walka z trzema przeciwnikami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- zapobieganie atakom zanim nastapia (obserwacje otoczenia + ucieczka w razie potrzeby)
- ucieczka w sytuacji kiedy wiemy ze nastapi walka a mamy jeszcze czas na reakcje i miejsce zeby uciec
- no i sytuacja kiedy nie mamy mozliwosci ucieczki i jestesmy zmuszeni do walki..
co do tej ostatniej sytuacji - dodalbym ze podstawa w walce z kilkoma przeciwnikami jest ciagle ustawianie sie tak zeby sie nawzajem blokowali - czyli ustawianie przeciwnikow w linii albo przechwyt jednego z nich i blokowanie nim innych.. (podstawowe rzeczy ktore sie trenuje np na Kravce..)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to żart a nie dyskusja :wink:zajrzyjcie do jiujiutsu - tam trwa dyskusja o walce z 5
Blizna20 jaki kierunek tak ci dostęp do treningów blokuje?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie ,ja niestety nic nie trenuję chociaż bardzo chciałbym.
naoglądało się chwytów.potrenowało trochę z kolegami,też ćwiczę walkę z niewidocznym przeciwnikiem,wizualizuję
Kiedyś własnie czytałem o tym na budo forum i zawsze tak robię.Pewność siebie mocno się podniosła i jakoś takie grupki nigdy mnie nie zaczepiły
Po prostu od dwóch lat obserwuję to forum bo wg mnie jest super i wiele można się dowiedzieć od użytkowników forum na temat np.dobrych chwytów,postaw obronnych czy chociażby jak przyzwoicie walnąć z bańki.
Trzeba walczyć tak jakby od tej walki miało zależeć życie.Ale za wszelką cenę unikać takich sytuacji,być wyczulonym i unikać większych grupek i ekip no i wymieniona pewność siebie też może uchronić od bijatyki.Pewny krok,wyprostowana postawa i podniesione czoło skutecznie potrafią dać do namysłu ewentualnym agresorom że takiego gościa nie warto zaczepiać.Kiedyś własnie czytałem o tym na budo forum i zawsze tak robię.Pewność siebie mocno się podniosła i jakoś takie grupki nigdy mnie nie zaczepiły
Póki co nikogo nie obrażam ani nie staram się wymądrzać tylko wymieniam własne spostrzeżenia
Czyli I-net warrior. Sprobuj chociaz poszukac treningow, ktore spasuja ci ze szkola, w Poznaniu tego full, zwlaszcza ze teraz o ile jeszcze pamietam ze starych czasow to wakacje jakies sa czy cos, treningi wakacyjne masz w conajmniej 2 miejscach, a pewnie znalazloby sie jeszcze pare miejsc na pocwiczenie.
anglistyka Sad bywa że o 6 rano wychodzę z chaty a o 20tej wracam
Kumpel z sekcji tez to studiuje i wraca jak ty do domu, oprocz tego ciagnie drugi kierunek i daje rade na treningi chodzic. Zamien neta na mate. Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
internet warrior taki koles co jest typowym teoretykiem i sie wymądrza w necie co to nie on :wink: (zeby nie bylo ja tylko wyjaśniam nie chce nikogo urazić)
Mniej wiecej o to mi chodzilo, nie musi byc nawet "co to nie on" w postach.
to ma szczęście ale ja po prostu nie wyrobię,już teraz wziąłem dziekankę i muszę powtarzać rok więc nie zaryzykuję treningów w czasie studiów,gdybym mógł to na pewno bym się na coś zapisał żałuję że nie zacząłem jak byłem dużo młodszy:(
Z doswiadczenia innych, ale przede wszystkim swojego wiem, ze im wiecej masz czasu na opi......nie sie tym wiecej rzeczy zawalisz, no ale twoj wybor. Ja tez chcialbym wczesniej robic duzo rzeczy i robie/zrobie w zaplanowanym terminie/mam plan jak i kiedy robic, ale nie wiaze sie to z siedzeniem przed kompem i waleniem rekordow w odswiezaniu tematow na forach. Zatem powodzenia na studiach, zajmij sie moze nimi na 100% skoro 4h spedzone dzisiaj na budo tak bardzo przeszkadzaja w treningach (a w tym czasie odbyly sie treningi w 2 sekcjach- chcesz wiedziec gdzie to priv) to moze i w studiach to przeszkodzic (zwlaszcza w srodku lipca). A jak sie juz ogarniesz to zapraszam na mate. Tylko ku przestrodze na przyszlosc- nie pisz czegos co podkopuje wczesniej wytworzony przez ciebie obraz twojej osoby. No offence.
Sorry za OT, ale 38 stopni goraczki, do tego upal za oknem i sezon ogorkowy w pelni- moderatorom zycze udanych wakacji i prosze o litosc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeśli chcesz się zapisać na SW, ale uważasz, że nie możesz bo ci zabraknie czasu na szkołe to wiedz, że mam dwie prace, studiuję (co prawda już za bardzo na zajęcia nie chodzę) i imprezuję, a jakoś te pare treningów w tygodniu wyrabiami i DA SIĘ.
chcesz się zapisać to się zapisz i nie ściemniaj, bo nie wierzę, że się dzień i noc uczysz.
Napisano Ponad rok temu
- Kotku nie moge sie dzisiaj zobaczyc bo ide na trenning
-Co!? trening jest wazniejszy odemnie!!!
Napisano Ponad rok temu
wiec zejdzie juz z kolegi - jego wybor czy ma czas czy nie na treningi
forum jest nie do treningu ale do dyskusji - nawet nie macie pojecia ile osob ktore tu pisza nie trenuja bo nie moga (np z powodu kontuzji) a jednak wypowiadaja sie z sensem i wnosza cos do tematu - i to sie wlasnie liczy na forum dyskusyjnym
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Za co?
- Ponad rok temu
-
Kastet
- Ponad rok temu
-
Popełniłem błąd? Stchórzyłem czy byłem odpowiedzialny?
- Ponad rok temu
-
Chiński boks uliczny
- Ponad rok temu
-
Trening "batonem" i jego dzialanie.
- Ponad rok temu
-
Zastosowanie wiatrówki do samoobrony.
- Ponad rok temu
-
aikido na ulicy