ile pompek robicie
Napisano Ponad rok temu
Ja zrobie okolo 50-60 w jednej serii...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moze byc!trzymaj tak dalej i byle w góre :wink:A ja jestem w 3 gimnazjum i robie jakieś 60 pompek z nogami wyżej (np. na stołku)
Napisano Ponad rok temu
moze byc!trzymaj tak dalej i byle w góre :wink:A ja jestem w 3 gimnazjum i robie jakieś 60 pompek z nogami wyżej (np. na stołku)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
seriami..
wtedy se takze wzmacniasz pięść sie robi twardsza coraz bardziej.. i pozniej lepsze masz uderzenia
Napisano Ponad rok temu
To tak OT
A sam robię ok. 30 pompek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fajna sprawa bo można zejść bardzo głęboko w dół efekt lepszy jak na sztandze.
Napisano Ponad rok temu
ale do czego zmierzam...chodzi mi o to aby zwioekszyc ilosc wykonywanych pompek...znacie moze jakis sposob? jak to zrobic nie chodzi mi o to zeby mi cos daly ale dla samej sadysfakcji aby robic powiedzmy 60
Napisano Ponad rok temu
albo co tydzień dodawaj po 5
(ja dzisiaj przechodzę z 2x45 na 2x50, robie codzienie, jedną serię z łokciami wąsko, drugą łapy szeroko)
Napisano Ponad rok temu
- sprawdzić ile pompek jest się w stanie maksymalnie wykonać (np. 25)
- wynik podzielić przez 2 i zaokrąglić w górę do pełnej pompki (25 / 2 = 12.5 a więc 13)
- w pierwszym tygodniu wykonywać jedną serię 13 pompek co 2-3 godziny przez cały dzień, od wstania do pójścia spać (7-8 serii dziennie)
- ostatni, siódmy dzień wolny od pompek
- w następnym tygodniu dodać 2-3 pompki
- po 4 tygodniach sprawdzić max i uaktualnić liczbę robionych pompek
Kilka porad :
- osoby o mocnym tricepsie powinny rozstaw rąk trzymać wąsko, na szerokość ramion, przy mocnej klatce rozsuwać dłonie na podłodze szerzej
Bardzo pomagają w wykonywaniu pompek "na ilość następujące tricki :
- gdy obniżamy ciało do ziemi, staramy się "wpychać" palce dłoni w podłoże skręcając palce do wewnątrz (tzw. "nakręcanie sprężyny"), natomiast gdy z pozycji dolnej pchamy ciało do góry, odpychamy się z dłoni tak jakbyśmy chcieli skręcić je palcami na zewnątrz (tzw. "odkręcanie sprężyny). Nie odrywamy jednak dłoni od podłoża i nie skręcamy ich, mamy jedynie w taki sposób kierować siłę odpychania się od ziemi. Powoduje to że w wykonaniu pompki biorą udział równocześnie mięśnie przodu barku, klatki i tricepsu, przez co pracując razem wolniej się męczą. Stosując tą prostą technikę można dodać do wyniku nawet 10-25% więcej pompek
- na początku staramy się nie napinać ciała i wykonywać pompki w jak najbardziej rozluźnionej pozycji, w miarę wzrostu liczby wykonanych powtórzeń oraz narastającego zmęczenia stopniowo coraz mocniej napinamy ciało, ze szczególnym uwzględnieniem mięśni brzucha i ściąganiem pośladków, wywieramy też coraz mocniejszy nacisk dłońmi na podłogę - napięcie się od razu "od pierwszej pompki" spowoduje szybszą utratę siły i zmniejszenie liczby wykonanych powtórzeń. Maksymalne napięcie ciała w końcówce pozwoli dodać kilka dodatkowych powtórzeń
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Robię 5x70 w 20 minut i nie stosuję żadnych REWOLUCYJNYCH technik.
Wytrwałości w ćwiczeniu Chłopaki.
rtx.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
3 robie na pewno. wczoraj sprawdzalem
Kurczę tak dużo 8) ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
TREC
- Ponad rok temu
-
Sojavit 85 Olimp
- Ponad rok temu
-
wzdecia
- Ponad rok temu
-
Odżywki w sportach walki
- Ponad rok temu
-
Odruchowy Tonus Miesniowy
- Ponad rok temu
-
Ty i dentysta ;) (kronika przypadków różnych)
- Ponad rok temu
-
krzywy kręgosłup a parter
- Ponad rok temu
-
'wybiórcza' kondycja...
- Ponad rok temu
-
Robinho w Real Madryt
- Ponad rok temu
-
Zdjecie rentgenowskie - gdzie, za ile ?