej SW tylko w teorii), możliwe że się przeciążyłem. Jednak ponawiam pytanie, ponieważ kolana nigdy nie były moją mocną stroną i boję się je uszkodzić,nie chcę też opuszczać treningów, więc zacząłem szukać po necie i znalazłem kilka preparatów na regenerację stawów a teraz szukam opinii fachowców co sądzicie o takich preparatach, czy jest sens je stosować a jeśli tak to jakie?
Napisano Ponad rok temu
ale zastanawiam się też nad tym: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
no i właśnie nie wiem bo jestem po rekonstrukcji acl i chciałabym taki, w którym można troche poćwiczyć ... nic wyczynowego ot zwykły wf ...
Napisano Ponad rok temu
z tańszych, a sprawdzonych przeze mnie polecam kolagen aktiv plus olimpu, tylko w proszku, bo w tabletkach wyjdzie drogo.za ok.50zł masz puszkę, która przy intensywnym stosowaniu wystarczy Ci na miesiąc.przy stosowaniu profilaktycznym na 2 miesiące.P.S. jak ktoś zna coś tańszego i dobrego to proszę o opinię.
jest jeszcze tran, tani i podobno dobry, ale tego nie testowałem na własnych stawach, w przeciwieństwie do kolagenu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najlepszy faktycznie jest animal flex, do tego koniecznie dodac kolagen i można tez chrzastkę rekina.To jest drogie ale nie masz wyboru, tanio to można najwyzej kolano zepsuć ale nie wyleczyć.
w sumie to jest jeszcze flexit, jak nie masz jakichs poważniejszych uszkodzeń w tych kolanach to możesz spróbowac on jest tańszy (ale starcza na dwa tygodnie)
tu sa ćwiczenia na wzmocnienie mięśni chroniących stawy:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a kopac w powietrze można tylko nie te kopnięcia które wiążą się z energicznym wyprostem kolana (czyli absolutnie nie mozna okręznego, chyba ze pełnoobrotowe, z wyrzutu biodra wogóle bez zginania nogi)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
glukozaminy nie polecam.opinie dotyczące jej skutecznosci są mocno podzielone.
Tak jest akurat w przypadku wszystkiego zawsze zdania są podzielone, niezależnie czego by problem dotyczył
Jak narazie skusiłem się na glukozaminę z powodu ograniczonych funduszy, za miesiąc zainwestuję w coś lepszego, chyba :-)
Napisano Ponad rok temu
tu sa ćwiczenia na wzmocnienie mięśni chroniących stawy:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
bardzo podobnie ćwiczylam z moją rehabilitanką, poza tym bardzo dobrym cwiczeniem na wzmocnienie kolan jest stanie w pozycji kiba dachi
na oku mam ten: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ale zastanawiam się też nad tym: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
polecam ten pierwszy, też miałam taki kupić, ale akurat zabrakło mojego rozmiaru i kupiłam coś innego. Bardzo solidnie wykonany i w miarę niedrogi stabilizator.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Obwody pod MMA
- Ponad rok temu
-
Masaż
- Ponad rok temu
-
Bielizna termoaktywna
- Ponad rok temu