Problemy ze snem
Napisano Ponad rok temu
- Piwie przed snem - nie zbyt mi sie usmiecha ten pomysl, nie chce mi sie specjalnie dla spania pic piwa, poza tym wolalbym rozwiazac problem z tym w jakis naturalny sposob.
- Tabletki na sen - to zupelnie odpada, nie chce sie w tym wieku uzalezniac od tego gowna
- probowalem juz sluchac na empetrojce jakiegos ambienta, do ktorego znalazlem link na tym forum - gowno dalo
- Melisa czy jakies inne ziolowe gowno cos daje?
Czasem jak wlacze telewizor to mi sie latwiej zasypia bo szmery z niego, jakby zaklocaja te pieprzony mysli.
- Wizyta u rodzinnego lekarza odpada - z ta suka nie bede na zaden temat rozmawiac. Zreszta juz bylem jak mialem z 12 lat i chuja powiedziala.
Wizyta u lekarza specjalisty lub w klinice specjalistycznej pewnie bedzie sporo kosztowac, ale i tak bede musial sie chyba wybrac, bo trzeba z tym skonczyc, a lepiej bym sie poczul gdyby ktos zdiagnozowal i zdefiniowal moje dolegliwosci.
Nie wiem jak to jest, moj kumpel np. caly czas pracuje i studiuje, sypia bardzo malo i trzyma sie bardzo dobrze, w dodatku mowi, ze na nic nie narzeka.
W kazdy razie jestem zdesperowany, sfrustrowany, wykonczony i wkurwiony
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) Sprobuj posłuchać dźwięków do synchronizacji półkul mózgowych-specjalnego programu ułatwiającego zaśnięcie. Tylko jak go słuchasz na mp3 to najlepiej w wave bez żadnej kompresji.probowalem juz sluchac na empetrojce jakiegos ambienta
2) jeden głębszy przed snem
3) Nie prześpij całej nocy i nie odsypiaj jej w dzień. Następnego wieczoru powinieneś usnąć bez problemu.
Tabletki nasenne to faktycznie nie jest dobry pomysł.
pOzDrO!
Napisano Ponad rok temu
tylko gdzie znalezc pliki w wave, program do otwarzania takiej muzyki odpada, bo komp mam w drugim pokoju, zreszta nawet zalecanych sluchawek nie mam.1) Sprobuj posłuchać dźwięków do synchronizacji półkul mózgowych-specjalnego programu ułatwiającego zaśnięcie. Tylko jak go słuchasz na mp3 to najlepiej w wave bez żadnej kompresji.
2) jeden głębszy przed snem
dzisiaj wieczorkiem :wink:piwo
Hehe gdyby to bylo takie latwe to bym np. wczoraj spal jak zabity. Bylem tak wykonczony, ze wczoraj powiedzialem sobie, ze musze isc wczesnie spac. Wiec polozylem sie o 20..... Zasnalem cos kolo 1.3) Nie prześpij całej nocy i nie odsypiaj jej w dzień. Następnego wieczoru powinieneś usnąć bez problemu.
Bieganie poki co odloze na kiedy indziej.
Napisano Ponad rok temu
ja sam tez mam problemy ze snem12 godzi na budowie i spisz az milo
i wlasnie intensywny wysilek podczas dnia ( bez roznicy czy intelektualny czy fizyczny )
sprawia, ze w nocy spie jak niemowlak
ale w dzien to musze ze soba walczyc by sie nie zdrzemnac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zaczolem robic regularna joge
i zadnych problemow z oddychaniem
zadnych problemow z zasypianiem
wstaje wypoczety i wyspany
do tego niezle pomaga w walce na ziemi (aka oddychanie w hujowych pozycjach)
Napisano Ponad rok temu
Poszukaj w necie programu BrainWave Generator. Jest w nim opcja zgrania sobie całego "utworu".tylko gdzie znalezc pliki w wave, program do otwarzania takiej muzyki odpada, bo komp mam w drugim pokoju, zreszta nawet zalecanych sluchawek nie mam.
Wysiłek fizyczny wieczorem powoduje, że podnosi się temperatura ciała a w nocy opada niżej niż zwykle, przez co sen jest głębszy. Przynajmniej tak gdzieś czytałem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A nie mówiłem?ja co wieczór na sen piję zimne piwko
Zakwasy: doraźnie owszem, ale spowalnia ich regenerację. Zły humor: oczywiście. Pragnienie: doraźnie owszem, ale ogólnie odwadnia. Pisałem już, jak jest z bezsennością w moim przypadku, ale znam wiele osób, którym rzeczywiście robią się po nim senne.piwko najlepsze na każdą dolegliwość- zakwasy, zły humor, pragnienie, bezsennośc.
Żeby nie było: lubię i piję piwo. Ale nie codziennie, raczej raz czy dwa razy w tygodniu po kilka sztuk.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
po drugie, łóżko służy do spania, czyli żadnego uczenia się w łóżku, oglądania filmów, czy siedzenia z laptopem ale na dobranoc parę stron dobrej książki może pomóc (człowiek wtedy się wycisza), muzyki lepiej nie słuchać bo to tylko rozprasza,
ja jak nie mogę zasnąć przez dłuższy czas, to wstaję coś porobię i kładę się za pół godzinki, bo nie ma co się męczyć
z resztą trudno mi mówić coś o kłopotach ze spanie, bo ja śpię kiedy tylko można (parę dni temu, w nocy spałem z 6 godzin, następnego dnia po obiedzie przespałem się z 5 godzin i o 23 już chodziłem ledwo przytomny )
Napisano Ponad rok temu
U mnie zawsze jest "jeszcze jeden rozdział" i dwie godziny przelatują, a spać chce mi się jeszcze mniej. No, chyba że to mega nudna książka. Ale po co czytać nudne książki?probowales czytac ksiazke? ja tak zawsze mam, ze jak akurat chce poczytac, to zasypiam
Napisano Ponad rok temu
Ja ostatnio wstaję po 5 rano i nie mam kłopotów z zasypianiem między 22 a 23- również polecam taką metodę.
Problem z zasypianiem jest mi znany- miałem to kiedy bardzo angażowałem sie w pracy. Trzeba się troszke wyluzować i popatrzeć na wszystko z boku. NIe wiem czy mnie rozumiesz- po prostu postaraj sie wyciszyć, a nie planować to co bedziesz robić jutro i nie rozpamiętuj tego co dzisiaj robiłeś, rozumiesz?
Napisano Ponad rok temu
Niestety łatwo powiedzieć a głupie myśli same się cisną do głowy i nie dają spać :?Problem z zasypianiem jest mi znany- miałem to kiedy bardzo angażowałem sie w pracy. Trzeba się troszke wyluzować i popatrzeć na wszystko z boku. NIe wiem czy mnie rozumiesz- po prostu postaraj sie wyciszyć, a nie planować to co bedziesz robić jutro i nie rozpamiętuj tego co dzisiaj robiłeś, rozumiesz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Koktail !
- Ponad rok temu
-
Optymalna waga
- Ponad rok temu
-
trening
- Ponad rok temu
-
Nadgarstek
- Ponad rok temu
-
opis rezonansem magn. kolana - kto mi powie co to znaczy
- Ponad rok temu
-
Szczecin!! ... ortopeda sportowy w Szczecinie??
- Ponad rok temu
-
rash guard bądź coś w tym stylu
- Ponad rok temu
-
trening na siłę w nogach
- Ponad rok temu
-
Substytut...
- Ponad rok temu
-
Ból nadgarstka