to jest koles ktory za niedlugo zacznie studia doktoranckie w tej dziedzinie
jezdzi na sympozja naukowe, ma wiedxze teoretyczna i praktyczna w dziedzinie oczyszczalni, wodociagow itede itepe
jego zdaniem:
podczas gotowania wiazesz wapn w zwiazki, w ten sposob powstaje kamien
przepuszczasz przez nerki wode z kamieniem
w surowej kranowie masz jony Ca+ podobnie jak w wodzie mineralnej przez to nie osadza sie kamien ani piasek na nerkach
gosc twierdzi ponadto ze jesli chodzi o czystosc i zawartosc bakterii to obecnie sa takie standardy ze np. w moim 60 tys miescie nie ma mowy zeby ta woda nie byla zdatna do picia i co wiecej zdrowa
co wiecej twierdzi on ze spokojnie mozna pic np. wroclawska kranowe a teoria o zlym wplywie kranowy na organizm (z czasow kiedy rzeczywiscie lecial z kranu szlam) jest juz zupelnie nieaktualna
dzisiaj kranowa ponoc jest mineralizowana na wzor wody mineralnej w takich proporcjach aby ludzie mogli ja spozywac w duzych ilosciach (cos na ksztalt nisko- lub sredniozmineralizowanej wody mineralnej)
powtarzam tylko slowa czlowieka ktory od kilku lat ineteresuje sie tymi zagadnieniami
dla mnie jest to rowniez swego rodzaju szok bo zawsze kranowe uwazalem za szlam