Kompedium wiedzy-silownia
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
do pobrania
a temat moglby byc podwieszony to moze zmniejszylaby sie liczba pytan ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zeskanowałm artykuł z lipcowego numeru "Sport dla wszystkich", może sie przyda. Kolejne części wrzuce później.
Pozdrawiam
ArturP
[mod on]
Obawiam się, że jest to łamanie praw autorskich w związku z tym chwilowo(dopóki ktoś mnie nie uświadomi, że nie mam racji) będę musiał wywalić te skany.
[/mod on]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obawiam się, że jest to łamanie praw autorskich w związku z tym chwilowo(dopóki ktoś mnie nie uświadomi, że nie mam racji) będę musiał wywalić te skany.
[/mod on]
mysle ze jak jest podany autor to prawa autorskie nie sa lamane ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no nie do konca. to tak, jakbys ksiazke zamiescil z podanym autorem. o ile autor nie wyrazi zgody na upublicznianie swojej pracy to chyba nie mozna bez zgody.mysle ze jak jest podany autor to prawa autorskie nie sa lamane ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w sumie racjeno nie do konca. to tak, jakbys ksiazke zamiescil z podanym autorem. o ile autor nie wyrazi zgody na upublicznianie swojej pracy to chyba nie mozna bez zgody.
mysle ze jak jest podany autor to prawa autorskie nie sa lamane ??
ale chyba jak to bedzie na forum to nas nie zamkna
Napisano Ponad rok temu
Nie wiedziałem że te skany wzbudza tyle kontrowersji.
Trening o masie w sztukach walki jest w lipcowym i sierpniowym wydaniu Kluturystyki i Fitness - Sport dla wszystkich z 2005 roku. Jak pamietam we wrzesniowym numerze jest tez artykuł o rozciąganiu.
W razie jakis dodatkowych pytań :wink: pisac na pw, to podam szczegółowe informacje.
Pozdrawiam
ArturP
Napisano Ponad rok temu
niektorych moze zainteresowac, jak wygladalo podnoszenie ciezarow 100 lat temu 8)
Napisano Ponad rok temu
from [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przecież nie będziesz jechał na jednym treningu cały czas.
Mieszaj, kombinuj, przeplataj cykle siłowe i wytrzymałościowe. To chyba najlepsze rozwiązanie
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Wytrzymałościowy. BJJ to nie są zapasy, tutaj stawia się głównie na technikę, nie należy sie za dużo napinać. Za to dobra wytrzymałość jest bardzo potrzebna.jaki trening jest wg was lepszy pod katem bjj wytrzymałosciowy czy siłowy??
Napisano Ponad rok temu
Nie twierdzę, że w BJJ siła jest tak samo ważna jak wytrzymałość.
Jednak faktem jest, że wzrost siły zwłaszcza w sportach walki jest bardzo przydatny. Nie sądzę, by nierozwijanie tej cechy motorycznej było dobrym rozwiązaniem.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
sila jest glownym atrybutem kazdego sportu walki. wytrzymalosc i kondycja jest po to, zeby moc tej sily uzywac.Wytrzymałościowy. BJJ to nie są zapasy, tutaj stawia się głównie na technikę, nie należy sie za dużo napinać. Za to dobra wytrzymałość jest bardzo potrzebna.jaki trening jest wg was lepszy pod katem bjj wytrzymałosciowy czy siłowy??
przypomina mi sie nastula, ktory sam powiedzial, ze idealna technika wychodzi raz na sto rzutow - pozostale 99 trzeba przesilowac braki techniki.
Napisano Ponad rok temu
Tak, oczywiście że size DOES matter, ale z doświadczenia wiem że nawet jak masz super siłę a zerową technikę, ciężko jest z dobrym technikiem w parterze.
Napisano Ponad rok temu
Tak, oczywiście że size DOES matter, ale z doświadczenia wiem że nawet jak masz super siłę a zerową technikę, ciężko jest z dobrym technikiem w parterze.
Ale nikt tu nie twierdził, że należy budować siłę kosztem techniki :wink:
PZDR