Rozgrzewka przed rozciąganiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeżeli rozciąganie statyczne (w szpagacie itp) to rozgrzewka statyczna (kręcenie biodrami, kręcenie kolanami itp)
Napisano Ponad rok temu
Z tymi pięcioma kilosami, to chyba troszkę żartujesz? Ja tam zwylke parę minutek na skakance, krążenia bioder itp, potem delikatne skłony w lekkim rozkroku a potem powoli coraz głębiej i szerzej.jeżeli rozciąganie dynamiczne (wymachy itp) to 5km biegu (albo ew. skakanka)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jeżeli rozciąganie dynamiczne (wymachy itp) to 5km biegu (albo ew. skakanka)
jeżeli rozciąganie statyczne (w szpagacie itp) to rozgrzewka statyczna (kręcenie biodrami, kręcenie kolanami itp)
Bzdura. Nie ma czegoś takiego jak rozgrzewka statyczna! Nie ma w ogole takiego podziału rozgrzewki. Nie da się robić rozgrzewki będąc w spoczynku i równowadze, nieruchomo!!!
Minimalna rozgrzewka? Czujesz ciepełko, masz rozruszane mięśnie - to się czuje. Co najmniej kilka minut ruchu.
Napisano Ponad rok temu
Chyba łatwo jest je źle robić, dlatego nietrudno o naciągnięcia/kontuzje. Natomiast jeśli się stosunkowo poprawnie je wykonuje, to jestem zdania, że i trochę rozciąga i da się uniknąć "niezdrowych" efektów.Zajebiście ściąga ale czy niezdrowe ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba łatwo jest je źle robić, dlatego nietrudno o naciągnięcia/kontuzje. Natomiast jeśli się stosunkowo poprawnie je wykonuje, to jestem zdania, że i trochę rozciąga i da się uniknąć "niezdrowych" efektów.
To jak poprawnie je wykonywać ? Bo do naciągnięć mam w tym roku jakiegoś dziwnego farta :?
Napisano Ponad rok temu
...a tak naprawdę po co Ci to? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedna z najlepszych rozgrzewek jakie są Wszyściutkie mięśnie rozgrzane (bo przy normalnej rozgrzewce wszystkiego raczej nie jesteś w stanie rozgrzać). Polecam tą metodę A rozciąganie po czymś takim daje ogromne rezultaty, tak było u mnie Normalnie szok!
Napisano Ponad rok temu
Zdecydowanie lepiej mi się kopie, jeśli wpierw się rozgrzeję, potem zrobię pare minut staczynego/izo rozciągania. Tak szybko mięśnie chyba nie stygną, a jak jest chłodno, zawsze można grube spodnie założyć do takiego rozciągania.
Czy poza stygnięciem mięśni podczas statycznego, o którym Felipe pisał jest jeszcze jakiś konkretny argument aby wpierw robić dynamiczne?
Combat, jak to w tym co wspominałeś to podaj dokładniejszy tytuł lektury lub gdzie to znaleźć jeśli byś mógł.
EDIT: po-googlalem i znalazłem. thx :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ach, ten nos :(
- Ponad rok temu
-