Chudniemy!!
Napisano Ponad rok temu
P.S. Scaliłem twój temat z tematem o chudnięciu.
Napisano Ponad rok temu
Mam takie pytanko. Ważę 90 KG i mam 18 lat i czy samym bieganiem( ok ponad 2 km dziennie) mogę schudnąć czy jescze do tego musze dodAć jakieś diety i cwiczenia. jak to widzicie??
Do tego co powiedział novocaine
NIE JEDZ PO 18 Węglowodanów i tłuszczów (białko możesz jeść, wspomoże to regeneracje organizmu podczas snu)!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
badania potwierdzaja, ze interwalowe cwiczenia mimo, ze spalaja mniej tluszczu w czasie samych cwiczen, to jednak po skonczonych cwiczeniach proces ten trwa jeszcze, podczas gdy po zakonczeniu aerobow konczy sie razem ze skonczeniem cwiczen.podstawą w treningu aerobowym na splalanie tłuszczu jest conajmnniej 40 minutowy seans. Bez sensu robić 2 treningi po 30 minut z przerwą na pasze, skoro można zrobić jeden pótoragodzinny i spalić w tym czase tłuszcz? Przecież w pierwszym okresie wysiłku fizycznego spalane są łatwe źródła energii - glukoza etc, tłuszcze na samym końcu
ergo, robiac 40minut aerobow spalasz tluszcz przez 4o minut. robiac 20 minut interwalow spalasz tluszcz przez 2godziny. dopoki nie pokaza sie nowe badanie zmeniajace stan wiedzy - ja sie trzymam tego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przykładaj większą wagę do tego co jesz. Jedz regularnie. Jedz często ale w małych porcjach. Kontroluj swoją wagę codziennie i w miarę zmian modyfikuj co i ile jesz.
Na mnie podziałało zajebiście. Problem polega na tym że dopóki człowiek nie przyzwyczai się do stosowania tych zasad jest to dla niego bardzo męczące i trudne.
Napisano Ponad rok temu
Teraz polecałabym trening kardio..to też coś w tym rodzaju ale kontrolujecie tętno.. Bazą jest granica gdzie organizm przechodzi z oddychania tlenowego na beztlenowe. Wówczac wydatek energetyczny wzrasta bo organizm wkłada dużo energii w cały proces a co za tym idzie spalać zaczyna tłuszcze.. polecam.. a samo bieganie nie zawsze wystarczy.. zresztą jest to jeden z najzdrowszych treningów dla organizmu a szczególnie dla serducha..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przykładaj większą wagę do tego co jesz. Jedz regularnie. Jedz często ale w małych porcjach. Kontroluj swoją wagę codziennie i w miarę zmian modyfikuj co i ile jesz.
Może na ciebi podziałało, ale każdy ma inny metabolizm, ja jadłem za to 2 obfite, a schudłem 3 kilo w dwa tygodni(bez więksszego wysiłku fizycznego).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
max to 220-wiek
do 60% w zasadzie nie trenujemy
60-70% strefa aerobowa
70-80% strefa kardio
Użytkownicy przeglądający ten temat: 8
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kompedium wiedzy-silownia
- Ponad rok temu